Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Kotter gekapseisd en gezonken in Urker haven

Urk
Een vissersschip is zondagochtend gekapseisd en gezonken in de haven van Urk. Het scheepje, dat op het IJsselmeer vist, had een vaste ligplaats in de haven waar de kotter voor het weekend lag. Voor zover bekend was er niemand aanwezig toen de boot kapseisde.

Lees het artikel



Brand bij recyclingbedrijf in Almere

Almere
Bij een recyclingbedrijf aan de Pontonweg in Almere Buiten heeft een brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om een middelgrote brand in een berg afval.

Lees het artikel



Bezoekers zien de bij van heel dichtbij op Open Imkerijdagen

Ens
Mensen die een bijenvolk van heel dicht bij aan het werk wilden zien konden dit weekend terecht bij hobbyimkers door het hele land. In Ens waren geïnteresseerden welkom bij Roel Vinke die al tien jaar hobbyimker is. 

Lees het artikel



Veerboten Terschelling krijgen elektrische aandrijving van Urker bedrijven

Urk
Werft Shipbuilding op Urk gaat twee catamarans op de veerdienst Harlingen-Terschelling deels elektrificeren. De schepen moeten stroom gaan gebruiken om te manoeuvreren op zee. Ook is het de bedoeling dat de veerboten op elektriciteit kunnen gaan draaien tijdens het laden en lossen.

Lees het artikel



Rijk trekt portemonnee voor snellere woningbouw in Almere

Almere
De gemeente Almere krijgt 1,8 miljoen euro van het Rijk. Daarmee moeten 192 flexwoningen in het Annapark en 48 appartementen aan de Louis Armstrongweg versneld worden gerealiseerd. 

Lees het artikel



De echte 'Urker mentaliteit' moet volgens aanvoerder Jan Ras terug bij SV Urk

Urk
Aanvoerder Jan Ras wil komend seizoen meer passie zien bij SV Urk. Dat is wat hij het afgelopen seizoen te veel miste in de Derde Divisie. "We zijn deze week begonnen met de toon op intensiteit", zegt de aanvoerder. Hij wil elke training en wedstrijd honderd procent inzet zien.

Lees het artikel



Handbalclub HAVAS was op sterven na dood: 'Opheffingsvergadering al gepland'

Almere
Vrijwilliger Marcel Post van handbalvereniging HAVAS is erg opgelucht dat zijn club is gered van de ondergang. "Het was op een haar na misschien wel gebeurd met de vereniging, de opheffingsvergadering was al bepaald", zegt Post vanaf het handbalveld op het Klein Brandt sportpark in de stad.

Lees het artikel



Ook in Creil kun je samen met anderen een huis bouwen

Creil
In de derde fase van de nieuwbouwwijk van Creil kunnen mensen gezamenlijk een huis laten bouwen. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder besloten. Dat betekent dat er na Emmeloord, Kraggenburg, Luttelgeest en Marknesse opnieuw een project onder 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap' (CPO) in Noordoostpolder kan worden opgestart.

Lees het artikel



Uniek kunstboek blijkt écht te bestaan en is boven water bij Stadsarchief Almere

Almere
Het gerucht ging al langer: er zou een vierdelig kunstboek gemaakt zijn door vier grote namen uit de geschiedenis van Almere. Maar niemand wist of de boeken écht bestonden en waar ze dan waren. Tot op een dag één van de vier makers het Stadsarchief Almere in kwam lopen met een grote map met daarin het unieke kunstproject. Deze zomer zijn ze daar te zien bij een expositie. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland