Feit of fabel?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Dag van de Arbeid: waarom zijn wij niet vrij op 1 mei?

In bijna elk land om ons heen zijn mensen jaarlijks op 1 mei vrij. In Nederland werken we op de Dag van de Arbeid stug door. Waarom wij wel en al die anderen niet?

Even pauze mag wel
 
 
Afbeelding
 

Zo win je de satirische Ig Nobelprijs

De Ig Nobelprijs, de satirische variant van de Nobelprijs, is ondertussen net zo gewild als zijn serieuze broer. Maar hoe win je hem?

Laat je inspireren door vorige winnaars. En wie weet neem jij volgend jaar op Harvard University (VS) je prijs in ontvangst.

Een briljant idee
 
 
Afbeelding
 

Word een baas in beleggen!

Wil je gaan beleggen of ben je net begonnen en nog niet zeker van je zaak? In de cursus Beleggen voor beginners stomen we je klaar voor de start van je investeringsavontuur.

Als een dikbelegde boterham zit de cursus vol tips over hoe je beleggen slim aanpakt. Daarnaast duiken we de hersenen in en ontmaskeren we denkfouten die veel beleggers maken. Na afloop weet jij waar je in wil beleggen, hoe je dat gaat aanpakken en hoe je vermijdbare valkuilen kunt ontlopen.

Mooie investering
 
 
Afbeelding
 

Deze rol speelden telefonistes in de Meistaking van 1943

Nederlanders kwamen massaal in opstand tegen de Duitse bezetters in april en mei 1943. Telefonistes speelden hierbij een grote rol. Welke? Waarom staakten Nederlanders? En hoe groeide de staking uit tot een landelijk fenomeen?

Verzet je niet
 
 
Afbeelding
 

Cola helpt tegen misselijkheid: feit of fabel?

Ben je misselijk? Drink een glaasje cola. Dan verdwijnt de misselijkheid als sneeuw voor de zon. Althans, zo luidt het advies vaak. Helpt het echt?

Een zoet medicijn?
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Bederft jam eerder als je er een vies mes in steekt?

Eerst wat boter op je brood smeren en daarna hetzelfde mes gebruiken voor jam. Dat scheelt weer afwas. Maar er komen mogelijk wat boterresten in de jampot terecht. Bederft de jam dan sneller?

Hoe vies is dat?