28 mei 2019

Herinnering: uitnodiging

Op donderdag 27 juni organiseert het Erfgoedhuis Zuid-Holland een Informatiebijeenkomst ‘De molenbiotoop voor gemeenteambtenaren’. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deelname aan deze bijeenkomst.

De bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor gemeenteambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het groen (beheer/onderhoud) en verder geïnformeerd willen worden over de inrichtingsmogelijkheden binnen molenbiotoop. Ook monument- en (ruimtelijk) erfgoedambtenaren zijn van harte welkom.

De molenbiotoop is sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw een begrip om de (directe) omgeving van een molen te duiden waarbinnen bepaalde restricties gelden om de vrije windvang voor de molen zeker te stellen. Om binnen de biotoop bepaalde ontwikkelingen toch mogelijk te maken is een tool ontwikkeld die op eenvoudige wijze de maximale aanvaardbare hoogte van obstakels rond een molen kan berekenen.

De heer Arnold van Sluijs, specialist civiel- en cultuurtechniek bij Gemeente Hoeksche Waard, heeft deze tool ontwikkeld. Ook bij de ontwikkeling van nieuwbouw kan de tool worden gebruikt om de mogelijkheden binnen de biotoop inzichtelijk te maken.

Programma

13.00 -13.30  Inloop
13.30 -13.40  Welkomstwoord
13.40 - 14.30  Arnold van Sluijs over de Molenbiotooptool
14.30 - 14.50  Jesse in ’t Veld introductie op Film ‘Molenaars
14.50 - 15.10  Film, gevolgd door vragen/reacties
15.10 - 15.40  pauze
15.40 - 16.10  Debbie Gerritsen ‘De inrichting van het molenerf’
16.10 - 16.40  Discussie n.a.v. presentaties en film
16.40 - 17.30  Drankje
(wijzigingen voorbehouden)

 

Locatie: Dekkershoeve, Essepad 6 in Voorburg. Deze locatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het station Leidschendam Voorburg. Parkeren op het terrein van Dekkershoeve is mogelijk.


U kunt zich als deelnemer inschrijven (verplicht) door het aanmeldingsformulier op onze website in te vullen. Klik hier voor directe toegang of bezoek onze website. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u zich op tijd aan!


Wij willen met deze mailing meer medewerkers Groen van de gemeente bereiken en verzoeken u dus deze mailing door te sturen naar uw groencollega’s en -contacten.

Ja, ik kom naar de informatiebijeenkomst!

MEER INFORMATIE & AANMELDEN

CONTACT

015 215 4350

http://www.erfgoedhuis-zh.nl

loomans@erfgoedhuis-zh.nl

BEZOEKADRES

Erfgoedhuis Zuid-Holland
Oude Delft 116
Delft, Zuid-Holland 2611CG
Netherlands

Add us to your address book

VOLG ONS OP

Wil je veranderen hoe je onze mails ontvangt?

Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.