Nieuws juli 2020
Lees deze nieuwsbrief in je browser


Nog geen abonnee?
Meld je hier aan

‘Ik weet niet wat lockdown betekent’

 
Dit artikel in een wetenschappelijk tijdschrift is in makkelijke taal. Dat is bijzonder. Het is voor huisartsen. Het gaat over corona. En het gaat over hoe je kan praten met mensen die informatie niet altijd begrijpen. Het is geschreven door taalambassadeur Dicky Ginghagel van Stichting ABC en hoogleraar Gezondheidsverschillen Maria van den Muijsenbergh.
Lees het artikel

Leven na de vlucht is zwaar… - nieuwe handreiking


Nederland is voor Eritrese vluchtelingen geen gemakkelijk land om een bestaan op te bouwen. Nederland is heel anders georganiseerd dan Eritrea en de manier van omgaan met elkaar is anders. Dit heeft gevolgen voor hun inburgering en hun integratie. Deze handreiking geeft uitgebreid adviezen en tips voor de begeleiding en het helpen van Eritrese vluchtelingen met psychische klachten.
Handreiking downloaden

‘Denk in oplossingen, niet in verboden’


“De nadruk ligt nu op wat niet mag. Ik wil pleiten voor een positievere benadering met meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Geef bijvoorbeeld als advies: Ga 3x per dag met je kinderen naar buiten en was thuis goed je handen. Denk in oplossingen en mogelijkheden en niet in verboden.” Ervaren intercultureel zorgverlener Gwenda Pelupessy voegt zich aan het team van Huisarts-migrant, de website voor zorgverleners die werken met mensen met een migratie-achtergrond.
Maak kennis met Gwenda Pelupessy

Sneltest: Houdt jouw organisatie rekening met gezondheidsvaardigheden?

 
Maakt jouw zorgorganisatie het makkelijk voor mensen om informatie te vinden, begrijpen en toe te passen? Werkt jouw organisatie aan toegankelijkheid en wil je weten of dat goed gaat?
Doe de sneltest

Engelstalige versie met peer review van kennissynthese vgv

 
De kennissynthese vrouwelijke genitale verminking: omvang en risico in Nederland heeft een peer review gehad. Deze Engelstalige versie is daarop aangepast. De peer review heeft niet geleid tot andere conclusies en aanbevelingen. Mocht je willen citeren uit het onderzoek, dan verwijzen we graag naar het Engelse artikel.
Lees verder

Zo bereik je de kwetsbare roker

 
Roken is een van de belangrijkste te voorkomen doodsoorzaken. Toch is stoppen met roken moeilijk. Vooral voor mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Hoe bereik je die rokers? Donderdag 10 september delen we in een online symposium goede voorbeelden uit de praktijk. Ook bespreken we valkuilen en kansen bij de begeleiding naar de juiste hulp bij stoppen met roken.
 
Interessant voor: welzijnswerkers, Stoppen-met-Roken-coaches, leefstijlcoaches, praktijkondersteuners, verpleegkundigen en GGD-medewerkers; en als je werkt bij een verzekeraar, gemeente of als bestuurder.
Bekijk het hele programma en meld je aan

Armoede maakt ziek


Arts en hoogleraar Maria van den Muijsenbergh vertelt over chronische stress bij mensen, gezondheidsverschillen en hoe je beide kan verminderen in een groot interview in de Gelderlander. 
Lees het interview

Agenda


11 september 2020
Training: Ervaringsdeskundigheid voor sleutelpersonen gezondheid statushouders
 
25 september 2020
Symposium: Sensitief werken tijdens de eerste 1000 dagen. Hoe doen we het?
 
30 oktober 2020
Training: basistraining sleutelpersonen – gezondheid statushouders
 

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media!
Volg ons op Twitter
Like ons op Facebook
Bezoek onze website
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2020 Pharos 
Je ontvangt deze mail omdat je als nieuwsbriefabonnee bij Pharos geregistreerd staat.

Adresgegevens:
Pharos Arthur van Schendelstraat 600 tweede etage Utrecht, UT 3511 MJ Netherlands
Voeg ons toe aan je contactpersonen 

Je gegevens inzien en bijwerken of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.