En tips om het rustiger aan te doen
Online versie
KRO-NCRV
Zielsverwant
Mijn vader is alweer ruim drie jaar geleden overleden. Als ik deze column schrijf, kijkt hij mij liefdevol aan. Maar ook zonder de foto op mijn bureau voel ik zijn aanwezigheid nog steeds. Voor mensen die je zo nabij zijn, is dat misschien niet zo vreemd. Maar ik heb het ook bij mejuffrouw van Ooijen. Ik leerde haar kennen toen ik als 16-jarige vakantiewerk deed in het bejaardenhuis van Montfoort. Ze was 85 jaar. Ik voelde met haar een zielsverwantschap die ik tot dan toe alleen bij leeftijdsgenoten had ervaren. Blijkbaar hebben zielen geen leeftijd.
Lees de hele column   
9 miljoen Nederlanders geloven in Wonderen
Een onverklaarbare genezing, wonderbaarlijke redding of zelfs een engel zien: de wonderen lijken Nederland nog lang niet uit. 9 miljoen Nederlanders geloven in wonderen en ruim een op de vijf heeft zelf een wonder meegemaakt. Dat blijkt uit een groot onderzoek van KRO-NCRV en Museum Catharijneconvent. Maar wie durft anno 2020 te beweren dat hij een wonder heeft meegemaakt? In Kruispunt openhartige verhalen over onverklaarbare en onvergetelijke gebeurtenissen.
Kijk Wonderen bestaan?!   
Columnwedstrijd
Wonderen spelen een rol in het leven van alledag. Is er een speciaal wonder dat u inspireert? Doe mee met de columnwedstrijd van het Radio 5 programma Zin in Weekend! Stuur uw column van maximaal 300 woorden naar zininweekend@kro-ncrv.nl.
De engelen van Annemiek
“Helpers op ons pad, we kennen ze allemaal. Toch zie ik nu pas hoe groot hun invloed is. Van de week hielp een vriend me bij een beslissing. Hij typeerde me bijzonder treffend…”
Lees haar column   
Laten we het rustiger aan doen
Klaar met de drukte? Meld u gratis aan voor onze online retraite, waarbij we u tijdens de vastentijd wekelijks een mail sturen met inspirerende tips en verhalen om het iets rustiger aan te doen. Denk aan wandelroutes die voor inzichten en minder prikkels zorgen en lessen uit de natuur van een boswachter.
Ik doe mee!   
Muzikale tour
De Matthäus Passion, nergens ter wereld is ie zo vaak te horen als in Nederland. Waarom raakt de Matthäus ons zo en wat hoor je precies in Bachs meesterwerk? Luister de nieuwe podcast van Radio 4: een muzikale tour voor beginners, liefhebbers en kenners die je voor altijd anders laat luisteren!
Beluister de podcast   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bent ingeschreven voor de Inspiratie nieuwsbrief