Het laatste nieuws omtrent btw, editie september 2017

1 jaar geleden


Text only:

Btw-nieuwsbrief september 2017
Het laatste nieuws omtrent btw
Bekijk de online versie van dit bericht.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

Btw-nieuwsbrief september 2017
Beste relatie,
Met deze btw-nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het meest actuele nieuws omtrent btw. In deze nieuwsbrief gaan we o.a. in op herziening op kostbare diensten en geld verdienen met de onderwijsvrijstelling. Ook willen wij u graag uitnodigen voor onze geheel kosteloze kennissessie 'Btw en het buitenland; kansen en bedreigingen' op 10 oktober a.s. Meer informatie hierover vindt u hieronder. Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, dan staan wij voor u klaar. 
Met vriendelijke groet, 
Jos Maaskant (Belastingadviseur)
Jos Philips (Btw-adviseur)
Kennissessie 'Btw en het buitenland; kansen en bedreigingen'
Omzetbelasting is in Nederland vrij ingewikkeld. Onderneemt u ook over de grens, dan wordt u geacht nog meer btw-regels te kennen. Hoe voorkomt u fouten en boetes? En hoe benut u de meeste kansen? In de geheel kosteloze kennissessie ‘Btw en het buitenland; kansen en bedreigingen’ op 10 oktober 2017 neemt Belastingadviseur Jos Philips u mee in alle facetten die een rol spelen bij omzetbelasting in het buitenland. Mogen we u verwelkomen? Klik hier voor meer informatie en aanmelden
Geld verdienen met de onderwijsvrijstelling in de btw
De onderwijsvrijstelling in de btw geldt - onder andere - voor beroepsonderwijs. Deze vrijstelling mag alleen worden toegepast door bedrijven of docenten die staan ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
Staat een bedrijf ingeschreven, dan moet het op alle diensten van beroepsonderwijs de vrijstelling toepassen. Een bedrijf mag niet op de ene dienst de vrijstelling toepassen en op een andere dienst niet. De vrijstelling pakt niet altijd goed uit, denk daarbij aan de aftrek van voorbelasting.
Zo behaalt u voordeel
Gebruik één bv die geregistreerd is en de onderwijsvrijstelling kan toepassen en gebruik een andere bv die niet geregistreerd is en dus met btw moet factureren. Kijk vervolgens of uw afnemers de btw kunnen aftrekken en factureer aan hen met btw. Kan de afnemer geen btw in aftrek brengen? Factureer dan zonder btw vanuit de geregistreerde bv.
Om het eenvoudiger te maken mogen beide bv’s zelfs verbonden zijn in een fiscale eenheid voor de btw.
Herziening op kostbare diensten
We hebben al eerder bericht over het wetsvoorstel herziening op kostbare diensten. We hebben gemerkt dat er in de praktijk met name vragen zijn over de overgangsregeling, of liever gezegd: het ontbreken daarvan. Waar komt het op neer? 
Lees verder »
Postbusadres op uw factuur vermelden?
We zien in de praktijk vaak facturen die zijn verstuurd naar een postbusnummer. Veel bedrijven willen hun post niet op een fysiek adres ontvangen, maar via een postbus. Het louter vermelden van een postbusnummer van de afnemer is volgens de staatssecretaris van Financiën niet toegestaan. De factuur voldoet dan niet aan de eisen. Hetzelfde geldt voor het adres van de leverancier.
Lees verder »
Medische diensten of uitlenen van personeel?
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de terbeschikkingstelling van artsen door een bv aan een ziekenhuis niet onder de medische vrijstelling valt en daarom met btw is belast. De feiten in de zaak zijn als volgt:
Lees verder »
Btw-scan
Wilt u ervan verzekerd zijn dat u geen fiscale risico's loopt? Onze btw-specialisten kunnen een btw-scan bij u uitvoeren waarbij risico's en mogelijkheden in kaart worden gebracht. Wilt u hierover met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op.
Contact
Heeft u vragen over deze onderwerpen of andere vragen over btw? Neem dan contact op met onze btw-specialisten Jos Maaskant of Jos Philips. Te bereiken via telefoonnummer 0113 - 23 94 00.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

 

Over Schipper


Nieuws


Vestigingen & Contact


Downloads


Links


Disclaimer© 2011 - 2017

Schipper Groep


Aanmelden

   |   

Voorkeuren aanpassen

   |   

Afmelden

schippergroep.nl

Categorieën: Belastingen Diensten | Vakmensen Financieel Raadgevend Zakelijke goederen
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018