Conservenproducenten en supermarkten maakten deze week bekend te stoppen met het toevoegen van suiker aan alle zomergroenteconserven. Het gaat om naar schatting 438.000 kilo suiker per jaar die hiermee niet in potjes en blikjes belandt. Ook zal een zoutreductie plaatsvinden. De afspraken over wintergroenten volgen in het najaar. foodwatch voerde er al langer campagne voor en juicht de stap toe. Lees meer over dit nieuws>> foodwatch had de conservensector afgelopen maanden nog flink bekritiseert: uit onderzoek van foodwatch afgelopen december bleek dat aan bijna de helft (46%) van de groenteconserven suiker wordt toegevoegd. Daarnaast bleek vorige maand dat de afgesproken zoutreductie in groenteconserven door een aanzienlijk deel van de fabrikanten niet werd gehaald. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zag zich genoodzaakt tot rectificatie van dit eerder geclaimde succes. foodwatch voert campagne tegen de overdaad aan suiker in onze voeding. Uit ons onderzoek blijkt dat aan 56% van alle supermarktproducten suiker wordt toegevoegd. Zo krijgt een kind van 8 jaarlijks meer suiker binnen dan zijn of haar eigen lichaamsgewicht. Al meer dan 15.000 mensen tekenden voor een gezond voedselbeleid dat moet leiden tot een flinke suikerreductie. Heb je nog niet getekend? Doe dan mee>> Bedankt! |