Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
woensdag 28 mei 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
Detailbeeld hectometerpaal langs N34
Overijssel spoort minister aan tot actie rond aanpak N35

Het verkeer op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal is de afgelopen jaren met 25 procent gestegen en die ontwikkeling zet ook in de toekomst door. Het aantal voertuigen van nu, gemiddeld 19.000 per etmaal, stijgt naar 24.000 tot 29.500 voertuigen per etmaal in 2040.

Lees meer over de knelpunten..
560 arbeidskrachten maken gebruik van Overijsselse opleidingsvouchers

560 mensen hebben de afgelopen twee jaar gebruik gemaakt van de voucherregeling Overijssels Vakmanschap van de provincie Overijssel en de techniekbranche. De regeling is bedoeld om personeel in technische beroepen bij te scholen en van werk naar werk te begeleiden, en om zij-instromers of mensen zonder werk klaar te stomen voor een baan in de techniek. Vooraf was rekening gehouden met 470 vouchers. Techniekbedrijven hadden de afgelopen jaren veel moeite om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Door de huidige coronacrisis is er meer vraag naar scholingstrajecten voor zittend personeel.

Lees meer over een andere inzet
placeholder

Helpende hand voor woningeigenaren Kanaal Almelo-de Haandrik

De provincie Overijssel gaat aan de slag met een aanpak voor het gebied rond Kanaal Almelo-de Haandrik. De afgelopen jaren zijn bij zo’n 350 woningen langs het kanaal schades ontstaan. Een onafhankelijk onderzoek was nodig om te achterhalen wat de oorzaken zijn van de schades. Dinsdag 26 mei 2020 zijn de resultaten van dit onderzoek overhandigd en gepubliceerd. Gedeputeerde Staten geeft aan bewoners de helpende hand te willen bieden bij het herstel van de schade.

Lees meer over het vervolg..

Perspectiefnota 2021 provincie Overijssel in teken van herstel

In haar eerste perspectiefnota spelen Gedeputeerde Staten in op de twee crises van dit moment: de corona-uitbraak en het stikstofvraagstuk en de economische gevolgen hiervan. Het college stelt voor om een Stimuleringsfonds van 15 miljoen euro in te stellen om de negatieve effecten van de crisis te bestrijden, en mogelijke kansen die er zijn te benutten.

Lees meer over het bouwen aan herstel..

placeholder

Met 1 miljoen fietsers is de PlasticRoad klaar voor marktintroductie

De miljoenste fietspassage werd gisteren gemeten op de eerste PlasticRoad ter wereld in Zwolle. De eerste weg op basis van gerecycled plastic was een wereldprimeur in 2018. Na ruim 1,5 jaar testen, leren en de doorontwikkeling tot industrieel ontwerp is de PlasticRoad nu klaar voor haar marktintroductie. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 wordt de PlasticRoad industrieel geproduceerd.

Lees meer het fietspad...

Overijsselse gemeenten en duurzame ontwikkeling

Hoe geven we op regionaal niveau invulling aan een duurzame ontwikkeling? Wereldwijd zijn door de Verenigde Naties (VN) zeventien doelen gesteld: de ‘Sustainable Development Goals’ (of ‘Global Goals’). Die duurzaamheidsdoelen dragen samen bij aan een eerlijkere, gezondere, veiliger en welvarender wereld. Het CBS publiceerde vorige week de Monitor Brede Welvaart, daarin zijn die doelen vertaald naar Nederland. Ook Overijsselse gemeenten denken na over het vertalen van hun beleid in duurzame doelen.

Lees meer over de duurzame ontwikkeling...

Overijsselse agenda

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
 
vacatures
VacaturesWerken bij provincie Overijssel