AEX: 534,35 - Dow Jones: 25.524 - EURUSD: 1,133 - Bitcoin: 3.160 - Goud: 1,313.54 Wednesday, 13 February 2019

    Trading Navigator
Software die u helpt om geld te verdienen op de beurs
U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie
Kijk hier
------------
Daytraden voor particuliere beleggers
Op 18 februari 2019 komt Aloys Mattijssen op het kantoor van Beursbox zijn software presenteren. Geef u hier op voor deze interessante uitleg van hoe particulieren ook winstgevend aan daytrading kunnen doen.
------------
Optiescursus
Wilt u de basis van het beleggen met opties goed leren, kom dan 27 februari naar Beursbox in Best. Tom Lassing geeft dan een duidelijke cursus hoe winstgevend met opties te werken is.
Kijk hier meer voor meer informatie

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/2 07:00
  • Gisteren een enthousiaste mail van Harm van Wijk gekregen. Hij is zijn trading software aan het promoten en kreeg er de laatste dagen heel veel klanten bij. Ineens 'zien' ze de voordelen van deze prachtige hulp bij het traden. Kijkt u hier
  • De Amerikaanse beurzen waren gisteren enthousiast hoger. Zo'n 1,5% winst werd er geboekt. Beleggers zijn blij met de budgetdeal die in het Congres is gesloten. De vraag blijft natuurlijk wel of de deal er ook echt bij Trump door heen komt. Trump wordt namelijk vanuit ultrarechts opgeroepen om niet akkoord te gaan en de overheid weer op slot te zetten.
  • Heineken heeft qua omzet in 2018 een fantastisch jaar gedraaid. Het was vooral alcoholvrij bier van eigen makelij die het goed deed. Het bedrijf groeide 8%. De netto winst viel door hogere inkoopkosten wel iets lager uit.
  • De onderhandelingen tussen de VS en China, die volgens Trump fantastisch zouden verlopen, moeten een nieuwe en daarmee verder weg gelegen deadline krijgen, want de onderhandelaars komen er niet uit. Gelukkig hebben ze het wel over een verzetten van de deadline in plaats van het dood verklaren van een mogelijke deal.
  • AkzoNobel heeft vooral in China lagere omzetten gemaakt. Er werd vooral; minder verf verkocht.
  • Toezichthouder DNB en het Ministerie van Financiën hebben een verklaring over ING samen opgesteld. In feite hebben ambtenaren van het ministerie de verklaring voor de toezichthouder opgesteld. Minister Hoekstra vindt dat OK. Ik denk dat de Chinese muur tussen beide organisaties dringend aan renovatie toe is. Dit moet niet kunnen. Wat is dat voor toezichthouder als derden kunnen dicteren wat je naar buiten moet gaan brengen?
  • Alle mooi woorden van Rutte ten spijt, de realiteit is dat Nederland van alle landen in de EU het verst verwijdert is van de gestelde doelen op het gebied van hernieuwbare energie. Ik geef daar vooral Koninklijke Olie de schuld van. Die hebben topmedewerkers in politiek Den Haag geplaatst en via hen wordt veel aan initiatieven rondom hernieuwbare energie afgeschoten. 
  • Volgens George Soros kan de EU net zo uit elkaar klappen zoals dat de Sovjet Unie overkomen is. De EU lijkt op het politbureau van de Sovjets. Overigens is Soros een grote voorstander van een heel hechte EU. Hij denkt dat de Brexit en eventuele andere exits vergelijkbaar gaan zijn met de uiteengevallen Sovjet Unie.
 

 

Duivels dilemma (Jack Hoogland)

13/2 07:25

Vorige week vertelde ik u al dat de vooruitzichten voor goud en zilver nu zéér positief zijn. Voor de korte termijn is een uitbraak richting $1700-$1800 nabij. Ook gaf ik u de eerste reden waarom goud op de langere termijn door de $10.000 zal knallen.
 
De tweede reden vinden we mooi samengevat in onderstaande quote van Julian Brigden. Centrale banken hebben nu de keuze uit twee kwaden. Ofwel laten ze een (zware) recessie ontstaan. Ofwel ze gaan geld printen. We weten allemaal dat centrale banken voor geld printen kiezen. Sterker nog, Powell en Draghi hebben dit al duidelijk gemaakt.
 
Combineer dit met de nieuwe politieke trend van MMT, ofwel de trend van onbeperkt geld uitgeven, onbeperkt de staatsschuld laten oplopen om te investeren in een “sociaal rechtvaardige” economie.
 
Dat gaat zelfs een stap verder. Zie onderstaande tweet. De logica is nu dat een overheid onbeperkt geld kan uitgeven, zelfs zonder noodzaak om dat geld te lenen. Want je kunt het gewoon direct printen!
Klik hier om verder te lezen.
 

Kijk eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen? Meer weten, klik hier.
 
 
 

Het goud van Venezuela (Tom Lassing)

13/2 07:42

Vorig jaar was het grote schandaal het feit dat de goudbeurs van Londen het goud van Venezuela niet vrij wilde geven. De huidige president zou het volgens Londen voor zichzelf willen houden.
Een drogreden uiteraard, maar ondertussen bleef het goud wel in Londen.
Toch is ondertussen 40% van het goud van Venezuela al verkocht aan Turkije en De Verenigde Arabische Emiraten. Maduro vond hen bereid het goud te kopen waarmee hij vervolgens valuta verkreeg om er de militairen van te betalen.
Als er namelijk één groep is die hij nu tevreden moet houden, dan is dat het militaire apparaat.
Die mannen zijn namelijk gewapend.
73 ton goud is verkocht.
Er is nu nog 110 ton goud over.
24 ton goud werd verkocht aan Sardes Kiymetli Madenler SA (bron: Paparoni)
Het bedrijf werd er speciaal voor opgezet want het had tot enkele dagen voor de deal geen vergunning om in goud te handelen.
27,3 ton ging naar Noor Capital. Dat bedrijf is echter geschrokken van de Amerikaanse reactie op de trade en heeft aangegeven geen verdere goud transacties met Venezuela aan te willen gaan. De rest van het verhandelde goud ging naar Goetz Gold. Dit bedrijf is in Dubai gevestigd en bestaat sinds 2013. Het is zo ver ik kan zien onderdeel of een dochteronderneming van TonyGoetz. Dat bedrijf bestaat al meer dan een kwart eeuw. TonyGoetz is gevestigd in Antwerpen, België
 

Beleg in royalty aandelen

Deze aandelen zijn in die zin speciaal, dat ze een superieur rendement leveren, tegenover een lager risicoprofiel. Ideaal voor de buy and hold belegger. Bestel hier het rapport!
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

13/2 08:12

AEX  Gisteren wel een stijging voor de AEX, maar de weerstand op 553,8 is niet overwonnen.

DAX  Een flinke stijging voor de DAX gisteren en met een gap omhoog tevens een slot op de stijgende MA20 lijn. Ineens ziet het technische beeld er veel beter uit. Long gaan met stop loss op 11.089 is te overwegen.

ArcelorMittal   Technisch is het een duidelijke zaak zijn het aandeel ArcelorMittal. Het is een No Go.
Gisteren is het aandeel onder de MA50 lijn gesloten. Het aandeel was ondertussen ook al onder de MA20 lijn gekomen.

Signify  De te nemen horde ligt in de grafiek van het aandeel Signify op 23,02 euro per aandeel. Gisteren is er intraday heel even een hogere koers op het bord gezet. Er werd echter weer onder gesloten, met als alle andere keren de afgelopen week.

Randstad De publicatie van Randstad zijn altijd wereldnieuws omdat de uitzender de op één na grootste uitzender in de wereld is. De cijfers werden gisteren door beleggers goed ontvangen. Met een gap omhoog werd een flink hogere koers neergezet. Technisch ligt de weg omhoog nu open.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Optiestrategieën geven u alle mogelijkheden

Op de laatste Dag van de Optiebelegger is duidelijk geworden dat het beheersen van enkele optiestrategieën u als belegger de macht over uw belegde vermogen terug geeft. Het is dan wel belangrijk dat u de strategieën kent. Zie hier
 
 
 

Gekocht om niet te gebruiken (Tom Lassing)

13/2 08:25

Als we gaan kijken naar wie de patenten bezitten in de duurzame energie sector, dan zijn het niet zelden de grote fossiele energie bedrijven die deze patenten in hun bezit hebben. Patenten waarmee ze vervolgens vaak (nog) niets doen.
De ontwikkeling is te vroeg naar hun zin en de beste weg om deze dan te vertragen is om de patenteigenaar uit te kopen.
Waarom zou zo'n patenteigenaar dat dan doen? Zijn die zo naïef?   Lees hier verder

-------
We hebben na de overname van Rendabel Beleggen mogelijk nog problemen met de database. Deze verwijst niet bij alle abonnees naar de juiste URL om het abonnement op Beursbox.nl aan te passen. Mailt u mij zelf even als u dat overkomt. U kunt mij bereiken op tom@lassing.nl
 

Gezond afvallen kilo in 90 dagen

Verlies 5 kilo gewicht kwijt 90 dagen. Of... volg het gratis dieet dat Tom Lassing samenstelde door drie onderzoeken van toonaangevende artsen samen te voegen. Een fantastische manier om op een goed en gezond gewicht te komen, zonder concessies te doen aan gezondheid of hoeveelheid aan eten.
Klik hier.
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach