Liefde voor bijen en mensen
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 

Liefde voor bijen en mensen

Bekijk de webversie
Richard op de heftruck
Webshop | HappyBeeDay | Bijenwaskaarsen | Imker | Natuurtuin | Contact
Richard is er klaar voor!
Met zijn heftruck zet Richard pallets vol honing, glazen potten en kaarsen opzij om loop- en presentatieruimte te maken voor Happy Bee Day! De voorbereidingen zijn in volle gang. En we hebben ook echt iets te vieren: Imkerij de Werkbij bestaat 50 jaar! Vier met ons mee. Laat je verrassen door een bruisend programma, gepresenteerd door imkers uit binnen- en buitenland, drachtplantkenners, propolis-experts en vele anderen. Ook MAF is aanwezig én je kunt meedoen aan de Wereldkampioenschappen Dekselschuiven. Lees snel verder!
Happy Bee Day, 10 februari 2024, Laan der Techniek 21, 10.00-16.00 uur.
Waar zouden we zijn zonder de Queen?
Radu en Flavia, imkers uit Roemenië komen voor Happy Bee Day naar Veenendaal! Ze imkeren in de Karpaten, een ruig gebergte waar de heerlijkste boshoning én onze 77honing vandaan komt. Flavia heeft een bijzondere specialisatie: koninginnenteelt. Dit is een vak waarin het heel nauw 'steekt': een gezonde koningin is de belangrijkste voorwaarde voor een vitaal en groeiend bijenvolk! Flavia zal er alles over vertellen op 10 februari.
Bekijk het filmpje
Propolis: één van de 5 parels uit de bijenkast
Je kent ze wel, de 5 parels uit de bijenkast: honing, bijenwas, pollen, koninginnengelei en propolis. Onze Propolia-partner uit Zuid-Frankrijk komt er alles over vertellen! Wat is propolis, hoe wordt het geoogst en waarom is het heilzaam voor de mens? Een tipje van de sluier: pro-polis betekent: 'voor de stad'. Aurélie Bernard, dochter van de Franse imker die herontdekte hoe je propolis kunt oogsten en verwerken, gaat je inwijden in het geheim van propolis.
Propolis voor de mens?
Bijen, drachtplanten en biodiversiteit
bijtje op krokus

Voor vitale bijen is het belangrijk dat er een grote variatie is van verschillende planten, die stuifmeel leveren. En dat niet alleen in de zomer, maar van het vroege voorjaar tot het late najaar. Zo'n diverse beplanting zorgt er ook voor dat lieveheersbeestjes, spinnen, hommels en kevers in je tuin komen. Plantenkenner Pieter van Manen wijdt je op Happy Bee Day in in de fascinerende wereld van drachtplanten en biodiversiteit!

De beste drachtplanten voor bijen
Wereldkampioenschap Dekselschuiven en nog zoveel meer
Ontdek de wereld van de honing

Kom naar het honingplein waar we allerlei variatie aan honingsoorten presenteren. Je kunt ook een kijkje nemen in de honing-verwerkingsruimte en natuurlijk kun je honing proeven! Verschillende imkers zullen het ambacht van de imker toelichten - maak kennis met de fijne kneepjes van het vak!

Kom naar het kindplein!

Happy Bee Day is voor het hele gezin, ook voor de kinderen! Natuurlijk kun je meedoen aan het Kampioenschap Dekselschuiven, en je kunt aan aan de slag met bijenwas. Van bijenwas maken we kaarsen bij De Werkbij, maar er zijn zoveel andere mogelijkheden! We verklappen verder niets, kom maar kijken en meedoen.

De Werkbij locaties
Veenendaal: Groothandel en showroom, Laan der Techniek 21
Vaassen: De Werkbij Veluwe met alle producten, imkergereedschap, verhuur apparatuur
Bezoek in Vaassen ook onze natuur- en educatietuin De Gatherhof! Gatherweg 34

Rhenen: Boerderij het Binnenveld: alle producten van De Werkbij & Vleesboerderij het Binnenveld
Zuidelijke Meentsteeg 9