Eerste hulpvliegtuigen geland.
Artsen Zonder Grenzen

Beste John,

Afgelopen woensdag informeerden we je over de verwoestende cycloon, die grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe verwoestte. De schade is enorm en het dodental blijft stijgen. Nu onze noodhulpteams het gebied bereikt hebben, wordt de enorme omvang van de ramp steeds meer duidelijk. Na inventarisatie van de medische noden begonnen we direct met de eerste activiteiten: het behandelen van patiënten in onze mobiele klinieken en het repareren van twee ziekenhuizen.

Grootschalige hulpoperatie
Ons eerste vliegtuig is afgelopen week geland met aan boord medicijnen, medische materialen en materiaal voor basis water- en sanitatiewerkzaamheden. In onze opslagcentra in Brussel en Dubai stellen we op dit moment grote ladingen noodhulpgoederen samen. Minstens twee vrachtvliegtuigen komen dit weekend aan in Mozambique met medische en niet-medische hulpgoederen.

We bereiden ons nog verder voor op een omvangrijke hulpoperatie van Artsen zonder Grenzen in het rampgebied in de drie getroffen landen.

De inzet van Artsen zonder Grenzen in Zuidelijk Afrika is een voorbeeld van onze noodhulpacties wereldwijd. Het laat zien hoe belangrijk het is dat onze teams paraat staan en snel kunnen reageren.

Jouw extra bijdrage helpt onze teams om direct in actie te komen in ramp- en conflictgebieden, waar ook ter wereld. Help je mee?

Met vriendelijke groet,

Artsen zonder Grenzen  


*disclaimer: Jouw donatie kan gebruikt worden voor de situatie in Zuidelijk Afrika of een van onze andere noodhulpprojecten wereldwijd.
<