Lieve Yogaplace yogi's en yogini's,

Het jaar is alweer volop in beweging. Golven genoeg!
Daarom hebben we onze yogapractice, zodat we stabiel leren surfen op die, soms wel heel woeste, golven.

Om je hierbij op weg te helpen heeft Yogaplace, voor jouw als yogaplace-lid, een mooi nieuwjaarsgeschenk én bieden we in januari en februari natuurlijk ook weer een aantal mooie workshops aan! Hierin worden juist die andere facetten van yoga belicht.
Verdiep jouw practice met de Mysore Techniek Workshop, maak een stap voorwaarts met de Workshop Introductie tot Second Series en ervaar Yoga én gezonde voeding als tools om je te helpen bij het zorgen voor jezelf in de Workshop Food for busy Yogi's

Naast een groot aanbod van yogalessen en workshops, is Yogaplace ook een erkend opleidingsinstituut.
Met de Training & Education modules bieden wij docenten, die hun kennis verder willen verdiepen, specialisatie-trainingen aan. In februari vindt een informatiebijeenkomst plaats over de inhoud van deze specialisatie-modules: een must voor elke yogadocent! 
Daarnaast geven Manon en Anouk in het voorjaar inspirerende workshops en informatiebijeenkomsten over het opleidingsaanbod 2019-2020 bij studio’s in Nederland en België. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op 10 februari bij Joy of yoga in Deurne.


Een yogapractice is niet alleen op je mat fysieke houdingen doen, maar een levenshouding, waarin de basis is: goed voor jezelf én de wereld om je heen te zorgen. 

De golven kun je niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen! 


Liefs en namasté,
Yogaplace team

Mysore Nieuwjaarsgeschenk
 

In januari en februari bieden we alle studenten met een Yogaplace-abonnement, die nog geen Ashtanga Mysore Style abonnement gehad hebben, onbeperkte toegang tot de Ashtanga Mysore Style lessen! Bij elke abonnementsvorm kun je tijdelijk, gedurende 2 maanden, gebruik maken van de gelegenheid de yoga-practice 1:1 aan te leren. Deze lessen kun je naast de gewenste led-class volgen en afwisselend bezoeken.

Beginnen met yoga doe je in de Ashtanga Yoga Mysore Style les!
In Mysore (India) is yoga ontstaan op de manier zoals wij deze nu kennen. Alle andere, nieu
were yogastylen, zijn hierdoor beïnvloed of geïnspireerd. In Mysore wordt yoga aangeleerd door middel van individuele instructies en niet in een groepsles. Deze individuele instructies zijn van belang om de houdingen én de ervaring van dat wat yoga is, te leren. Deze unieke lesvorm wordt daarom Mysore Style genoemd, vernoemd naar de plaats in India. Ook bij Yogaplace onderwijzen wij op exact dezelfde wijze!

Hoe werkt zo'n eerste les?
Als je in de shala (yogazaal) binnenkomt, rol je jouw mat uit en ga je hier op een meditatiekussen zitten. De docent zal naar je toe komen en de eerste houdingen uitleggen. Je werkt op jouw eigen tempo. Het is een soort privé-les in een groepssetting. Dit in tegenstelling tot de groepslessen, waarbij de gehele groep gelijktijdig beweegt op hetzelfde tempo: de Led-classes.

Gratis onbeperkte toegang.
Om de yoga-practice 1:1 aan te leren, biedt Yogaplace, gedurende 2 maanden, onbeperkte toegang tot de Ashtanga Mysore Style lessen! Deze lessen kun je naast de gewenste led-class volgen en afgewisseld bezoeken.

Hoe meld ik mij aan?
Bij inschrijving, maak je direct een afspraak voor een instructieles, waarbij je de basishoudingen van de Ashtanga Mysore Style aangeleerd worden.

Lees meer

Beginnerscursus | 6 weken | Maastricht, Urmond, Sittard, Roermond

Heb je altijd al eens willen kennismaken met yoga? Ben je er even uit geweest en wil je je er weer eens in onderdompelen? Meld je dan aan voor de 6-weekse Yoga Beginnerscursus. Even tijd voor jezelf! Als onderdeel van deze cursus kun je na afloop van de zes weken inschrijven zonder inschrijfkosten en ontvang je een certificaat. 

Je leert de belangrijke basiselementen over yoga, zonnegroeten, specifieke zuiverende en kalmerende ademtechniek, interne energiesloten, focuspunten en nog veel meer. Je ervaart wat synchronisatie van adem en beweging brengt, als een meditatie in beweging.

Verder maak je kennis met de Ashtanga Vinyasa yoga, meerderde verschillende ademtechnieken en korte meditatievormen. Je leert je eigen mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal, emotioneel en subtiel energetisch niveau. Daarnaast ontwikkel je geleidelijk aan je concentratie, flexibiliteit, kracht, ontspanning en rust. Na de les nemen we de tijd om gezamenlijk onder genot van een kopje thee de les te evalueren of gewoon even stil te zijn!

Deze cursus is geschikt voor beginners én voor gevorderden die verdieping wensen!

Schrijf je je na deze cursus in bij Yogaplace, dan betaal je géén inschrijvingskosten à €25,00.

Data Beginnerscursussen:

Locatie: Maastricht
maandag 21 januari 2019 t/m maandag 25 februari 2019
Tijd: 17:30 - 18:45 uur
Docent: Arnout Gielen
Boek nu: klik hier

 
Locatie: Urmond
vrijdag 25 januari 2019 t/m vrijdag 1 maart 2019
Tijd: 19:00 - 20:15 uur
Docent: Cindy Heemels
Boek nu: klik hier
 
Locatie: Sittard
zaterdag 26 januari 2019 t/m zaterdag 2 maart 2019
Tijd: 13:00 - 14:15 uur
Docent: Arnout Gielen
Boek nu: klik hier
 
Locatie: Roermond
zaterdag 26 januari 2019 t/m zaterdag 2 maart 2019
Tijd: 11:00 - 12:15 uur
Docent: Lachenta Leijendeckers
Boek nu: klik hier

 
Kosten Beginnerscursus: € 72,50

Mysore Techniek Workshop

In deze maandelijkse zondagmiddag 'Mysore techniek class' / workshop komen verschillende thema's aan bod, bijvoorbeeld: jump through, inversions, filosofie en de interne elementen (als ademhaling, Bandhas, etc)

Boeken en reserveren van deze workshop:
- De Mysore Techniek workshop is voor iedereen te boeken voor €30,-.

- Deze workshop maakt deel uit van het introductiepakket: 5 Ashtanga Yoga Mysore Style lessen, inclusief deze workshop. Dit introductiepakket kost €70,-.

- Voor onze leden van '3 classes a week to unlimited Mysore Ashtanga classes' en 'Unlimited Mysore Ashtanga classes in depth', is de Mysore Techniek workshop in 2019 gratis te boeken. Klik hier voor de voorwaarden.

Datum: zondag 27 januari 2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: Sittard
Docent: Eloisa Fernández Iskandar
Kosten: € 30,00

Boek nu

Workshop Introductie tot Second Series, Ashtanga Yoga

Ben je ervaren in de Primary series van Ashtanga yoga en doe je deze regelmatig al een langere periode? Dan is deze workshop een mooie stap voorwaarts. 

De practice van de Second Series geeft je een gevoel van vrijheid en lichtheid. Nadi Sodhana zoals deze 2e serie heet, betekent letterlijk: ‘kanaal dat de kracht draagt en reinigend werkt’. De tweede serie wordt gezien als de serie die de energiekanalen op een diep niveau reinigt.

Deze workshop is geschikt voor degenen die de innerlijke stabiliteit van lichaam en ademhaling hebben ontwikkeld, het gevoel van Sukham (prettig gevoel) door de hele practice in de Primary series ervaren en voldoende tijd hebben gegeven om Siddhi (bepaald gevoel van voltooiing en kracht) te ervaren. 
We werken in deze workshop t/m asana Pincha Mayurasana.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die een stabiele practice heeft in de volledige Primary Series en langzaamaan de stap naar de Second Series wil maken.

Datum: zaterdag 16 februari 2019
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Maastricht
Docent: Nancy Springer
Kosten: € 45,00

Boek nu

Food for busy yogi's

Yoga én gezonde voeding zijn tools die je helpen bij het zorgen voor jezelf!
Je hebt een vol leven: werk, gezin en hobby’s vullen jouw agenda. Soms kom je er niet aan toe om tijd voor jezelf te nemen en weer op te laden. Yoga én gezonde voeding zijn tools die je helpen bij het zorgen voor jezelf!

In de workshop Food for busy yogi’s neemt Manon Simonis je mee in een 90 minuten durende yoga-practice. In deze practice ligt de focus op het spijsverteringsstelsel. Met yogahoudingen en ademhalingsoefeningen, die je lichaam van binnenuit reinigen, raak je gifstoffen kwijt, voel jij je energieker en maak je jouw hoofd weer helder. Veel van deze oefeningen kun je dagelijks thuis integreren in je leven.

Na de yoga zal Vicky Sterk van Sterk Leven, onder het genot van een lekker hapje en drankje, je uitleg geven hoe de yoga leefstijl, gezonde voeding en een stukje Ayurveda goed in te passen zijn in jouw leven. Ook als je het druk hebt. Je krijgt informatie en praktische tools, waarmee tijd voor jezelf nemen een natuurlijk iets in je leven zal worden!

‘Remember to take care of yourself. You can't pour from an empty cup’.
 

Datum: zaterdag 9 maart 2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: Maastricht
Docenten: Manon Simonis & Vicky Sterk
Kosten: € 40,00

Boek nu

Training & Education

Als ervaren en gekwalificeerde Yogaschool sinds 2006, ontwikkelen we continue unieke trainingen en groeit ons aanbod jaarlijks.

Naast de jaarlijks terugkerende pre-teacher training en de basis-opleiding tot gekwalificeerde Yoga-docent, bieden wij ook specialisatie modules tot 500 uur (YP500) als vervolg training voor yogadocenten, veelal als intern verblijf in een intensieve setting. Ook bieden we vanaf 2019 een jaarlijkse unieke intensieve zelfontwikkelingsstudie aan voor iedereen die yoga als levenswijze wil intregreren in zijn of haar leven. 

 
Onze Training & Education afdeling biedt voor seizoen 2019/2020 (binnen Yogaplace als ook op bijzondere externe trainingslocaties in Limburg) onderstaande aan:

Yogaplace zelfontwikkelingstudies:

Basis Yogaplace docentenopleiding: 

Vervolg Yogaplace docentenopleiding | Specialisatie modules:
Alle training & opleiding modules vereisen een 200 uur Yoga Alliance certificering (bij Yogaplace of elders) als voorwaarde voor deelname. De vervolg opleiding beslaat 300 uur. Je werkt toe naar een certificering van totaal YP500 uur.


Trainingen januari | februari:
 
• Introductie 'Therapeutic adjustments' teacher training YP 5 hours 
Connecting beyond the physical body
This is an introduction to the full training. The ideal yoga adjustment ingredients involves experience, a therapeutic touch and the love of giving. The body and mind slowly open up and obstacles are removed.

The poses, vinyasa, breathing and drishti follow in the tradition of my teacher Sri K. Pattabhi Jois, as taught in Mysore, India. The understanding of the deeper meaning of these adjustments come from my friend and teacher Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Also my experience in teaching through the 'eyes of my hands' and 1000 of students for over the last 15 years gave my the subtle insights to develop this beautiful skill. 

Students don't need any previous adjustment or lon term teaching experience to join in this 5 hour introduction training. Language is bi-lingual in English and Dutch. 
The full training of 100 hours is devided over a full week (Part 1 - YP60 hours), a weekend training (Part 2 - YP25 hours) and practical assignments (YP15 hours).

Datum: zaterdag 26 januari 2019
Tijd: 13:00 - 18:00 uur
Locatie: Maastricht
Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop
Kosten: € 97,50


BOEK NU

• Yoga Nidra Teacher Training YP20 uur 
Deze Yoga Nidra (docenten)training geeft een goede basis aan yogadocenten en andere therapeuten om deze unieke diepe ontspanningstechniek te leren.

Yoga Nidra is een diepe, heldere practice, die je terug voert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien hoe de wereld echt in elkaar zit. Na deze training beschik je over de vaardigheden om Yoga Nidra zelf te onderwijzen aan je yogastudenten of individueel toe te passen in je praktijk als therapeut of coach.
Tijdens de introductie training (5 uur - YP5) die jaarlijks wordt gegeven ervaar je zelf de praktijk van Yoga Nidra en ontvang je uitleg over de Yoga Nidra achtergrond en opbouw. De volledige Yoga Nidra docenten training (20 uur - YP20) die op 6 februari 2019 op 5 woensdag-middagen wordt gegeven, behandelen we volledige methode om deze unieke diepe ontspanningstechniek te geven en over te dragen vanuit eigen ervaring en bewustzijn.

Je hoeft geen yoga docent te zijn deze opleiding te volgen. Na afronding van de volledige Yoga Nidra Training (YP20) kun je zelf een Yoga Nidra sessie individueel, als workshop of als (groeps)les verzorgen.

Datum: 5 woensdagen, 6 februari 2019 t/m 13 maart 2019
Tijd: 12:30 - 16:30 uur
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Kosten: € 395,00

BOEK NU

• Experience workshop Training & Education Yogaplace
Ervaar zelf als student alle yoga gerelateerde tools vanuit de specialisatie modules van Yogaplace voor geïnteresseerden in gerelateerd werkveld en voor docenten die 200 uur yoga docenten opleiding hebben afgerond.

In 2,5 uur komen de geweldige onderwerpen aan bod zoals; Yoga nidra, Ademtherapie, Bedrijfsyoga & mindfulness, Persoonlijke yoga training, Art of Teaching, Trauma healing & therapeutische adjustments & ook de unieke zelfontwikkelingsstudie voor studenten.

Dompel je onder in een bijzondere ervaring met dit zeer gevarieerde programma. Je maakt kennis en proeft aan de inhoud die in 2019 en 2020 in het aanbod zitten.

Verder is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. 

Datum: zondag 10 februari
Tijdstip: 10:30-13:30u  (incl. 30 min pauze)
Locatie: Yogastudio Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16, 5751 WP Deurne
https://www.joyofyoga.nl/

Datum: zaterdag 16 februari 
Tijdstip: 11:00-13.30u
Locatie: Cens by Yogaplace Roermond
Louis Eijssenweg 3A15, 6049 CD Herten
www.yogaplace.nl

Datum: zondag 17 februari
Tijdstip: 13.00-15.30u
Locatie: Yoga Jiva, Asten
Moussaultstraat 9, 5721 KE Asten
https://www.yogajiva.nl/

Datum: zondag 17 maart
Tijdstip: 09:30-12:00u
Locatie: Yogamassage Weert, Stichting de Verbinderij
Molenveldstraat 90, 6001 HL Weert
https://www.yogamassageweert.nl

Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop
Kosten: € 10,00


BOEK NU

• Informatiebijeenkomst vervolg Docentenopleiding YP500 uur 
Tijdens deze infobijeenkomst krijg je verdere uitleg over de inhoud van de specialisatie modules van de vervolgopleiding en krijg je ook volop de gelegenheid om vragen te stellen aan Manon en Anouk. Heb je interesse in het volgen van een van de modules of de gehele vervolgopleiding dan is deze bijeenkomst zeer geschikt om duidelijkheid te krijgen zodat je de juiste keuze kunt maken! 

Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other.’ - T. Krichnamacharya

Meld je tijdig en vooraf aan voor deze bijeenkomst via info@yogaplace.nl onder vermelding van: “infobijeenkomst + 16 februari + eigen naam of BOEK deze bijeenkomst via dit event. Na bevestiging van je boeking ben je ingeschreven voor deze bijeenkomst.


Datum: zaterdag 16 februari 2019
Tijd: 11:00 - 12:30 uur
Locatie: Roermond 
Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop


Wil je als studio-eigenaar in januari of februari een informatiebijeenkomst in jouw studio organiseren dan bieden Manon & Anouk Prop voor jouw studenten een inspirerende workshop aan.
Informeer voor een vruchtbare samenwerking & studio exposure.


BOEK NU
 
Yogaplace Maastricht | Sittard | Urmond | Cens by Yogaplace Roermond
Bezoekadres kantoor St. Maartenslaan 36 | 6221 AZ Maastricht
+31 (0)43-3260707 | info@yogaplace.nl

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Share
Tweet
Forward
Neem gerust contact op:
Yogaplace
Broeksittarderweg 150 A - Sittard
Sint Maartenslaan 36 - Maastricht
Mauritslaan 65, 6129 EL, Urmond, Li 6221 AZ
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je e-mailadres of andere gegevens wijzigen? Klik dan op voorkeuren aanpassen.
Wil je de Yogaplace Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op afmelden.

Namasté.

Copyright © 2019 Yogaplace



Email Marketing Powered by Mailchimp