img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Zomerse voorleesfeestjes

Voorlezen kan altijd, en natuurlijk ook in de vakantie. Tot 1 september ben je nog welkom op onze speciale voorleesfeestjes. Kom luisteren naar de leukste zomerverhalen. En om het voorlezen extra feestelijk te maken sluiten we elk half uurtje af met een knutselactiviteit! Komt dat horen!
img
Lees verder
img

Pubquiz

Zet hem alvast in je agenda: op donderdag 7 september is het weer pubquiz-tijd! Ook dit seizoen testen quizmasters Merel en Frank weer je kennis op het gebied van film, kunst en cultuur, literatuur en muziek. Doe mee en ga de culturele competitie aan!
img
Lees verder
img

Ouder en Kind Festival

Op 27 augustus vindt in de Stedenwijk het Ouder en Kind Festival plaats. Cultuurcoach Mirjam Haver is hier vanuit de bibliotheek bij aanwezig. Zij vertelt o.a. hoe leuk het is om samen met je kind in een boek te duiken en nieuwe dingen te ontdekken.
img
Lees verder

Gratis oefenen voor je rijbewijs theorie-examen

Ga je op voor je rijbewijs theorie-examen en zijn de boeken uitgeleend? Geen paniek! Je kunt namelijk in de nieuwe bibliotheek op de publiekscomputers en via wifi gratis oefenen voor dit examen. En het werkt heel eenvoudig!
Lees verder
img

Informatiebijeenkomst: Scheiden doe je zo

Op 6 september organiseert de Wetswinkel een informatiebijeenkomst voor Almeerders die gaan scheiden / gescheiden zijn en daarover juridische vragen hebben. Sprekers zijn Ingrid Maste (echtscheidingsadvocaat) en Danny Pront (Curator). Daarnaast vertelt de Wetswinkel welke instanties je verder behulpzaam kunnen zijn.
Lees verder
img

Top 3 Biblyo

Onderstaande blogs zijn de afgelopen week het meest gelezen op onze Biblyo website:
1. Het ideale kookboek: Veg! - van Nathaly Loe Mie
2. Wereld Kattendag!- van Stefan Kenter
3. De top 5 onmisbare festivaltips - van Chantal de Reijke
img

Film: The Big Sick

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Dit waargebeurde liefdesverhaal van stand-up comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw draait op vrijdag 25, zaterdag 26, dinsdag 29 en woensdag 30 augustus in bibliotheek Stad.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden