Laden...

ICTRecht nieuwsbrief juli

By Ictrecht.nl received 26 dagen geleden

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst
AP deelt eerste AVG-boete uit + nieuwe richtsnoeren cameratoezicht
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit


Het HagaZiekenhuis heeft de Nederlandse primeur. Vorige week heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de eerste AVG-boete à €460.000,- opgelegd aan het ziekenhuis in Den Haag voor onvoldoende interne beveiliging. Heeft het HagaZiekenhuis voor 2 oktober 2019 de beveiliging nog niet op orde? Dan verbeurt het ziekenhuis een last onder dwangsom van €100.000,- per twee weken, tot maximaal €300.000,-.
> LEES MEER OVER DEZE AVG-BOETE

ICTRecht bestaat 15 jaar!


Met trots presenteren wij het congres waarmee we 15 jaar ICTRecht vieren: ’The future is legal’. Hét congres over de toekomst van technologie en recht. Over AI, fake news, slimme auto’s, regulering en meer!
 
IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN
18 juli

Continuïteit in de cloud #5: software en merknamen


Op software die onderdeel uitmaakt van de clouddienst, rust auteursrecht. Daarnaast rusten mogelijk ook merknaamrechten op de merknamen die onderdeel uitmaken van de dienst. De clouddienstverlener kan zelf rechthebbende zijn van dit auteursrecht en de merknamen. U, de gebruiker, krijgt dan een gebruiksrecht voor de applicatie. Maar het kan ook zijn dat iemand anders rechthebbende is.
Wat gebeurt er precies met het gebruiksrecht wanneer de dienstverlener failliet gaat?
> LEES MEER
17 juli

Nieuwe richtsnoeren cameratoezicht in aantocht


Gezien de laatste officiële handreiking van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), ten aanzien van de inzet van cameratoezicht, alweer dateert uit januari 2016, is het tijd voor een opfrisbeurt. De vraag is echter of de nieuwe richtsnoeren veel gaan verschillen van de huidige beleidsregels. Of we geconfronteerd gaan worden met schokkende noviteiten valt te bezien. Wel mogen we uitkijken naar wat extra duidelijkheid. Bijvoorbeeld over de inzet van slimme camera’s met gezichtsherkenning en het online delen van camerabeelden.
> LEES MEER
15 juli

Nieuwe regelgeving online platformen deel 4: de verordening is aangenomen


Op 14 juni hebben de EU-lidstaten ingestemd met de zogenoemde Platform-to-Business (P2B) verordening.
Het doel van deze verordening is dat ondernemers (zakelijke gebruikers) voortaan meer zekerheid hebben wanneer zij hun producten of diensten aanbieden via online platforms zoals reserverings- en vergelijkingswebsites, online marktplaatsen en appstores.
> LEES MEER
28 juni

“Gewone” e-mail onvoldoende veilig in de correspondentie tussen zorgaanbieder en patiënt?


Het idee achter gewone e-mail lijkt best veilig. E-mail is dan ook een van de meest gebruikte communicatiemethoden binnen organisaties. Toch zijn er bezwaren als gewone e-mail wordt gebruikt in de correspondentie waarbij medische gegevens worden gedeeld. Het “gewone” e-mailverkeer vindt namelijk ‘onversleuteld’ plaats. Het gevolg daarvan is dat iedereen die de e-mail ontvangt, de e-mail ook daadwerkelijk kan lezen.
> LEES MEER

Specialiseren tot privacy expert?

Bent u (mede)verantwoordelijk voor het privacybeleid binnen uw organisatie? Of bent u als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) op zoek naar diepgaande privacykennis en vaardigheden? 
Ontwikkel u nu verder op het gebied van privacy met de praktische FG / DPO opleiding van ICTRecht Academy. In 12 trainingsdagen stomen wij u klaar tot deskundig FG / DPO. 

MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN

Donderdag 5 september
FG / DPO training: FG en privacywetgeving
Dinsdag 10 september
Cloud en software: beschikbaarheid van clouddiensten 
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Leonard Springerlaan 35, 9727 KB, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019