Kennisbanken E-installatie
Online versie
Het verschil tussen TT- en TN-stelsels
In NEN 1010 wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende typen stroomstelsels. Adviseur en opleider Jan van der Meer legt het verschil uit tussen TT- en TN-stelsels. 
Lees verder >
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
Installatiesector heeft last van ziekteverzuim     
In november had de installatiesector met vertragingen en een lagere omzet te maken. Ziekteverzuim lijkt de boosdoener. Dat blijkt uit de 9de editie van Bouwmonitor, een onderzoek van Installatie Journaal, Gawalo en USP over de impact van het coronavirus op de bouw.
Lees verder >
Nieuwe voorschriften voor inbraakalarmering
Technische beveiligingsbedrijven kunnen vanaf 1 december gebruik maken van nieuwe installatievoorschriften op het gebied van inbraakalarmering.
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Ledstrips zijn het antwoord op veel verlichtingsvragen
Een ledstrip onder de badrand, aan de gevel, of in een traptrede monteren: waarom niet? De ledstrip kan naadloos hoeken om, vanuit een hoek belichten, direct of diffuus verlichten – in elke gewenste lichtkleur en lichtsterkte - en ook in vochtige ruimtes uitstekend presteren.
Lees verder >
(advertorial)
alt
CO2 neutrale productielocatie
Adurolight heeft het bedrijfspand van Thebalux voorzien van Titan lijnverlichting. Door de energiezuinige lijnverlichting levert Thebalux een bijdrage aan een schonere wereld, energieneutrale productie en CO2 verlaging. 
Interesse in het assortiment van Adurolight? Vraag gratis de productbrochure aan!
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Doelgericht en snel vakidioten
Uniek nieuw Leer Werk Traject Elektromonteur van Onze Joost, opleider in de Elektrobranche. In slechts een half jaar leiden ze heel doelgericht elektromonteurs op (MBO niveau 2). Daarvoor hebben zij nog wel werkgevers nodig die de praktische begeleiding verzorgt. 
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
(advertorial)
alt
BradyGrip™ bedrukbaar klitmateriaal
Maximaliseert uw productiviteit met snellere en bedrukbare identificatie voor kabelbundels.  Snel en betrouwbaar kabels identificeren is voortaan binnen handbereik dankzij het partnerschap tussen Brady en VELCRO® Brand. Test BradyGrip™ op uw kabelbundels.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright