Hoe maak je een goede (basis) tomatensaus Met onze heerlijke tomaten van eigen teelt? 4 personen 55 min Sauzen / dips Italiaans recept Vegetarisch INGREDIENTEN 1 eetlepel olijfolie 1 ui, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd 2 blikken gehakte tomaten van 400 g 1 eetlepel rode wijnazijn 1 laurierblad 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel gescheurde verse basilicumblaadjes BEREIDEN Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak die langzaam in ongeveer 8 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak die nog een minuut mee. Doe de tomaten erbij en daarna de azijn, laurierblad, tomatenpuree, zout en peper en suiker. Laat - met deksel op de pan - 40 minuten op een laag vuur staan of tot de saus iets gaat indikken. Roer het basilicum erdoor en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal het laurierblad eruit voordat je de saus opdient. Opmerking 'Of het nu voor pasta, pizza, vlees, kip of vis is, het is altijd handig om te weten hoe je een goede tomatensaus moet maken. Ik roer hem altijd door een lekker bord spaghetti als ik toevallig eens geen zin heb om uitgebreid te koken. Zet 'm snel in elkaar, laat hem een tijdje pruttelen en kijk... je hebt een zalige maaltijd zonder stress!' |