Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 mei

Wat moet je eten en drinken tegen een hoge bloeddruk?

Een hoge bloeddruk kan je zelf aanpakken door een gezonde levensstijl: stop met roken, probeer zoveel mogelijk te ontspannen en beweeg op regelmatige basis. Ook door eenvoudige aanpassingen in je voedingsgewoontes kan je je bloeddruk verlagen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hooikoorts of pollenallergie (pollinosis): allergie voor stuifmeel van grassen of bomen

De lente en zomer betekenen voor één op de tien Belgen tranende ogen, een loopneus en niesbuien. Hooikoortsklachten komen namelijk tot uiting in de bloeiperiode van grassen en bomen. Hoewel hooikoorts ongevaarlijk is, zijn de symptomen wel vervelend.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn (vroege) symptomen van reuma en wanneer naar de reumatoloog?

Reuma is een verzamelnaam voor heel wat aandoeningen van het bewegingsstelsel en het bindweefsel die vaak pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaken. De ziekte is vooralsnog niet te genezen, maar door ze in een vroege fase te behandelen, kan de schade beperkt worden. Wat zijn de vroege symptomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Ziekte van Lyme: hoe ernstig is een besmetting?

De ziekte van Lyme is een infectie, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie, waarvan teken drager kunnen zijn. Symptomen zijn soms uitgesproken, zoals een rode, ronde huidvlek, maar kunnen ook uitblijven. Nochtans is ingrijpen belangrijk, want onbehandeld leidt de ziekte tot ernstige gezondheidsproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

7 tips om gele vlekken uit witte kleding te krijgen

Chemicaliën en aluminium in deodorant kan ervoor zorgen dat er gele ‘zweetvlekken’ ontstaan in witte kleding. Hoe sneller je die aanpakt, hoe makkelijker je ze kan verwijderen. Maar hoe doe je dat dan best, als wassen met een gewoon wasmiddel niet volstaat?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven