Herdenk 4 mei in Open Joodse Huizen

5 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Philip Mechanicus. Fotograaf 
Nieuwe tentoonstelling vanaf 24 mei 2013
Het JHM presenteert: Het eerste grote retrospectief van het werk van de Amsterdamse fotograaf en publicist Philip Mechanicus (1936-2005). Belangrijk onderdeel zijn ook de foto's die hij in de jaren vijftig en zestig maakte in de buurt van zijn jeugd rond het Waterlooplein.
Bedankt voor uw stem!
Joods Historisch Museum wint de BGL Museumprijs 2013
Op 4 april versloeg het Joods Historisch Museum de andere genomineerden met iets meer dan 40 procent van de publieksstemmen. Wij zijn heel trots op het winnen van de prijs en bedanken iedereen voor het uitbrengen van een stem op ons museum!
Open Joodse Huizen en  Huizen van Verzet
zaterdag 4 mei en zondag 5 mei 2013
Dit weekend herdenken wij. Bijvoorbeeld met Open Joodse Huizen, een programma van kleinschalige bijeenkomsten om te herinneren en herdenken. 'Joodse Huizen' zijn de huizen waaruit in 1942 en 1943 de toenmalige bewoners werden gedeporteerd. Bekijk hier het programma.
Nationale Dodenherdenking
zaterdag 4 mei 2013 19.30 uur, Hollandsche Schouwburg
In de Hollandsche Schouwburg vindt een herdenking plaats in kader van de nationale dodenherdenking. Het programma start om 19.30 uur. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. U bent welkom om de herdenking bij te wonen.
Vertoning documentaire over Han de Vries
maandag 20 mei 2013 14.30 uur, JHM
Hoboïst Han de Vries speelde op alle grote concertpodia ter wereld. Hij verlegde zijn grenzen naar de beeldende kunst om zijn door de oorlog getraumatiseerde jeugd te verwerken. Hij is zelf ook aanwezig bij de vertoning van de film Die ellende is een goudmijn. De levenskunst van Han de Vries.
Kaarslichtconcert Israel Brass Quintet
donderdag 23 mei 2013 20.00 uur, Portugese Synagoge
Het Israel Brass Quintet bestaat volledig uit koperblazers: twee trompetten, trombone, tuba en hoorn. Van renaissance tot folk, het vijfkoppige ensemble combineert de koperen klank van hun instrumenten aan virtuositeit en vakmanschap - met af en toe een knipoog.
Pianoconcert Tomoko Mukaiyama
donderdag 30 mei 2013 20.00 uur, Portugese Synagoge
In het kader van de tentoonstelling Philip Mechanicus. Fotograaf geeft de weduwe en muze van Mechanicus, de Japans-Nederlandse concertpianiste Tomoko Mukaiyama, een exclusief concert in de Portugese Synagoge.
Beestenboel 
29 maart t/m 1 september 2013
Al sinds de vroege Middeleeuwen duiken er afbeeldingen van dieren op in de joodse ceremoniële kunst. Maar ook in de beeldende kunst vormen ze een eindeloze inspiratiebron. De dieren in het echt zien? Met ons combiticket kunt u extra voordelig naar Artis!
Huis met een verhaal 
26 april t/m 30 mei 2013
In het Tugelahuis in de Transvaalbuurt in Amsterdam is een tentoonstelling te zien van panelen gemaakt door kinderen uit  groep 7 en 8 van basisscholen De Kraal en De Kraanvogel. Ze vertellen de verhalen over de vroegere bewoners en de joodse geschiedenis van de wijk.
Provenance Unknown. An Imaginary Family Portrait 
3 mei t/m 7 juli 2013, wisselvitrine JHM
Provenance Unknown, An Imaginary Family Portrait van Tonie Marle is een installatie over een onbekende joodse opticien en zijn denkbeeldige familie. Het is een hommage aan een 'gefantaseerde' familie, die een vernietigde joodse generatie vertegenwoordigt.
Lekker joods 
t/m 5 mei 2013
Dit is het laatste weekend dat u de tentoonstelling Lekker joods. Een wereld op tafel kunt bekijken. Proef, ontdek en beleef de joodse keuken in het museum. De afgelopen tijd werd er veel gekookt in het Joods Cultureel Kwartier. Zo kwam AT5 langs in de Portugese Synagoge waar viskoekjes werden gemaakt.
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018