Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Maandag waarschijnlijk geen extra asielopvang, onrealistisch volgens provincie

Flevoland
Het gaat de provincie Flevoland naar alle waarschijnlijkheid niet lukken om maandag al vijftig extra asielzoekers op te vangen. Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid riep daar maandag toe op, wegens acute tekorten. 

Lees het artikel



Aannemer die werkte aan paleis Het Loo gaat nu aan de slag met Poldertoren

Emmeloord
Eind dit jaar wordt gestart met de renovatie van de Poldertoren in Emmeloord. Draisma Bouw uit Apeldoorn gaat dat doen. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

Lees het artikel



Politie komt vaker langs bij slachtoffers van online misdaden: 'Mentale schade groot'

Flevoland
De politie komt vanaf deze week vaker langs bij Flevolanders die te maken krijgen met cybercriminaliteit. Eerder werd voornamelijk ingezet op hulp aan slachtoffers die te maken kregen met traditionele misdaden, zoals overvallen of berovingen, maar volgens de politie worden online misdaden steeds groter en is het belangrijk dat slachtoffers hulp krijgen. 

Lees het artikel



Na renovatie komen huisartspraktijk en kinderopvang in dit monumentale Urker pand

Urk
Het markante 'Rode Kruis-gebouw' in het Oude Dorp van Urk krijgt opnieuw een belangrijke zorgfunctie. Een plaatselijke huisartspraktijk gaat na een grootschalige renovatie naar het pand verhuizen. Verder komt er zowel een kinderdagverblijf als een dagopvang voor ouderen. Dat meldt de nieuwe eigenaar Johan Hartman.

Lees het artikel



Reizigers kunnen 20 euro reistegoed verdienen door nieuwe OV-pas te testen

Almere
De OV-chipkaart krijgt een opvolger: de OV-pas. Daarvoor is de Almeerse busmaatschappij allGo op zoek naar reizigers die het gebruik ervan willen testen. Deelnemers worden gevraagd naar hun ervaringen met de pas. De proef start naar verwachting op 29 april.

Lees het artikel



Eikenprocessierupsen weer actief, gemeente Almere start bestrijding

Almere
De eerste eikenprocessierupsen kruipen weer uit hun eitjes. De gemeente Almere gaat vanaf dinsdagavond 16 april beginnen met het preventief besproeien van eikenbomen, ze beginnen in Buiten. Dit gebeurt met een tractor met nevelspuit die een biologisch bestrijdingsmiddel, ook wel aaltjes, verspreidt over de bomen.

Lees het artikel



Geen snelheidsbeperking en inhaalverbod meer op dijk tussen Lelystad en Enkhuizen

Lelystad
De beperkingen op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen zijn opgeheven. Dat meldt de provincie. 

Lees het artikel



Directeur City FC betreurt vertrek Pastoor, eerste gesprekken met nieuwe kandidaten al gevoerd

Almere
Algemeen directeur John Bes betreurt het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Alex Pastoor bij Almere City FC: "Het is jammer, maar het is ook heel mooi geweest." Maandagmiddag werd bekend dat Pastoor komende zomer na een dienstverband van tweeëneenhalf seizoen zal vertrekken bij de club waarmee hij op 11 juni 2023 naar de eredivisie promoveerde.  

Lees het artikel



Orkest in mineur: halvering ledental in een paar jaar tijd

Biddinghuizen
Het orkest Maris Sonores in Biddinghuizen is op zoek naar nieuwe leden. In de afgelopen 6 jaar is het ledental van het orkest bijna gehalveerd. Het orkest heeft nu ongeveer 25 leden waarvan er 20 in het orkest voor volwassenen spelen. De anderen spelen nog in het jeugdorkest.

Lees het artikel



Regionaal Werkbedrijf erkent gebrekkige verantwoording, werkt aan een oplossing

Flevoland
De resultaten van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) moeten beter gecommuniceerd en verantwoord worden. Dat laat voorzitter Nathanaël Middelkoop van het werkbedrijf weten na berichtgeving van Omroep Flevoland. Hij is zowel in zijn rol als voorzitter en als wethouder van Urk bij het RWF betrokken. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland