ICTRecht nieuwsbrief mei

1 maand geleden
  • Html
  • Tekst
Privacy op de werkvloer + ICTRecht bestaat 15 jaar!
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Privacy op de werkvloer: gerechtvaardigd belang als weegschaal


Met de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in 2007 weten we dat werknemers recht hebben op een zekere mate van privacy op de werkvloer. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat een werkgever een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van werknemers mag maken. In welke situatie is dit het geval? Onze privacy-expert Demi Grandiek legt het uit.
> LEES MEER OVER PRIVACY OP DE WERKVLOER

ICTRecht viert 15-jarig bestaan!


ICTRecht - ontstaan op een zolderkamertje - groeide in 15 jaar uit tot allround adviesbureau op het gebied van ICT, privacy en recht. Om ons 15-jarig jubileum goed te vieren, roepen we dit jaar uit tot het jaar van de ‘Toekomst van het ICT-recht’. We staan met verschillende evenementen en acties stil bij de ontwikkeling van het internet en ICT-recht. Met als hoogtepunt de organisatie van een congres in november!

LEES MEER OVER ONS JUBILEUM & ACTIVITEITEN
9 mei

Gebruik van het BSN in de zorg: welke regels zijn er?


In Nederland krijgt iedereen die zich inschrijft bij een gemeente een uniek identificatienummer toegekend: het BSN. Het BSN is in het leven geroepen, zodat overheidsinstanties personen aan de hand van dit unieke nummer kunnen identificeren. Vanwege de hoge privacygevoeligheid van het BSN, is het alleen onder specifieke omstandigheden toegestaan om dit nummer te verwerken. Wanneer mag de zorgsector uw BSN verwerken?
> LEES MEER
1 mei

Voldoen aan privacywetgeving: het levert je organisatie voordelen op


Het voldoen aan de AVG is meer dan een tijdrovende ballast: het kan je bedrijf positief beïnvloeden. En dan hebben we het niet alleen over een schoon geweten en een verminderd financieel risico qua boetes en overige aansprakelijkheden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het voldoen aan de privacywetgeving ook goed is voor je business. Welke voordelen voldoen aan de AVG oplevert? Lees onze blog!
> LEES MEER
26 april

Uitzondering op het herroepingsrecht?


Het Hof van Justitie heeft onlangs een opmerkelijke uitspraak gedaan. Een consument kocht een matras bij een webshop en deed binnen 14 dagen beroep op zijn herroepingsrecht. De webshop was van mening dat de consument geen bedenktijd had, want de verzegeling van het matras was verbroken. Het Hof van Justitie moest oordelen of deze situatie valt onder een van de uitzonderingen van het herroepingsrecht. Lees verder voor de uitspraak en onze visie hierop.
> LEES MEER
24 april

Dossier ePrivacy Verordening (ePV): ontwikkelingen & stand van zaken


Een definitieve ePV lijkt op dit moment nog steeds niet in zicht, mede door de Europese Parlementsverkiezingen die deze maand op de planning staan. Welke ontwikkelingen hebben er de afgelopen jaren gespeeld rondom de ePV en waarom is deze verordening op dit moment nog steeds niet definitief? In dit dossier bespreken we de totstandkoming van de ePV en de meest recente ontwikkelingen.
> LEES MEER

Een webinar van ICTRecht volgen?

Webinar ‘Opkomst en rol van AI in het recht’ | door Arnoud Engelfriet
Artificial Intelligence (AI) rukt ook in het recht steeds meer op. Door data-analyse en statistische modellen is software in staat om juridische casussen te duiden om zo tot uitspraken of adviezen te komen.
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie en slimme contracten, en wat betekent dat voor de rechtspraktijk? Arnoud legt het uit in deze één uur durende webinar (1PO).

KLIK VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN

Dinsdag 18 juni
Contracteren: de verdieping (voor juridische professionals)
Donderdag 27 juni
Legal tech: slimme contracten en blockchain (voor juridische professionals)
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Leonard Springerlaan 35, 9727 KB, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019