klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken
Klik hier voor het volledige zomerprogramma van Hovo Rotterdam
Inschrijven kan nog!
Zomercursussen over kunst, identiteit, literatuur en Europese politiek tijdens het Summer Lab 2019
Wegens succes extra plekken beschikbaar! 
Op weg naar Santiago de Compostela - Samen met zeer gewaardeerd docent dr. Yvette de Groot reist u via de Jacobusverering af naar de Frans-Spaanse grens langs de kunsthistorische hoogtepunten van de Camino Francés. U maakt daarbij kennis met grote steden als Pamplona, Burgos en Leon. U eindigt deze veelzijdige reis in de kathedraal van Santiago de Compostela. Daar maakt het 12-de eeuwse beeldhouwwerk van Meester Mateo aan de Portico de la Gloria nog steeds grote indruk op iedere pelgrim.
  • Data: 1, 2, 4, 5 juli 2019
  • Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Ik wil meer informatie en me aanmelden voor deze cursus
Ga op zoek naar uzelf - we stellen aan u voor: Dr. Martijn Veltkamp

Dr. Martijn Veltkamp is nieuw bij Hovo Rotterdam. We stellen hem dan ook graag aan u voor: Martijn Veltkamp is psycholoog en als docent verbonden aan de Universiteit Twente. Hij is auteur van meerdere populaire psychologieboeken en werkt momenteel aan een boek over persoonlijke identiteit.

In zijn zomercursus gaat hij met u op zoek naar wat zelfkennis is en of authenticiteit mogelijk is.
  • Datum: 3 juli 2019
  • Tijd: 10.00 - 16.00
  • Inclusief lunch
Ik wil meer informatie en me aanmelden voor deze cursus

Wie het boek 'Kruistocht in spijkerbroek' heeft gelezen, is het vast wel opgevallen: vroeger was alles héél anders. En dat is ook zo: in de Middeleeuwen leefden de mensen in een hele andere wereld dan wij. De échte verschillen tussen toen en nu zijn nog véél groter dan in het boek van Thea Beckman. 

Maar in werkelijkheid zou niemand - zoals Dolf - het lang volhouden in de Middeleeuwen. Zelfs volwassenen zouden al snel het loodje leggen, zó anders was het toen. Wil je weten hoe dat komt? Schrijf je dan samen in voor deze Kinderacademie!
  • Datum: 3 juli 2019
  • Tijd: 14.00 - 16.00 uur
  • Met koekjes en limonade!
     
Klik hier voor het voorstukje van de film 'Kruistocht in Spijkerbroek' om zien waar het boek over gaat!
Ik wil meer informatie en me aanmelden voor deze cursus
Wegens succes extra plekken beschikbaar! 

Franz Kafka (1883-1924) is een auteur die bij u vast en zeker bekend is, maar helaas vaak erg eenzijdig – in de meeste gevallen sterk biografisch – gelezen wordt.

In deze cursus besrpeekt u samen met een van onze meest favoriete docenten Trixie Hölsgens MA de belangrijkste thema’s uit zijn werk (Nederlandse vertaling). Op die manier wordt getracht een nieuw licht op Kafka te werpen en de cursist in staat te stellen na afloop van de cursus zelfstandig de besproken werken verder te doorgronden.

  • Data: 28 juni, 2, 5 juli 2019
  • Tijd: 10.30 - 13.00 uur
Ik wil meer informatie en me aanmelden voor deze cursus
U herinnert het zich misschien nog wel: de val van de Muur. Het einde van het DDR tijdperk, een nieuwe hoofdstad, snelle treinverbindingen en nu enkel nog een herinnering. Maar er is ook veel hetzelfde gebleven in Duitsland: vertrouwen in de instituties en de sterke positie van de volkspartijen.

In deze themadag gaat u in op hoe we het Duitsland van nu kunnen begrijpen. Deze dag wordt verzorgd door dr. Hanco Jürgens, wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam. Als expert kent u hem misschien wel; hij is regelmatig te gast op radio en televisie. 
  • Datum: 2 juli
  • Tijd: 10.00 - 16.00 uur
  • Inclusief lunch
Ik wil meer informatie en me aanmelden voor deze cursus

Heeft u vragen?


Heeft u vragen over uw programma, of de locatie? Of wilt u hulp bij het maken van een keuze? Neem contact op met de medewerkers van Hovo Rotterdam.
 
Volg ons via Facebook
Share
Tweet
Forward






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands