'Feliciteer' de luchtvaart! 🛬
Bekijk de online versie
Header - Logo

Nieuwsbrief 28 maart 2019
luchtvaart
100 jaar luchtvaart in Nederland
   
Dit jaar viert de Nederlandse luchtvaart zijn honderste verjaardag. Maar dit is geen reden voor een vrolijk feest! Vliegen is de meest vervuilende manier van transport en de emissies blijven maar groeien. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt Natuur & Milieu! Na honderd jaar is het tijd voor de luchtvaart om verantwoordelijkheid te nemen voor het klimaat.

Steun onze boodschap aan de luchtvaart door je ‘felicitatie’ achter te laten. Jouw steun maakt echt een verschil! Hoe meer mensen ondertekenen, hoe meer druk we kunnen uitoefenen op de luchtvaart.
Lees meer
Successen eerste kwartaal 2019
   
Natuur & Milieu heeft de afgelopen drie maanden niet stilgezeten. In het eerste kwartaal van 2019 hebben we mede dankzij onze donateurs al verschillende successen geboekt. Daar zijn we trots op! In deze blog lees je meer over wat we precies hebben bereikt.
Lees meer
Update Klimaatakkoord
   
Deze maand maakte het Planbureau voor de Leefomgeving de doorrekening van het Klimaatakkoord bekend. De doorrekening bevestigde de inschatting van Natuur & Milieu: er zijn ambitieuzere maatregelen nodig. De doorrekening leidde ertoe dat premier Rutte en minister Wiebes aanvullende maatregelen aankondigden.
Lees meer
Mythbusters van het Klimaatakkoord: gasloos
   
In het concept-Klimaatakkoord is vastgelegd dat ruim 1,5 miljoen woningen vóór 2030 volledig gasloos zijn. Dat betekent dat er aanpassingen moeten komen aan veel woningen. Er heerst onduidelijkheid over wie dat gaat betalen. Want word ik nu gedwongen om allerlei dure aanpassingen te doen aan mijn huis?
Lees meer
100 jaar luchtvaart in Nederland
   
Dit jaar viert de Nederlandse luchtvaart zijn honderdste verjaardag. Maar dit is geen reden voor een vrolijk feest! Na honderd jaar is het tijd voor de luchtvaart om verantwoordelijkheid te nemen voor het klimaat. Steun onze boodschap aan de luchtvaart door je ‘felicitatie’ achter te laten.
Feliciteer de luchtvaart
Zelf aan de slag voor betere waterkwaliteit
   
Voor de mens zijn biodiversiteit en schone wateren van levensbelang: ze zijn de basis van ons voedselsysteem en zorgen ervoor dat we betaalbaar kraanwater hebben van hoge kwaliteit. Hoe meer vervuiling er in het water zit, hoe moeilijker en duurder het wordt om ons water te zuiveren. Gelukkig kun je zelf iets doen aan de waterkwaliteit!
Bekijk de tips
afsluitkosten gas
Afsluitkosten gas
 
Natuur & Milieu vindt dat de kosten die gemaakt worden voor het afsluiten van het gas anders gefinancierd kunnen worden.

Lees meer
luchtvaart
Klimaattafel luchtvaart
 
Na ruim een halfjaar onderhandelen neemt Natuur & Milieu afstand van de teksten voor het ‘ontwerpakkoord duurzame luchtvaart.’
Lees meer
Interview met bedrijf Hero
 
Voor het project Nederland Zoemt spraken we producent Hero over hun inzet voor de wilde bij. Zonder bijen geen jam of cassis.
Lees meer
De 'Update' van Natuur & Milieu
 
Achtergrond van ons werk, de laatste ontwikkelingen van campagnes en onze resultaten. Je leest het allemaal in ons magazine 'Update'.

Bekijk Update
FTYIn
Klik hier om newsletter@newslettercollector.com af te melden voor deze nieuwsbrief. Voor het wijzigen van het e-mailadres of je voorkeuren, klik hier.
CBFANBIPostcode Loterij