ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-03-2023
Hoe Dusan Tadic wederom de assistenkoning van Europa is

Eén ding doet Dusan Tadic bij Ajax nog beter dan scoren: het geven van assists. Waar hij recent de grens van honderd doelpunten in het rood-wit van Ajax passeerde, bracht hij zijn aantal assists dit weekeinde naar 110. Het was alweer zijn negentiende assist in 36 wedstrijden dit seizoen en daarmee pakt hij weer de leiding in het assistenklassement van de top vijftien landen van Europa.


lees verder
Kane, David en Mbappé ontbranden strijd om plek twee in klassement ESM Gouden Schoen

Harry Kane, Jonathan David, Kylian Mbappé, Victor Osimhen of toch een ander? De strijd om plek twee in het klassement van de ESM Gouden Schoen is nog verre van beslist. Sterker nog, de strijd is volledig ontbrand. De achtervolgers op koploper Erling Braut Haaland scoorden afgelopen weekend bijna allemaal en leggen elkaar het vuur aan de schenen.

lees verder
ELF Voetbal nr 3: Trauner, Frimpong, Esajas, voetbal in het Noordpoolgebied en de groenste club van de wereld

Gernot Trauner, Jeremie Frimpong en Harvey Esajas. Alle drie komen ze uitgebreid aan het woord in de nieuwe ELF Voetbal. In nummer 3 van dit kalenderjaar sowieso unieke verhalen. Over een voetbalclub die klimaatneutraal wil zijn, voetbal in het noordpoolgebied, een voormalig hoofdtrainer die nu dagelijks de ferry naar Breskens ziet vertrekken en een circusmedewerker van 130 kilo die een contract tekende bij AC Milan.

lees verder
Will Still: De coach zonder diploma's die bij Stade Reims op recordkoers ligt

Je hoeft niet per see een grote naam in de voetballerij te zijn. Je hoeft niet eens profvoetbal gespeeld te hebben. De dertigjarige Belg Will Still leerde het vak van trainer via het computerspelletje 'Football Manager'. Hij besloot het trainersvak te gaan studeren in Engeland en niet veel later belandde hij op de bank bij Stade Reims.

lees verder
Interview Jeremie Frimpong: "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren"

Hij zag het levenslicht in Amsterdam en verhuisde op zijn zevende naar Manchester. Voor een Nederlandse club speelde Jeremie Frimpong nooit. Wel voor Manchester City, Celtic en sinds twee jaar Bayer Leverkusen. Tijdens het WK in Qatar was de 22-jarige rechtsback de onbekendste speler in de Oranje-selectie. "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren."

lees verder
Cupfighters: PEC stunt bijna in De Meer

Na ‘De Kortste Weg naar Europa’ met bekerverhalen uit de jaren zestig, verschijnt binnenkort ‘Cupfighters’ over de KNVB Beker in de periode 1970-80. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op de mooiste verhalen uit onze cuphistorie en Europese belevenissen van de bekerwinnaars in die jaren. De website van ELF Voetbal biedt in de komende weken een voorproefje.

lees verder
Nederlands freestyle jeugdkampioen Yves Moors: "Vaak komen mensen uit de buurt kijken"

Een rondje om de wereld voelt voor Yves Moors hetzelfde als tandenpoetsen, veters strikken of haren kammen. Appeltje eitje. De net vijftienjarige Limburger is de beste freestyle jeugdvoetballer van Nederland. Het begin van iets moois, hoopt hij. "Later wil ik een eigen freestyleschool beginnen."

lees verder
Deze negen spelers uit de voorselectie van Oranje maken zich op voor De Klassieker

19 maart staat bij veel Feyenoord- en Ajax-supporters dik onderstreept in de agenda. Op die dag staat namelijk De Klassieker op het programma, die héél belangrijk kan zijn in de titelrace. Een paar dagen later wordt een deel van de spelers die op het veld staat, samen bij het Nederlands elftal verwacht. In totaal maken negen spelers uit de voorselectie van Oranje zich op voor De Klassieker. Welke spelers zijn dat? En is de kans groot dat ze bij de definitieve selectie zitten?

lees verder
PANNA! Kampioenen Doeboek: extra dik met tips & tricks, quizzen, kleurplaten en puzzels

Het nieuwe PANNA! Doeboek is weer beschikbaar! Ditmaal een extra dikke editie over Kampioenen! Langzaam maar zeker komen de clubs in de laatste fase van de competitie terecht en wordt duidelijk wie kampioen wordt. Alle grote clubs en beslissende spelers zijn opgenomen in het Doeboek. Wederom biedt het Kampioenen Doeboek uren speelplezier!

lees verder