Herdenken in het JCK

4 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Open Joodse Huizen: kleinschalig herdenken
Verhalen over vervolging, oorlog, verzet én bevrijding komen op 4 mei veelvuldig aan bod. Tijdens Open Joodse Huizen worden persoonlijke herdenkingen gehouden in Amsterdam, Den Haag, Elburg, Groningen, Tilburg, Haarlem, Rotterdam en Leeuwarden. Bekijk het programma
Familiegeschiedenis in de Hollandsche Schouwburg
Jaren geleden dook op een zolder in Amsterdam een stapel papieren op van de uit Lübeck afkomstige joodse familie Emmering. Historicus Wim de Wagt raakte al snel gefascineerd door deze aangrijpende geschiedenis en vertelt daar 16 mei meer over. Enkele documenten worden nu getoond in de vitrine van de Hollandsche Schouwburg.
ANNE, een bijzondere voorstelling over Anne Frank
vanaf 8 mei 2014
Het JHM is educatief partner van Theater Amsterdam en heeft voor de bezoekers van de theatervoorstelling ANNE een educatief programma ontwikkeld. Het theater wil met de samenwerking het verhaal van Anne Frank in een bredere, joodse context plaatsen. De première is op 8 mei. 
Laat je inspireren door Roman Vishniac 
zondag 11 mei, 18 mei en 25 mei 2014
Ga in gesprek met fotograaf Bert Nienhuis tijdens de gallery discussion Close Looking  of luister naar conservator Maya Benton die de tentoonstelling heeft samengesteld. Maak ook kennis met de JDC en de connectie met Vishniac tijdens de themamiddag op 25 mei.
Laatste week tentoonstelling Dan Zollmann
woensdag 2 mei 2014
Meer weten over die bijzondere joodse chassidische gemeenschap in Antwerpen voordat de tentoonstelling van Dan Zollmann afloopt? Kom naar de lezing van rabbijn Lody van de Kamp. Voorafgaande aan de lezing wordt de documentaire Diamond Dust van Aida Grovestins getoond. 
Herdenken binnen het Joods Cultureel Kwartier
zondag 4 mei en woensdag 21 mei 2014
4 mei vindt de Nationale dodenherdenking plaats in de Hollandsche Schouwburg. De heer Klaas Smelik, directeur van het Etty Hillesum Onderzoekscentrum, zal een toespraak houden tijdens de herdenking. 21 mei vindt daarnaast de Kinderherdenking plaats.
Amsterdam Klezmer Band in de Portugese Synagoge
donderdag 22 mei 2014
Op 22 mei speelt de Amsterdam Klezmer Band in de Portugese Synagoge, met een bijna geheel akoestische set! De synagoge zal sfeervol verlicht zijn met vele kaarsen wat een bijzondere setting creërt tijdens het concert. Koop uw kaarten bij de kassa van het JHM of online via de website
Zet alvast in uw agenda: Gallery Talk Joosje Lakmaker
zondag 1 juni 2014
In het kader van de tentoonstelling Hollands populairste actrice. Esther de Boer-van Rijk verzorgt Joosje Lakmaker een Gallery Talk. Zij is de samensteller van de  tentoonstelling en auteur van de biografie over Esther de Boer-van Rijk. De Gallery Talk vormt een goede basis voor uw bezoek aan de tentoonstelling in het JHM. 
En wat mag u ook niet missen? 
Kinderworkshop foto's kijken bij Roman Vishniac (re)discovered - 2 en 18 mei;
Gallery Talk Sam Drukker over Minje - 11 mei; 
Lezing historicus Wim de Wagt over de joodse familie Emmering - 16 mei; 
Bijzondere instaprondleiding in bibliotheek Ets Haim - 19 mei;
Hila Blum presenteert haar boek Het bezoek - 23 mei.
Hollands populairste actrice, Esther de Boer-van Rijk 
19 mei opent de tentoonstelling  Hollands populairste actrice over Esther de Boer-van Rijk. Zij is beroemd door haar rol als Kniertje in Herman Heijermans' stuk  Op hoop van zegen. Ruim 150 foto’s, filmbeelden en hoorspelfragmenten geven het leven en de acteerstijl van deze enerverende actrice weer. 
Roman Vishniac (re)discovered 
Wist u dat Roman Vishniac in de jaren ’30 zijn dochter Mara vaak als rekwisiet gebruikte om zo ogenschijnlijk onschuldige foto's te maken van reclamezuilen en etalages met nazipropaganda? Meer foto’s vindt u in onze tentoonstelling Roman Vishniac (re)discovered. 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018