Theaterfestival Boulevard

Herfstnieuwsbrief 

Performing Gender is online, Kunstnacht XL staat voor de deur en we hebben een prachtig nieuw informatief internationaal filmpje!
Kunstnacht XL in Pand 18

Tijdens Kunstnacht Den Bosch XL hebben we in Pand 18 tussen 19:00 en 0:00 een programma vol theater, spoken word, muziek, lekker eten en drinken voor je in petto, in de langste nazomer van Nederland. Zo zijn bijvoorbeeld Fay Lovsky en Jan De Smet (de feestelijke opener van Theaterfestival Boulevard 2017) weer van de partij met liederen van Drs. P.! Je kunt passe-partouts voor Kunstnacht XL vooraf online kopen of bij ons in Pand 18 op de avond zelf. Daarmee mag je de hele nacht de hele stad door, om in elke hoek en onder elke straatsteen De Kunst te ontdekken.
Een volle nacht dus, in ons eigen Pand 18 tekent Broedplaats 's-Hertogenbosch (Festival Cement, Theater Artemis en Theaterfestival Boulevard) voor een rijk programma. We krijgen hiervoor medewerking van de collega’s van Jazz in Duketown, Bibliotheek Den Bosch, Kunstbende Noord-Brabant en Nova Zembla.
 Meer info

Performing Gender
In het Europese project Performing Gender voeren we een dialoog over de manier waarop vrijheden in geslachtsbeleving en seksuele voorkeur worden ervaren in verschillende culturen. Samen met Dans Brabant en vijf Europese partners verdiepen we ons in deze thematiek via hedendaagse dans.

Tijdens Theaterfestival Boulevard 2018 vinden er trainingsdagen en uitwisselingen plaats met tien Europese choreografen en dramaturgen. In oktober 2018 wordt het onderzoek tijdens Tilburg Dansmaand verder gezet en vindt er een eindpresentatie plaats. Wij vaardigen choreograaf Jija Sohn en dramaturg Nina Aalders af in dit bijzondere project. Meer info

Artemis gaat in spijkerbroek! Ook tijdens Kunstnacht!
Op 4 oktober gaat de nieuwste regie van Jetse Batelaan in première in de Verkadefabriek: Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek 14+. Op deze bijzondere voorstelling van Artemis, Trouble Man (Sadettin Kırmızıyüz) en Marjolijn van Heemstra, geeft Jetse tijdens Kunstnacht een uniek kijkje backstage. We hopen je daar te ontmoeten of bij een van de voorstellingen van 2 t/m 5 oktober om 19.30 uur in de Verkadefabriek. Meer info
Dit jaar was er ook een Franse journaliste op Theaterfestival Boulevard. Ze schreef prachtige woorden over ons festival, in haar prachtige taal. Ook talig? Lees hier het hele artikel! Voor alle anderstaligen hebben wij een heel mooi informatief filmpje laten maken door Ruut van der Beele, bekijk hem hieronder:
Our international video is online! Made by Ruut van der Beele.
& Verder..

> Kunnen wij het ons voorstellen dat je tijdens Theaterfestival Boulevard 2017 een 
dierbaar bezit bent verloren. Neem even contact met ons op, wij hebben alles verzameld en willen je graag herenigen. 

> Staat onze openingsvoorstelling van vorig jaar:
Marie Chouinard - Jerome Bosch - Jardin des Délices op dit moment in Montreal, volgende maand in Stockholm en Tel-Aviv!

> Won Jowi Schmitz, onze BLVRD-dagkrantredacteur de prestigieuze
Dioraphte Literatour Prijs
Copyright © 2017 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Our mailing address is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.