Liefde voor bijen en mensen
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 

Webshop | Reviews | Biodiversiteit | Groothandel HappyBeeDay  

Bekijk de webversie
Afbeelding
Honing is een prachtig product dat door bijen wordt gemaakt – tenminste, dat hoop je als je honing koopt! Maar helaas is veel honing die je in Nederland kunt kopen geen echte honing maar vooral suikerstroop. Het smaakt altijd hetzelfde en behalve suikerstroop zit er eigenlijk niks in. Het is nep! Onlangs vroeg de Keuringsdienst van Waarde hier aandacht voor. Wat nu - hoe weet je of je echte honing koopt? En hoe zit het met de honing van De Werkbij?
 
Honing van de Werkbij
Wat is 'echte' honing?
Honing wordt door bijen gemaakt van nectar, en bevat pollen, enzymen, mineralen en andere voedingsstoffen.
Honing is lekker en gezond. Het heeft telkens een andere kleur en smaak, afhankelijk van de bloemen waaruit het bijenvolk nectar heeft gesnoept.
Honing wordt met zorg en toewijding met de hand geoogst door een imker die verstand heeft van de natuur, zijn bijen en bijenproducten. Hij slingert de honing uit de raat, zeeft de bijenwasstukjes eruit. Hij voegt niets toe en zorgt dat de honing schoon in het potje terecht komt. En dan heb je échte honing.
Op een goede pot honing staat uit welk land of streek de honing komt. Staat er iets vaags, zoals 'Herkomst EU en non-EU', dan zit je niet goed... Doe jezelf niet tekort, eet gezonde honing en waardeer het ambacht van de imker!
Hoe check je de kwaliteit van honing?
Wat een feest was dat!
Imkervereniging bij De Werkbij
We zijn 50 jaar geworden, dit jaar. Een respectabele leeftijd, toch? We vierden dat op 10 februari met ‘Happy Bee Day’ in Veenendaal. Er kwamen meer dan 1000 mensen op af in alle leeftijden en het was een topdag!

We lieten natuurlijk veel imkers aan het woord over hun ambacht, de bijen en de honing. Zoals Radu en Flavia ( rechts op de foto), onze imkers uit Roemenië. Ze kwamen speciaal voor Happy Bee Day over naar Nederland en presenteerden hun imkerij met prachtige beelden. Intussen leveren ze bij ons de heerlijkste honing aan!
Terugblik op 'Happy Bee Day'
Ambachtelijke honing van de imker
Bloemenhoning
Nederlandse bloemenhoning
Bloemenhoning is door bijen gemaakt uit nectar van verschillende soorten bloemen. Daarom bevat deze honing de grootste variëteit aan pollen. Bloemenhoning wordt gebruikt door mensen met hooikoortsklachten, om weerstand mee op te bouwen. Het is een zachte honing met een frisse, niet-uitgesproken smaak.
Verkrijgbaar in 250gr., 450gr., 900gr.
Bloemenhoning bestellen
Brokhoning 250 gr
Boshoning uit Roemenië
In het groene, ongerepte natuurgebied Transsylvanië wonen en werken Radu en Falvia, met wie we ons nauw verbonden voelen! Radu en Flavia werken net als wij op ambachtelijk manier, zorgen goed voor hun bijen en leveren de beste kwaliteit. Zoals deze heerlijke boshoning met een pittig-zoete smaak!
Verkrijgbaar in 250gr. en 450gr. 
Boshoning bestellen
bijenraat vol honing
Naar de webshop
Onze locaties
Veenendaal: Groothandel en showroom, Laan der Techniek 21, 3903 AS Veenendaal
Vaassen: De Werkbij Veluwe met alle producten, imkergereedschap, verhuur apparatuur
Bezoek in Vaassen ook onze natuur- en educatietuin De Gatherhof!
Rhenen: Het Binnenveld: alle producten van De Werkbij & Boerderij Het Binnenveld