ICTRecht nieuwsbrief november 2015

2 jaren geleden


Text only:

Direct uw juridische documenten op orde
Bekijk deze email in uw browser


Factsheet meldplicht datalekken


Dat er vanaf 1 januari 2016 een meldplicht voor datalekken geldt, dat weten we ondertussen al. Dat er vanaf dat moment hoge boetes opgelegd kunnen worden door de toezichthouder is ook bekend. De boetebevoegdheid van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), vanaf dat moment de zogeheten Autoriteit Persoonsgegevens, wordt namelijk verhoogd tot maximaal EUR 810.000,- of 10% van de jaaromzet per overtreding. Dat kan dus aardig oplopen. Maar wat is een datalek nou eigenlijk? Moet een datalek altijd gemeld worden? En moeten de getroffen personen daarnaast ook nog altijd op de hoogte gesteld worden?
Benieuwd naar wat de meldplicht datalekken voor uw bedrijf gaat betekenen? Wij hebben de belangrijkste vragen, en uiteraard de antwoorden, voor u op een rij gezet. Lees in onze factsheet wat de meldplicht datalekken inhoudt, en hoe u zich op de meldplicht kunt voorbereiden!  <Bekijk de factsheet>Donderdag 12 november
Security privacy en continuïteit in de cloud
Donderdag 19 november
Masterclass Cloud & Recht - 6 PO
Donderdag 3 december
ICT-contracten: de basis - 6 PO
Donderdag 10 december
Actualiteiten ICT & Recht- 3 PO

Masterclass Cloud & Recht - 19 november, 6 PO


Welke rechtsvragen roept de cloud op? Welke valkuilen zijn er m.b.t. cloudlicenties, continuïteit, bescherming van persoonsgegevens of de security van data? Leer de valkuilen van cloudlicenties, regel continuïteit, bescherm persoonsgegevens en waarborg de security van uw cliënten en hun data of diensten. Aan de hand van een uitgebreide casus komt de praktijk van ICT en cloudrecht aan de orde. Ruime ervaring met ICT en contracten is vereist.  €549,- excl. btw.
 
Schrijf u nu in

Mag mijn werkgever mijn privecomputer controleren?


Een lezer vroeg ons: Bij mijn bedrijf kun je thuiswerken met je eigen computer. Nu wil men nagaan of je dan voldoet aan hun security-eisen (antivirussoftware, bijgewerkte versie van Windows etc). Wij moeten daartoe de PC laten overnemen met Teamviewer. Werk je niet mee, dan mag je niet (meer) thuiswerken. Kan dat zomaar?
Ook op het werk heb je privacy, zelfs wanneer je je privéapparatuur inzet voor het werk. Je werkgever mag dus niet zomaar neuzen in die apparatuur, al helemaal niet naar zaken die los staan van het werk. <lees verder>


Bekijk nu gratis een juridische webinar! 


ICTRecht heeft een deel van haar webinars gratis beschikbaar gesteld zodat u juridische kennis op kunt doen waar en wanneer het u uitkomt. Bekijk daarom een van onze webinars over ICT en recht en leer in een uur wat u nodig heeft. 
 
Bekijk het aanbod

Sociale media voor sociale controle: ondertussen in China


De een vindt het een zegen, de ander een vloek: je kunt van sociale media vinden wat je wilt. Maar uiteindelijk ben je vrij om die media al dan niet te gebruiken. Of het nou is om je grondrecht op vrijheid van meningsuiting uit te oefenen, of om te laten zien dat je puppy écht heel schattig is. In China gaan ze een stapje verder. Daar wordt namelijk een universele credit score ontwikkeld. Niet alleen je financiële kredietwaardigheid wordt bijgehouden, maar ook je ‘sociale krediet’. Zeg je iets negatiefs over de overheid of koop je een videogame? Punten eraf. Koop je babykleren of een vaatwasser? Punten erbij. Met die punten verdien je privileges. Saillant detail: het gedrag van je vrienden heeft ook gevolgen voor jouw score. 
Op dit moment is het nog een ‘pilot’ van Alibaba en Tencent (dé Chinese IT-giganten, die alle sociale media in China in handen hebben). Zij beschikken kort gezegd over alle beschikbare data over de levens van Chinezen. Meedoen aan het scoringssysteem is nu nog optioneel. De Chinese overheid kondigde echter aan dat dit (of een gelijkwaardig) systeem in 2020 verplicht wordt voor al haar burgers. <lees verder>


Overig nieuws


Continuïteit: hoe regelt u dat?
Moet de directeur altijd de contracten tekenen?
Privacy in de cloud: hoe regel je dat?
Ja, gebruik een SLA!
Wanneer is een stroomstoring in een datacenter overmacht?
 

LezersvraagIk wil me inschrijven als software-ontwikkelaar met de naam "Jansen Software International". De KVK zegt echter dat die naam niet mag, omdat ik me daarmee te groot voordoe. Klopt dat?
Hoewel je vrij bent om je handelsnaam te kiezen zoals je wilt, zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Eentje daarvan is dat je naam het publiek niet mag misleiden over je rechtsvorm of aard van het bedrijf. En jezelf heel groot voordoen is een vorm van misleiding.
Een eenmanszaak is relatief klein, en hoewel daar niets mis mee is, mag je dan niet de indruk wekken heel groot te zijn. Met termen als “international” wek je die indruk, en dat is dus problematisch.


ICTRecht.nl
Email
Twitter
LinkedIn
Weblog
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht BV omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven.
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit of update uw inschrijfvoorkeuren.
Ons contactadres is: ICTRecht B.V.
Sarphatistraat 610-612
1018 AV, Amsterdam
Netherlands
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018