Laden...

ICTRecht nieuwsbrief juni

By Ictrecht.nl received 2 maanden geleden

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst
Online gegevens verzamelen middels een pixel + de AVG in het onderwijs 
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Online gegevens verzamelen en gebruiken middels een pixel: mag dat?


Gericht adverteren lijkt de standaard binnen online marketing. Weinig mensen kijken er nog van op wanneer ze na het bezoeken van een webshop dat ene shirtje tegenkomen in een banner op een andere site. Nieuwe volgtechnieken blijven zich ontwikkelen en intussen lijkt het erop dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) actiever zal gaan handhaven. Er worden ten slotte persoonsgegevens verwerkt.
Maar hoe werkt zo'n pixel precies? En mag dit überhaupt wel van de AVG?
> LEES MEER OVER HET GEBRUIK VAN PIXELS BINNEN ONLINE MARKETING

Bedrijfsjurist nodig?

Van complex ICT-contract, privacyvraagstukken tot continuïteit in de cloud: onze bedrijfsjuristen hebben er verstand van. De specialisten van ICTRecht kunnen de rol van bedrijfjurist voor uw organisatie vervullen en u volledig ontzorgen op het gebied van ICT, privacy en recht.

LEES HIER MEER
6 juni

Continuïteit in de cloud #1: Continuïteitsregeling, waarom?


Maakt uw bedrijf gebruik van een clouddienst, bent u eigenaar van een webshop of levert u een online dienst? En vraagt u zich weleens af wat er gebeurt als uw dienstverlener failliet gaat? We worden met zijn allen namelijk steeds meer afhankelijk van onze IT-dienstverleners. In deze blogserie geven we antwoord op de vraag hoe continuïteit van clouddienstverlening gewaarborgd kan worden.
> LEES MEER
31 mei

De Eerste Kamer heeft ingestemd: de Wet Arbeidsmarkt in Balans is definitief


De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is eind mei aangenomen in de Eerste Kamer. De WAB moet zorgen dat de arbeidsmarkt weer in balans komt en moet het verschil tussen vast en flex verkleinen; oftewel ‘vast minder vast’ en ‘flex minder flex’ maken. Het maatregelenpakket heeft tot gevolg dat per 1 januari 2020 verschillende bepalingen in het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht gaan veranderen.
> LEES MEER
29 mei

De AVG in het onderwijs: hebben scholen hun huiswerk gedaan?


De invoering van de AVG heeft flinke gevolgen gehad voor scholen. Het is dan ook logisch dat er bij bestuurders, leraren en ondersteunend personeel vragen leven rondom de omgang met persoonsgegevens van leerlingen. Waar moet je als school op letten? En hoe zorg je dat personeel ongehinderd hun werk kan doen en toch veilig omgaat met persoonsgegevens?
> LEES MEER
22 mei

Online gokken #1: straks toegestaan in Nederland


In ons land zijn momenteel alleen Toto en Runnerz toegestaan om onder strikte voorwaarden online kansspelen aan te bieden op de Nederlandse markt. Binnenkort komt daar verandering in. De markt wordt namelijk opengesteld voor andere aanbieders, zodra deze daarvoor de benodigde vergunning hebben verkregen. In deze blog bespreken we waarom online gokken wordt gereguleerd en wat de voorwaarden zijn voor het aanvragen van een vergunning. 
> LEES MEER

FG / DPO opleiding van ICTRecht weer van start!

Wilt u zich als (aankomend) FG of DPO verder ontwikkelen? ICTRecht Academy biedt vanaf september 2019 een praktische opleiding voor FG’s en DPO’s. Wij stomen u gedurende deze opleiding klaar voor een positie als FG / DPO.
ICTRecht bestaat dit jaar 15 jaar. Dit willen wij graag met u vieren door de volledige opleiding aan te bieden voor een extra scherpe prijs!

 
KLIK VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN

Dinsdag 2 juli
Privacy en persoonsgegevens: de verdieping (voor juridische professionals)
Donderdag 4 juli
Contracteren: onderhandelen ICT-dienstovereenkomst
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Leonard Springerlaan 35, 9727 KB, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019