ICTRecht nieuwsbrief november

1 jaar geleden


Text only:

Direct uw juridische documenten op orde
Bekijk deze email in uw browser


ICTRecht kiest het ruime sop en verhuist naar Huys AziëNa jarenlang met veel plezier en militaire precisie in een omgebouwde Napoleontische kazerne te hebben gewerkt kon ICTRecht de nieuwe juridische rekruten niet meer kwijt. Dus was het de hoogste tijd voor een nieuw hoofdkwartier. Dit hebben wij gevonden in Huys Azië op Jollemanhof 12 in Amsterdam. Een ruim en licht kantoor met uitzicht op het Java-eiland en met genoeg plaats voor alle nieuwe plannen.Donderdag 3 november
ICT-contracten: de basis 6PO
Donderdag 17 november
ICT-contracten: de verdieping 6PO 
Donderdag 1 december
Privacy, continuïteit en security in de cloud 
Donderdag 15 december
Masterclass ICT-contracten 6PO

Aansprakelijkheid voor malvertenties


Veel online dienstverleners zijn geheel of gedeeltelijk afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Soms wordt vergeten dat deze advertenties ook een beveiligingsrisico vormen. Zo haalde muziekdienst Spotify het nieuws, omdat verschillende advertenties in de desktopsoftware met malware besmet bleken te zijn. Het is niet voor het eerst dat malvertenties de kop opsteken. Daarmee rijst de vraag: wie is aansprakelijk als de advertenties schade veroorzaken?


Lees meer

1 december: Privacy, continuïteit en security in de cloud


 
Op 1 december a.s. geven onze juridische adviseurs een praktische training over security (informatieveiligheid), continuïteit en privacy in de cloud. De training is ontwikkeld voor internetdienstverleners en afnemers van internetdiensten. Deze dag bespreken wij de drie belangrijkste (juridische) uitdagingen van de cloud.
€ 249,- excl. btw.
Meer informatie & aanmelden

Europese Commissie doet onderzoek naar informatieplichten webwinkels


De Europese Commissie heeft een onderzoek uitgevoerd onder Europese webshops om te controleren of ze voldoen aan de informatieplichten die voortvloeien uit de consumentenwetgeving. In dat onderzoek vonden ze bij 63% van de webwinkels onregelmatigheden. Na het onderzoek hebben veel van deze online winkels de informatievoorziening aangepast.


Lees meer

Wanneer richt een website zich op een bepaald land?


Steeds meer webwinkeliers willen ook internationaal gaan verkopen. Dit is een relatief eenvoudige stap. Een van de belangrijkste dingen is ervoor te zorgen dat je vindbaar bent over de grens, maar dit is niet zonder (juridische) gevolgen.


Lees meer

Waarover zou u een juridische training willen krijgen?


Binnenkort gaat ICTRecht weer haar (PO-) trainingsprogramma opstellen voor 2017. Zijn er onderwerpen die u mist met betrekking tot ICT en recht en het juridische kader van online dienstverlening? Laat het ons weten! Bij genoeg interesse zullen wij nieuwe trainingsonderwerpen opnemen. Uiteraard kunt u altijd op maat in-house trainingen aanvragen.
Ik help mee

Mogen zakelijke klanten nu ook makkelijk van hun telecomcontract af?


Sinds 1 december 2011 kennen we de Wet van Dam. Deze wet zorgde er kort gezegd voor dat de meeste consumentencontracten per maand opzegbaar zijn en dat stilzwijgende verlenging met vaste, lange periodes (zoals een heel jaar) niet meer is toegestaan. Per 1 oktober 2016 treedt er een vergelijkbaar regime in werking voor zakelijke partijen die telecomdiensten afnemen.


Lees meer

Overig nieuws


Checklist belangrijkste verplichtingen herroepingsrecht
Aanpak airbnb door gemeenten
Aansprakelijkheid Niantic voor Pokémon Go
ACM beboet webwinkels wegens overtreden retourregels
Is een dynamisch IP-adres wel of geen persoonsgegeven? Het HvJ oordeelt!

Lezersvraag


Ik organiseer cursussen internetgebruik. Die kun je via mijn website boeken, en nu wil iemand zijn deelname gratis annuleren omdat dat zou mogen van de Wet koop op afstand. Maar is dat werkelijk zo?

Ook online geboekte diensten mogen worden geannuleerd binnen 14 dagen. Echter, de wet maakt een uitzondering voor vrijetijdsdiensten die geboekt worden voor een bepaalde datum. Die mogen niet worden geannuleerd.
 
Er is echter nog een mogelijkheid om een cursus te annuleren: een cursus is te zien als een overeenkomst van opdracht, en de consument-opdrachtgever mag die te allen tijde annuleren onder vergoeding van de kosten. Zie ook.
 


ICTRecht.nl
Email
Twitter
LinkedIn
Weblog
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht BV omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven.
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit of update uw inschrijfvoorkeuren.
Ons contactadres is: ICTRecht B.V.
Sarphatistraat 610-612
1018 AV, Amsterdam
Netherlands
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018