Het laatste nieuws omtrent btw, editie juli 2017

1 jaar geleden


Text only:

Btw-nieuwsbrief juli 2017
Het laatste nieuws omtrent btw
Bekijk de online versie van dit bericht.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

Btw-nieuwsbrief juli 2017
Beste relatie,
Met deze btw-nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het meest actuele nieuws omtrent btw. In deze nieuwsbrief gaan we o.a. in op de aftrekbeperking btw bij huisvesting buitenlandse arbeidskrachten, over de auto van de zaak en meer. Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, dan staan wij voor u klaar. 
Met vriendelijke groet, 
Jos Maaskant (Belastingadviseur)
Jos Philips (Btw-adviseur)
Intracommunautaire verwervingen verwerken in de aangifte
De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dit jaar een brief te sturen aan 8.400 ondernemers inzake de rapportage van intracommunautaire verwervingen in de btw-aangiften.
Uit tussen lidstaten uitgewisselde gegevens blijkt dat zij hun intracommunautaire verwervingen niet goed hebben aangegeven in hun btw-aangiften over het jaar 2016.
Lees verder »
Oplichters actief!
Opnieuw ontvangen veel ondernemers post van European Business Number (EBN). Het lijkt er op alsof u dit (EBN) nummer voor de btw nodig heeft, hetgeen niet zo is.
De fraudedesk heeft hierover een melding gedaan.
Lees verder »
Aandacht van de Belgische belastingdienst inzake internetverkopen 
Als u goederen verkoopt aan buitenlandse particulieren via uw webshop, brengt u gewoon Nederlandse btw in rekening. Pas als u een drempelbedrag overschrijdt, dient u in het land van de afnemer btw te gaan betalen. Ieder land heeft zelf een drempel bepaald. Voor Duitsland bedraagt de drempel € 100.000, en voor België € 35.000.
Lees verder »
Laag btw-tarief voor parkeren
Pretparken, dierentuinen en musea mogen op hun entreeprijzen het 6% btw-tarief toepassen. Maar geldt dat ook voor het parkeren?
Een dierentuin vraagt € 8,50 per dag voor een parkeerplaats. Rechtbank Den Haag stelde onlangs vast dat het gezien de ligging van de parkeerterreinen, niet aannemelijk was dat daar ook mensen zouden parkeren die niet de dierentuin bezochten. Dit met uitzondering van eventuele gasten van het hotel, die bij het hotel een aparte parkeermunt konden kopen. 
Lees verder »
Btw besparen op catering
De btw op eten en drinken in de horeca kan niet in aftrek worden gebracht, hoe zakelijk het etentje ook is! Als gevolg van deze regeling kan btw op catering ook niet in aftrek worden gebracht. Denk daarbij aan catering bij bijzondere evenementen, zoals een feestelijke opening of een personeelsfeest, in een daartoe ingerichte ruimte.
Lees verder »
Btw-scan
Wilt u ervan verzekerd zijn dat u geen fiscale risico's loopt? Onze btw-specialisten kunnen een btw-scan bij u uitvoeren waarbij risico's en mogelijkheden in kaart worden gebracht. Wilt u hierover met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op.
Contact
Heeft u vragen over deze onderwerpen of andere vragen over btw? Neem dan contact op met onze btw-specialisten Jos Maaskant of Jos Philips. Te bereiken via telefoonnummer 0113 - 23 94 00.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

 

Over Schipper


Nieuws


Vestigingen & Contact


Downloads


Links


Disclaimer© 2011 - 2017

Schipper Groep


Aanmelden

   |   

Voorkeuren aanpassen

   |   

Afmelden

schippergroep.nl

Categorieën: Belastingen Diensten | Vakmensen Financieel Raadgevend Zakelijke goederen
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018