ICTRecht nieuwsbrief februari

5 maanden geleden
  • Html
  • Tekst
Wat gaat de Brexit voor uw bedrijf betekenen? Lees snel verder!
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Wat gaat de Brexit voor uw bedrijf betekenen?


Nu het Britse Lagerhuis het Brexit-voorstel van premier May heeft verworpen, rijzen er steeds meer vragen over wat we kunnen verwachten van de Brexit en welke voorbereidingen nodig zijn voor Nederlandse (IT-)bedrijven. In deze blog bespreken we de huidige stand van zaken en de eventuele gevolgen van een no-deal Brexit voor uw bedrijf. Daarnaast geven we – waar mogelijk – tips om uw organisatie voor te bereiden op een no-deal Brexit.
Lees deze blog ook voor meer informatie over de Brexit-vouchers die bedrijven kunnen aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waarmee tot €2.500,- van ons advies m.b.t. de Brexit vergoed zou kunnen worden.
> LEES MEER OVER DE IMPACT VAN DE BREXIT & DEZE VOUCHERS

Nieuwe dienst van ICTRecht: Conflictoplossing & rechtshulp

  Niets is zo vervelend als een conflict; een probleem met een andere partij, waarbij partijen tegenovergestelde doelen en belangen nastreven. Zeker ICT-gerelateerde conflicten kunnen lastig te doorgronden zijn. ICTRecht kan uw organisatie ontlasten in conflictsituaties. Wij bieden deskundige rechtshulp door ervaren juridisch adviseurs.
ICTRecht kan een bemiddelingstraject (mediation) uitvoeren of de wederpartij aanschrijven. Ook kunnen wij namens u procederen bij verschillende instanties, zoals de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA); SIDN en/of WIPO; de Rechtbank, sector kanton; de bestuursrechter en de Commissie van Aanbestedingsexperts.
KLIK VOOR MEER INFORMATIE
31 januari

Wordt 2019 het jaar van de ePrivacy Verordening?


De Europese Commissie heeft de afgelopen tijd geprobeerd het wetgevingslandschap te moderniseren. De onderhandelingen over de Auteursrechtrichtlijn zijn inmiddels afgerond, de Wet beveiliging netwerk- en informatie-systemen is aangenomen, en, last but not least, is de AVG in werking getreden. Een vraag die wij steeds vaker krijgen is of dit jaar dan eindelijk het jaar van de ePrivacy Verordening (ePV) gaat worden. Wij praten je bij over de ePV.
> LEES MEER
30 januari

Waarom ontving de minister van Volksgezondheid de expertprijs “grootste privacyschender”?


Eind januari sleepte de minister van Volksgezondheid een Big Brother Award in de wacht. Deze awards worden uitgereikt aan de grootste privacyschenders. De minister ontving de prijs en werd genomineerd vanwege het wetsvoorstel dat fraude in de zorg zou bestrijden. Critici in de zorg vrezen dat de wet slecht zal uitpakken voor het medisch beroepsgeheim.
> LEES MEER
23 januari

Nieuwe regels voor btw-heffing bij vouchers


Er worden steeds meer vouchers en cadeaubonnen verkocht. Sommige vouchers kunnen alleen worden ingewisseld bij een bepaald bedrijf. Maar er zijn ook vouchers die men zowel in binnen- als buitenland kan gebruiken. En daar zit nou net een probleem. Wanneer moeten ondernemers btw-heffing toepassen; als een voucher is verkocht of als een voucher wordt ingewisseld? Wat gebeurt er als een voucher helemaal niet wordt gebruikt? Deze vragen komen aan bod in deze blog.
> LEES MEER
22 januari

Rechter gooit roet in het eten: Deliveroo bezorgers zijn werknemers


Technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor een nieuw fenomeen op de arbeidsmarkt: platformarbeid. Platforms zoals Deliveroo schakelen arbeiders in die met behulp van een app het werk uitvoeren. Maar zijn deze arbeiders werknemers of zzp’ers? In januari heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst, en dus werknemers zijn.
> LEES MEER

''Welkom in het jaar 2038!'' - short story van partner Arnoud Engelfriet


Arnoud Engelfriet schrijft een award-winning science fiction verhaal over de AVG & AI in de toekomst. Data-driven, slimme technologieën zullen de manier hoe wij leven, liefhebben en denken veranderen. Maar hoe zullen deze technologieën onze toekomst precies gaan vormen?
Lees verder en ontdek hoe wij (mogelijk) leven in 2038! Worden carebots onze werkelijkheid, zijn grootschalige cyberwars onvermijdelijk en zal Mark Zuckerberg inderdaad verkozen worden tot president van de VS?
  
LEES HET VERHAAL HIER GRATIS ONLINE!

OVERZICHT TRAININGEN & WEBINARS

Donderdag 7 maart 
Themadag FG-opleiding: Internet en security (ook los afneembaar)
Donderdag 14 maart 
Themadag FG-opleiding: Datalekken (ook los afneembaar)
Dinsdag 2 april 
Contracteren: ICT-valkuilen bij contractenrecht (voor juridische professionals)
Dinsdag 9 april 
Contracteren in de zorg: algemeen
Contracteren in de zorg: specifiek
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Helperpark 272-4, 9723 ZA, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019