'Hoofdredacteur zijn is geen baan, dat is je leven.'

3 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief
De Redactie
Gooische Kaai 15-16
1141 TV Monnickendam
Tel: 0299-653853
Home
Opdrachtgevers
Kandidaten
Vacatures
Cursussen
Over Ons
Contact
Nieuws

[‘Hoofdredacteur zijn is geen baan, dat is je leven.’]


Alexander Klöpping van Blendle wederom nummer 3 van meest invloedrijke mediamensen


Gisteren werd in het American Hotel in Amsterdam tijdens een diner voor genomineerden de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media bekendgemaakt. Deze vierde editie van DeMedia100 liet (net als de voorgaande edities) op de eerste plaats geen verandering zien. John de Mol blijft de lijst aanvoeren. Daaronder is de lijst flink door elkaar geschud. Humberto Tan heeft de tweede plaats overgenomen van Matthijs van Nieuwkerk (die nu op plaats 6 te vinden is), en op de derde plaats is voor het tweede jaar op rij Alexander Klöpping van Blendle te vinden.


Onder de titel “Is Blendle de oplossing voor de journalistiek?” plaatste [De Redactie] in haar tweede E-Magazine een interview met Marten Blankesteijn, de ‘Blendle-eindbaas’, die samen met Klöpping Blendle startte. Hij vertelt daarin over de start van Blendle, en hoe hij er met Blendle ‘voor hoopt te zorgen dat krantenlezend Nederland overstapt naar een nieuwe, eigentijdse manier van nieuws consumeren’. Het gehele e-Zine kunt u hier lezen.


Barbara van Beukering stopt als hoofdredacteur van Het Parool


Barbara van Beukering, sinds 2007 hoofdredacteur van Het Parool, vindt het na 7,5 jaar hoofdredaceurschap tijd om haar blik op een nieuwe horizon te richten.


Zij blijft actief binnen De Persgroep Nederland waar zij leiding zal gaan geven aan een nieuw digitaal initiatief.


In het Ganzenveerinterview dat [De Redactie] in 2008 met haar had, vertelt zij over het hoofdredacteurschap: ‘Hoofdredacteur zijn is geen baan, dat is je leven.’ en ‘Je kunt alleen maar een goed blad of een goede krant maken als de sfeer op de redactie goed is. Als er een vrolijke sfeer is zullen mensen harder werken, loyaler zijn en is er meer inspiratie voor goede ideeën. Je kunt door de pagina’s van een krant of blad heen zien of er een goede sfeer op de redactie heerst.’ Wij wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdaging.


Masterclass In Beeld


Beeld is overal, en de productie en consumptie ervan nemen alleen maar toe. Dat maakt het communicatievak steeds visueler, want beeld verrast, vermaakt, verduidelijkt en verleidt. Op 27 januari 2015 organiseert [De Redactie] Trainingen de masterclass In Beeld.


Op deze dag delen verschillende ‘meesters in beeld’ hun ervaringen en lessen over beeldtrends, beeldwetten, beeldbewerking, beeldmarketing en de toekomst van beeld. Met vijf uitgebreide lezingen en tussentijdse opdrachten is deze masterclass een must voor iedere communicatieprofessional die geregeld voor belangrijke beeldkeuzes staat. Wat zijn trends in het gebruik van foto’s, hoe zet u uw fotobudget slim in en hoe haalt u het beste resultaat uit een foto-opdracht? Wat is de toegevoegde waarde van een infographic of animatie bij uw verhaal? Hoe benut u de videotrend optimaal voor online marketing en wat kan beeld bijdragen aan merklading en dialoog met uw doelgroep? Kom ook in beeld.


27 november 2014


[Online met...]


Freek Janssen is content director bij LEWIS PR.


Wat doet een content director bij LEWIS PR eigenlijk?


Ik noem het wel eens ‘account director met een voorliefde voor bloggen’. Ik houd me met name bezig met campagnes voor klanten waar een content-component in zit, samen met de verantwoordelijke account-teams.  Daarnaast mag ik onze internationale bedrijfsblog, de LEWIS 360, coördineren - dus samen met collega’s van over de hele wereld zorgen dat we elke dag goede, interessante verhalen online plaatsen.


Welk boek uit jouw boekenkast zou jij nooit inruilen tegen een e-book?


Eerlijk is eerlijk: ik lees geen e-books en ik koop ook nog best regelmatig cd’s (voor in de auto). Het boek dat ik het minst kan missen is The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy. Ik heb dat denk ik al een stuk of vier keer gelezen; ik ben jaloers op de creativiteit van schrijver Douglas Adams en op zijn taalgebruik. Daar heb ik ook nog eens een blogje over geschreven: Omdenken als storyteller-baas Douglas Adams. Lees meer


 


[Vacatures]


Campaign & contentmanager, geen freelance opdracht


Eindredacteuren met overheidservaring


Senior webredacteuren met overheidservaring


Medior webredacteuren met overheidservaring


 
© De
Redactie 2013
 


Klik hier als u geen e-mails van [De Redactie] Trainingen en Opleidingen meer wilt ontvangen:
http://www.deredactie.nl/?ACT=5&id=xv8eZEmMxA


Deredactie.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018