ICTRecht nieuwsbrief november

7 maanden geleden
  • Html
  • Tekst
Sporters en blessures: staat de persconferentie buitenspel?
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Sporters en blessures: staat de pers-conferentie buitenspel?


Recentelijk zagen we het weer voorbijkomen: de uitspraak dat op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geen informatie meer gegeven mag worden over een opgelopen blessure bij een sporter. Dit keer was het Mark van Bommel, oud-voetballer en inmiddels trainer van voetbalclub PSV, die tijdens een persconferentie aangaf geen details te kunnen geven over de kwetsuur van één van zijn aanvallers. Klopt dat wel?
> LEES MEER OVER PERSCONFERENTIES & DE AVG

Opleiding tot FG / DPO via ICTRecht Academy

  Bent u, of wilt u werkzaam zijn als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) - maar mist u relevante kennis en vaardigheden? ICTRecht Academy biedt u een praktische opleiding tot FG / DPO. In 11 trainingsdagen doet u juridische kennis plus vaardigheden op die voor u als FG relevant zijn. U leert onder andere over: de AVG, datalekken, rechten van betrokkenen, cookies en internet & security.     
  
KLIK VOOR MEER INFORMATIE
14 november 2018

Doet ‘de Wet arbeidsmarkt in balans’ haar naam eer aan?


Afgelopen 7 november is het wetsvoorstel van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) naar de Tweede Kamer gestuurd. Nog niet zo lang geleden trad de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Opnieuw zijn er dus wijzigingen in het arbeidsrecht in de maak. De WAB moet vanaf 1 januari 2020 zorgen voor meer balans tussen vaste werknemers en flexwerkers. Hoe?
> LEES MEER
8 november 2018

Direct marketingrecht #1: handel in data


Handelen in data is een lucratieve business. Relatief weinig handelingen zijn nodig om data te (ver)kopen en in te zetten voor direct marketing doeleinden. Ook het hergebruiken van data is geen uitzondering. Data is tenslotte geld waard. Je mag data (ver)kopen of gebruiken voor andere doeleinden, maar let wel: de wet stelt voorwaarden aan deze manieren van het gebruik van data.
> LEES MEER
5 november 2018

Nieuwe regels voor de reisbranche (1): richtlijn pakketreizen en gekoppelde reis-arrangementen


De oude regels met betrekking tot pakketreizen stammen uit de jaren ’90. In die tijd ging men naar het reisbureau om een vakantie te boeken. Tegenwoordig willen we graag onze reis zelf samenstellen en boeken we massaal online. De oude regels sluiten dan ook niet meer aan bij de huidige manier van vakanties boeken. Tijd dus voor een nieuwe richtlijn.  
> LEES MEER
1 november 2018

Boetes onder de AVG: de stand van zaken


Sinds duidelijk is dat de maximale boetes onder AVG torenhoog zijn, wordt hier en daar gespeculeerd over waar de eerste zou vallen. De Europees Toezichthouder voor gegevensbescherming kondigde recent in een interview aan dat nog dit jaar de eerste boetes zouden worden uitgedeeld. Hij had misschien meer gelijk dan hij zelf wist: bij publicatie van zijn woorden waren de eerste boetes al een feit.
> LEES MEER

Een deskundige ICT-jurist nodig?


Van complex ICT-contract, intellectuele eigendomsrechten tot continuïteit in de cloud: de juridisch adviseurs van ICTRecht zijn gespecialiseerd in het herkennen van juridische risico’s en geven uw organisatie concreet juridisch advies. De voordelen van een (parttime) ICT-jurist via ICTRecht op een rij:
      
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN & WEBINARS

Dinsdag 4 december 2018 
Legal tech: modulair contracteren II (voor juridische professionals)
Donderdag 13 december 2018
| webinar

E-privacyverordening
Dinsdag 22 januari 2019 
Privacy en persoonsgegevens: verwerkersovereenkomst (voor juridische professionals)
Donderdag 24 januari 2019 
Contracteren: software-overeenkomst (voor juridische professionals)
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Helperpark 272-4, 9723 ZA, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Deel deze nieuwsbrief op

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019