ICTRecht nieuwsbrief december

6 maanden geleden
  • Html
  • Tekst
Lees over de regels omtrent direct marketing!
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Direct marketingrecht #2: telemarketing


Handelen in data is een lucratieve business. Relatief weinig handelingen zijn nodig om data te (ver)kopen en in te zetten voor direct marketing doeleinden. Ook het hergebruiken van data is geen uitzondering. In deze blogserie bespreken we de regels omtrent het gebruik van data voor direct marketing doeleinden. Een van de manieren om reclame te maken is door potentiële leads op te bellen en het product of de dienst telefonisch aan te prijzen. Dit wordt ook wel telemarketing genoemd. Welke regels gelden hiervoor?
> LEES MEER OVER DE REGELS OMTRENT TELEMARKETING

Opleiding tot FG / DPO via ICTRecht Academy

  Bent u, of wilt u werkzaam zijn als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) - maar mist u relevante kennis en vaardigheden? De ICTRecht Academy biedt u een praktische opleiding tot FG / DPO. In 11 trainingsdagen doet u juridische kennis plus vaardigheden op die voor u als FG relevant zijn. U leert onder andere over: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), datalekken, rechten van betrokkenen, cookies en internet & security.     
  
KLIK VOOR MEER INFORMATIE
11 december 2018

Direct marketingrecht #3: elektronische berichten


Een andere manier van reclame maken, is het sturen van elektronische berichten (bijvoorbeeld e-mails of app-berichten) aan potentiële leads. Dit wordt ook wel e-marketing genoemd. In onze derde blog uit deze direct marketing-serie bespreken we de regels rondom e-marketing. Waar moet op gelet worden bij het versturen van dit soort berichten? En wat is de invloed van de aankomende
e-Privacyverordening?
> LEES MEER
6 december 2018

Ethiek en artificial intelligence: is regelgeving nodig?


In april dit jaar onderschreef de EU de invloed van artificial intelligence (AI) al door het belang ervan te vergelijken met de vroegere ontwikkeling van bijvoorbeeld elektriciteit. Hierbij werd meteen een investering in AI aangekondigd voor de komende twee jaar van minstens 20 miljard euro, wat het belang dat de EU aan de technologie hecht nog maar eens onderstreept. Met het oog op deze opkomst van AI is het daarom de hoogste tijd voor verdere wet- en regelgeving.
> LEES MEER
27 november 2018

Boete Autoriteit Persoonsgegevens voor Uber: 600.000 euro


De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bekendgemaakt dat taxi-dienst Uber een boete heeft gekregen van 600.000 euro. De reden is het te laat melden van een enorm datalek in 2016 - van onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers van wereldwijd 57 miljoen gebruikers, waaronder 174.000 Nederlanders. Bovendien betaalde Uber hackers om het datalek stil te houden.
> LEES MEER
12 november 2018

Nieuwe regels voor de reisbranche (2): verplichtingen voor handelaren & wijziging van overeenkomsten


Tegenwoordig boeken we reizen massaal online. Eerdere regelgeving voor de reisbranche sluit dan ook niet meer aan bij de huidige manier van vakanties boeken. Tijd dus voor een nieuwe richtlijn. In deze blog bespreken we welke verplichtingen handelaren hebben bij het aan-bieden van verschillende reizen. En komt aan bod op welke punten een pakketreis mag worden gewijzigd.
> LEES MEER

Een deskundige Functionaris Gegevensbescherming (FG) nodig?


De AVG verplicht verschillende organisaties tot het aanstellen van een FG. De privacy juristen van ICTRecht kunnen de rol van FG voor uw organisatie invullen. Dit doen wij inhouse of op afstand. De voordelen van het inhuren van een (parttime) FG via ICTRecht op een rij:
  
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN & WEBINARS

Dinsdag 22 januari 2019 
Privacy en persoonsgegevens: verwerkersovereenkomst (voor juridische professionals)
Donderdag 24 januari 2019 
Contracteren: software-overeenkomst (voor juridische professionals)
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Helperpark 272-4, 9723 ZA, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019