Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 15 maart 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures. Volg Overijssel op Tweet Facebook LinkedIn.
bus rijdt op een weg

Plaatsing nieuwe digitale informatieborden bij bushaltes vertraagd

De plaatsing van de nieuwe digitale informatieborden in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel laat langer op zich wachten. Ondanks de inspanningen van beide partijen om er met elkaar uit te komen, hebben de provincies niet meer het vertrouwen dat Surtronic het project kan afmaken. Dit betekent dat het project voor nu stilligt. 

Het project

Grondruil in Duitsland voor natuurherstel in Bergvennen & Brecklenkampse Veld

De provincie Overijssel, de gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn zijn tot een overeenkomst gekomen met de Duitse familie Raben om een perceel landbouwgrond uit te ruilen en te veranderen in natuur. Zo wordt het nabijgelegen Nederlandse Natura 2000-gebied Bergvennen & Brecklenkampse Veld beter beschermd. De overeenkomst werd onder het toeziend oog van bestuurlijk trekker wethouder Benno Brand van Dinkelland feestelijk ondertekend door gedeputeerde Maurits von Martels van Overijssel, burgemeester Thomas Berling van Stadt Nordhorn en de familie Raben.

Gedeputeerde Von Martels over de overeenkomst..
tuinder druk aan het werk in de kas

Familiebedrijven in Overijssel goed voor 218.000 banen

Familiebedrijven leveren in Overijssel een grotere bijdrage aan de economie dan in andere provincies. Overijssel is koploper in zowel het omzetaandeel als de toegevoegde waarde van alle familiebedrijven. Ook is het aandeel familiebedrijven in Overijssel groter dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit analyse van CBS-cijfers door het Expertisecentrum Familiebedrijven (hogeschool Windesheim) in samenwerking met Provincie Overijssel.

Ruim 28 duizend familiebedrijven

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
Vacatures