Helpt immunotherapie ook bij koemelkallergie lezer?

1 jaar geleden


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

Volgende week wordt het weer een week met veel kennis delen! Dr. Nicolette de Jong van het Erasmus MC is bezig met een onderzoek bij jonge kinderen met koemelkallergie. 

Jullie kennen vast wel de immunotherapie bij hooikoorst en huisstofmijtallergie. Je krijgt dan regelmatig een kleine dosis van het allergeen zodat je immuunsysteem het allergeen niet meer als vijandig ziet. 

In het webinar van donderdag 5 april zal Dr. de Jong meer vertellen over iAge, het onderzoek bij kleine kindjes. Leuk als je meekijkt! En nog leuker, wanneer je ouders kent met kindjes met koemelkallergie, laat ze even weten dat het webinar er is!  

Voor nu, hele fijne Paasdagen en tot snel! 

Eerder van je koemelkallergie af 

iAGE - baked milk onderzoek

Hoe gaaf is dat, meewerken aan baanbrekend onderzoek! 

Kindjes groeien heel vaak na een paar jaar over hun koemelkallergie heen. Dat proces willen de onderzoekers van iAge versnellen. Door het geven van een schepje van een nieuw koemelkproduct dat op een speciale manier verhit is wordt er gekeken of het inderdaad zo is dat de koemelkallergie veel sneller over is. 

Voor het onderzoek, wat natuurlijk al uitvoerig getest is, zijn we op zoek naar kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 2 jaar. Tijdens het webinar zal Dr. Nicolette de Jong meer vertellen over iAge en wat je moet doen om mee te kunnen doen.

Aanmelden
Verschil FODMAP en SIBO

Wanneer je last van je darmen hebt zal al snel worden geadviseerd om het FODMAP arm dieet te gaan doen. Dat is ook echt een goed idee als je PDS hebt! 

Maar… helpt het FODMAP arm dieet ook bij een teveel aan bacteriën in je darmen? SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) hoor je steeds vaker, het is een disbalans van de bacteriën in je darmen. 

Lees meer... Vergoeding Zelfzorgprogramma's

We hebben op dit moment maar liefst zes zelfzorgprogramma’s die je zelf, of samen met de behandeling van je diëtist of arts, kunnen helpen om snel van je klachten af te komen en te begrijpen waar ze vandaan komen.

FODMAP Arme dieetSIBO (te veel bacteriën in je darm) dieet bij PDSGluten- en Lactosevrij dieetHooikoorts ManagementHistamine OvergevoeligheidFructose Overgevoeligheid

Het leuke is dat veel zorgverzekeraars gezondheidscursussen of preventieve cursussen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! En kunt ook gewoon je diëtist blijven bezoeken, dat komt uit een ander potje.

Lekker Leven Lidmaatschap

Meer kennis over je aandoening geeft vrijheid. Daar zijn wij bij Allergieplatform van overtuigd. Niet voor niets is ons motto 'Lekker Leven met Allergie'!

Wij zijn er voor jou! 

Sinds onze oprichting in 2004 werken we continu aan het verbeteren van kennis rondom allergie. Niet alleen bij mensen die een allergie hebben, maar ook bij zorgprofessionals, horeca en het grote publiek. Met jouw steun hebben we grote stappen kunnen zetten!

Bovendien als je je nu aanmeld krijg je als je de Allergiebeurs bezoekt een leuke goodybag! Lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan op elk moment opgezegd worden. 

Ik word ook Lekker Leven Lid! 

Graag tot snel!
Marloes Collins, namens het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen | afmelden nieuwsbriefAllergiesupermarkt.nl

Categorieën: Gezondheid | Welzijn
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019