De 74e editie van het Holland Festival is van start gegaan! De testregels blijken wat ingewikkeld, dus zetten we die graag op een rijtje. Verder aandacht voor een voorstelling over zes sterke vrouwen en producties die u gewoon thuis online kunt bekijken. Daarvoor hoeft u in ieder geval niet getest te worden.
WEL OF GEEN TOEGANGSTEST?
We zijn heel blij dat het festival dit jaar door kan gaan. Het uitgangspunt daarbij is altijd geweest zoveel mogelijk mensen live te laten genieten van alle voorstellingen. De daarbij behorende regels omtrent het verplicht testen op corona via ‘Testen voor toegang’ blijken verwarrend te zijn. We leggen het daarom graag nogmaals uit. - Bij voorstellingen met minder dan 50 bezoekers hoeft er niet getest te worden. Dit geldt voor de festivalvoorstellingen La codista (Frascati), Fremdkörper (Het HEM) en het filmprogramma in Eye. - Zalen met minder dan 1000 stoelen hebben de mogelijkheid meer dan 50 bezoekers toe te laten, maar dan is ‘Testen voor toegang’ wel verplicht. In het festival geldt deze verplichting voor de volgende zalen: ITA, het Muziekgebouw, de Gashouder en Zuiveringshal op de Westergas, en De School. - Zalen met meer dan 1000 stoelen hebben de mogelijkheid meer dan 250 bezoekers toe te laten, op voorwaarde dat het publiek zich laat testen via ‘Testen voor toegang’. In het festival is dat van toepassing voor de voorstelling Transverse Orientation in Carré. - De Nationale Opera & Ballet brengt voorstellingen in het kader van het Holland Festival, en heeft besloten niet meer dan 250 bezoekers toe te laten. Daarom hoeft het publiek bij Die ersten Menschen, Beethoven en Four Seasons niet getest te worden.
- Hermitage (Sensing Streams) en MelkwegExpo (The Art of Escapism) zijn zogeheten 'doorstroomlocaties' waarvoor geen testverplichting geldt. Het is heel goed mogelijk dat deze regels nogmaals gewijzigd worden tijdens de festivalperiode. Wij houden u hiervan op de hoogte via de website en de nieuwsbrief. Wij vragen uw begrip voor het ongemak dat 'Testen voor toegang' met zich meebrengt. Net als u vinden wij het vervelend, maar we bieden graag live voorstellingen voor zoveel mogelijk mensen.
Wilt u meer weten over 'Testen voor toegang', klik dan hier.
MAILLES
Dorothée Munyaneza 10 - 12 juni, ITA
Dorothée Munyaneza werd geboren in Rwanda. Tijdens de bloedige strijd tussen de Hutu's en Tutsi's in 1994 vluchtte ze met haar ouders naar Engeland. Inmiddels is ze internationaal succesvol als choreograaf. Voor Mailles ('weefsel') heeft ze een groep van zes vrouwen bijeengebracht, allen met Afrikaanse roots. Iedere vrouw vertelt haar verhaal in haar eigen taal, op haar eigen manier – van spoken word tot flamencodans. De verweven verhalen zijn een ode aan de schoonheid van onderworpen vrouwen.
Nursalim Yadi Anugerah, Miranda Lakerveld 11 juni, livestream
'In Ine Aya’ vervloeien en botsen westerse en oosterse mythen. Wagners Noordse oppergod Wotan wil – zoals de mens nu – de levensboom van kennis en macht beroven. Maar de Moeder Aarde uit de Kayan-legenden op het eiland Borneo laat zich niet onderwerpen. Regisseur Miranda Lakerveld bouwt in haar nieuwe opera Ine Aya’ niet alleen een brug over de afgronden van tijd en afstand tussen beide mythen, maar gebruikt die verhalen ook als een spiegel voor de verstoorde verhouding tussen mens en natuur in het nu.' - NRC Voor de live uitvoering van deze opera zijn momenteel geen kaarten meer beschikbaar, maar gelukkig kunt u de voorstelling wel online volgen.
In de hoofdrol: een schaap. Het meest onschuldige van alle wezens is niet langer tevreden met zichzelf. Het voelt dat het meer in zich heeft, dat het voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten. Het neemt zijn lot in eigen handen om mens te worden. bekijk de video
'The Sheep Song kent verbluffende, soms welhaast surrealistische scènes. (...) In anderhalf uur wordt de maakbaarheid van het leven onderzocht, met beelden die nog lang nazinderen in je hoofd.' - Scènes
Voor deze voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar ze zijn ook via (live)stream te bekijken.
TIME - Ryuichi Sakamoto, Shiro Takatani Wereldpremière van Sakamoto’s woordeloze opera over het verschijnsel tijd. 18 - 20 juni, Gashouder, Westergas 27 juni, stream
The Planet – A Lament- Garin Nugroho Actuele, urgente voorstelling over de impact van de mens op de wereld. 21 - 22 juni, ITA 22 juni, stream Kukangendai Ontdekkingstocht langs muzikale afgronden 17 juni, BIMHUIS + livestream
Het Holland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door:
subsidiënten
productiepartner
hoofdbegunstiger
sponsors, fondsen, instellingen
mediapartners
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Bekijk de online versie als u deze mail niet kunt lezen. Wilt u niet langer informatie ontvangen over het Holland Festival dan kunt u hier uitschrijven. Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here Holland Festival, Piet Heinkade 5, 1019 BR Amsterdam.