View this email in your browser

 

HET COMEDYPROGRAMMA
VOOR LL24

 

Siegfried & Joy, Merijn Scholten, De JOARDY Show en meer
 

Bekijk de volledige LL24 aankondiging op YouTube
 
Daily dose of laughs? In theatertent Juliet en Adonis zit je goed met een bomvol programma vol comedy en cabaret. Deze homerische helden van de humor staan voor je klaar op LL24:

Siegfried & Joy: Wat is er leuker dan een goocheltruc? Inderdaad: een mislukte goocheltruc. De Berlijnse illusionisten Siegfried & Joy dansen, goochelen en blunderen zich richting wereldfaam. Het enige dat eigenlijk écht lukt, is het vinden van de gezamenlijke lachspieren.
 
Merijn Scholten: De sketches waarmee Merijn Scholten de socials veroverde, werken live minstens zo goed. In bloedstollend tempo rijgt hij zijn alter ego’s aan elkaar – soms vervelend, maar bovenal menselijk en zeer herkenbaar. Afgetopt met een vette dot eigen muziek.
 
De JOARDY Show: Jim Deddes en regisseur Jan Hulst, bedenkers van de onlinefavorieten Harco, Brian Rompoe en Halleke, brengen samen hun YouTube-universum offline tot leven in ‘De JOARDY Show’. In de woorden van Harco: dat wordt lachon, gieron, brullon!
 
Lisa Ostermann: Met scherp oog voor de eigenaardige medemens schakelt Lisa Ostermann tussen herkenbare anekdotes over de kleine en grotere obstakels die ze in het leven tegenkomt, steeds met een onverwachte twist. Inclusief bitterzoete liedjes.
 
THE GREAT RESET: Wat als na Llowlife school, de collegebanken of dat lelijke kantoor aan de ringweg weer wachten? Maxim Hartman en Willem Treur preppen je met deze 11-delige cursus mentaal en fysiek voor de dagelijkse sleur. Betere lifecoaches kun je je niet wensen.
 
Valentina Tóth: Voor Valentina Tóth, Friezin van Hongaarse komaf, is de kwalificatie multitalent een understatement. Klassiek pianist, geschoold actrice, theatermaker, zangeres, songwriter én volbloed grapjas. En dat allemaal verenigd in één persoon. Gloeiend heet aanbevolen.

Soundos El Ahmadi: Keihard maar goudeerlijk is ze, stand-upcomedian, actrice en filmmaker Soundos El Ahmadi. Hard werken, op je bek gaan en weer opstaan – dikke middelvinger(s) voor je, dat ook. Ze is Lowlands’ vaste MC voor Juliet, no guts no glory.
 
Comedy Club Haug: Met doeltreffende dwaasheid en sarcastische spot tikken de sterspelers van Comedy Club Haug je dol. Ook nieuw talent krijgt een kans, zodat jij later kunt zeggen dat je de nieuwe Messi van de comedy al vroeg hebt ontdekt en dat hij direct raak schoot.
 
Comedytrain: Choo choo! Ook dit jaar stopt Comedytrain weer op station Lowlands, als een der hofleveranciers van ons theater van de lach en met een volgestouwde showcase van groene én rijpe grappenmakers. Wie precies, dat zie je pas als het doek opgaat.
 
Sezgin Güleç: Sezgin Güleç dankt zijn bliksemstart aan zijn geheel onvoorspelbare, unieke en ongeneeslijke lachkramp veroorzakende harde grappen die hem een eigen uitverkochte monstertournee opleverden. Op Lowlands (g)rapt Steff Balm een grofgezellig potje mee.
 
Alina Sharipova: Uit de Sovjet-Unie nam ze een zwartgallig gevoel voor ironie mee, uit Vlaanderen haar charmante tongval en alhier verfijnde Alina Sharipova haar nietsontziende lompheid. Bruut breekt ze muurtjes af tussen stand-upcomedy, improvisatie en therapie.
 
Bob Koomen: Het verhaal van het leven van Bob Koomen laat zich samenvatten als een aaneenschakeling van ontgoochelingen. Op het podium koppelt hij alledaagse voorvallen aan diep doorvoelde emoties. Goudeerlijk en retegrappig.
 
Daveson Ignatia: Als festival-MC overschaduwde Daveson Ignatia de artiesten die hij moest aankondigen. Inmiddels is hij een regular bij Comedy Club Haug en schopte hij het tot de finale van Cameretten 2023. Laat je entertainen door de fratsen en grillen van Dwaze Dave.
 
David Linszen: David Linszen, de grote winnaar van het Leids Cabaret Festival 2024, vuurt zijn absurdistische hersenspinsels op je af tot je murw raakt van ongemak én de logica begint in te zien. Ideeën om de wereld te verbeteren heeft hij genoeg.

Howard Komproe: Howard Komproe heeft het MC-en zowat uitgevonden. Ook Lowlands ziet hem graag, deze onvolprezen stand-upper en ‘Twin Daddy’. Met zijn unieke humor en überrelaxte swag zwaait hij in Adonis de scepter als ceremoniemeester.
 
Kees van Amstel: Op zijn 38ste stapte leraar Kees van Amstel onzeker het podium op en werd door Comedytrain aan boord getakeld. Op zijn cv prijken soloshows en zijn bemoeienis met komische tv-programma’s als ‘Klikbeet’ en ‘Dit was het nieuws’. Hilarisch leuk.

Kim Schuddeboom: Kim Schuddeboom – Comedytrain-lid sinds 2020 en anekdotekanon in ‘Avondshow Stand-ups’ – praat je op luchtige, aanstekelijk balorige toon en vol zelfspot bij over alledaagse verschijnselen, die in haar snelkookbrein volslagen belachelijk worden.
 
Lotte Velvet: Waarom verkloten mensen altijd alles? Psycholoog en comedian Lotte Velvet maakte in ‘Ondergrond’ de relatie uit met planeet Aarde. Ontdek wie ze ditmaal met venijnige liedjes, hilarische typetjes en punky poëzie een veeg uit de pan geeft.
 
Marie Koet: Toen Marie Koet in 2022 werd opgevist door Comedy Club Haug, bleef de lach aan haar kont hangen. De lach van zelfspot vooral, die haar al snel een dikke workload bezorgde. Ze liet Lowlands vorig jaar al schateren, maar wij willen meer @marietjekoet!

Nesim El Ahmadi: Van de duizend dingen die Nesim El Ahmadi doet, is hij waarschijnlijk het meest bekend als helft van het duo Supergaande. Als stand-upcomedian brengt El Ahmadi diezelfde losbandige sfeer naar het podium. Onvoorstelbaar ad rem.
 
Ruud Smulders: Misschien ken je comedian Ruud Smulders als hufter uit ‘Hufterproef’. Van zijn gastrollen bij bekende YouTubers. Of van zijn shows vol zelfspot, bijtende grappen en levenslessen. En in het onwaarschijnlijke geval dat je hem nog niet kent, is dit je kans.
 
Stephanie Louwrier: Stephanie Louwrier bekwaamde zich o.a. in stand-up, muziek en dans, ze rapt, zingt powerballads, schrijft poëzie en maakt beats. In moordend tempo creëert ze van al die disciplines een veelkoppig monster dat tegelijk beangstigend en verlokkelijk is.
 
Wouter Monden: Alle frustraties, kronkels en inzichten die zich aandienen als ultraloper Wouter Monden grote afstanden aflegt, te voet en in zijn hoofd, kwakt hij op het podium. Relaxt joggend of manisch sprintend rijgt hij klein gezinsleed en grote wereldproblematiek aan elkaar.

Festivaltickets voor LL24 zijn uitverkocht. 

De doorverkoopmogelijkheid via Ticketmaster is nu beschikbaar. Het is ook mogelijk om via Ticket Transfer kosteloos een ticket naar iemand anders door te sturen. Lees hier alle ticketinformatie. Geen zin om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte aan meer luxe en comfort? Boek dan een accommodatie op de Gllamcamp via gllamcamp.nl

 
SPREAD THE LLOVE!
LOWLANDS
16 + 17 + 18 augustus 2024
 
Volg Lowlands online:
Instagram
Facebook
X
YouTube
Flickr
Spotify
Website
 
Copyright © 2024 Lowlands, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail, omdat je jezelf hebt aangemeld voor de Lowlands nieuwsbrief

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.