ICTRecht nieuwsbrief oktober

2 jaren geleden


Text only:

Direct uw juridische documenten op orde
Bekijk deze email in uw browser


ICTRecht opent vestiging in ‘City of Talent’ GroningenICTRecht heeft 29 september met een feestelijke borrel haar tweede vestiging in de Mediacentrale Groningen geopend. Met Silicon Valley als inspirerend voorbeeld spannen overheid, universiteit en bedrijfsleven zich hier sinds de eeuwwisseling eensgezind en met succes in voor een aantrekkelijk IT-klimaat. ICTRecht ondersteunt deze ontwikkeling graag met de stap naar de City of Talent.


Lees verder


Donderdag 6 oktober
Masterclass software
licenties
6PO
Donderdag 13 oktober
Gratis ICT Startupdag 
Vrijdag 14 oktober
Digitalisering en overheid 
Donderdag 20 oktober
Masterclass ICT-contracten 6PO
Donderdag 27 oktober
De Europese privacy-verordening 

6 oktober: Masterclass software licenties


 
In de afgelopen twintig jaar is het softwarelicentie- landschap onherkenbaar veranderd. Software kan worden gekocht, applicaties worden via het web of juist als mobiele app verspreid en elk apparaat heeft wel software aan boord. Licentiemodellen en -voorwaarden zijn flink veranderd en Europese en Nederlandse jurisprudentie brengt nieuwe eisen met zich mee. Deze masterclass brengt u de fijne kneepjes van het licentiëren anno 2016 bij. 
U ontvangt 6 PO. € 549,- excl. btw.
 
Meer informatie en aanmelden

Aan wie komt het auteursrecht op software toe?


Als softwareontwikkelaar loop je er vaak tegenaan. Na het opleveren van de software begint de discussie aan wie het intellectueel eigendomsrecht toebehoort. De opdrachtgever is van mening dat de software onder zijn leiding is vervaardigd en dus het intellectueel eigendom bij hem rust. De softwareontwikkelaar ziet dat anders. Hij heeft immers de code geschreven en het daadwerkelijke werk verricht. Voor beide standpunten is wel wat te zeggen, maar aan wie komt nu het auteursrecht op de ontwikkelde software toe?


Lees verder

Startups: wat moet er in mijn algemene voorwaarden?


Als startup zal je verschillende juridische documenten nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan statuten voor de oprichting van je bedrijf, een privacy- en cookieverklaring als je tracking toepast op jouw website en een geheimhoudingsovereenkomst wanneer je een geheim idee toch met mensen wilt bespreken. In deze blogpost kijken we kort naar een van de meest gebruikte documenten: de algemene voorwaarden.


Lees verder

ICTRecht in de praktijk nr. 3 is er!


In dit magazine: De cloud is even gered, Big Data-problemen met Brenno de Winter, de juridische (privacy) -kaders van behavioural targeting en influencer marketing en een handige checklist voor een mantelovereenkomst met klanten of leveranciers. Lees via de link deze editie gratis terug of ontvang voortaan het magzine in uw postbus.
 
Download ICTRecht in de praktijk

Startups en social media: influencer marketing


Iedere internetter is er inmiddels bewust of onbewust tegenaan gelopen; een bekend persoon beveelt in een blog of in een social media post een merk of een product aan. Wat meestal niet direct duidelijk wordt, is het commerciële belang dat kan bestaan tussen de persoon die het bericht plaatst en het bedrijf die daarvoor betaalt. Voor bedrijven is deze manier van reclame maken erg aantrekkelijk. Het vereist een lagere investering dan traditionele online marketing en geeft een grotere return of investment.


Lees meer

Overig nieuws


Mag een leverancier een webshop verbieden producten online te verkopen?
Blockchain en Smart Contracts op PLEIT2016
Je bent als bedrijf aansprakelijk voor stiekem geïnstalleerde software door je werknemer
De transportsrisico’s van webshops. Deel 2: beperkte aansprakelijkheid van vervoerder
ACM beboet webwinkels wegens overtreden retourregels

Lezersvraag


Ik wil als zzp'er beginnen onder mijn eigen naam, maar er is al een bedrijf in mijn branche dat zo heet. Kan ik daar wat tegen doen?
 
De wet staat iedereen toe zaken te doen onder de naam die men wil, tenzij er al een ander is met een oudere handelsnaam in dezelfde branche. Er mag namelijk geen verwarring ontstaan tussen twee bedrijfsnamen.
 
Het maakt daarbij niet uit of iemand zijn eigennaam gebruikt of een fantasienaam. Het criterium is alleen wie het eerste onder die naam is begonnen met zakendoen. Is uw achternaam dus al in gebruik, per toeval of niet, dan zult u helaas een andere naam moeten kiezen.
ICTRecht.nl
Email
Twitter
LinkedIn
Weblog
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht BV omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven.
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit of update uw inschrijfvoorkeuren.
Ons contactadres is: ICTRecht B.V.
Sarphatistraat 610-612
1018 AV, Amsterdam
Netherlands
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01

Ictrecht.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019