Bloemetjes tussen de stortkokers
NRC5om5
Abonneer nu
Zondag 2 augustus 2020
nrc.nl/5om5
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Goedemiddag NRC-lezer, in plaats van festivals worden illegale buitenfeestjes georganiseerd. Ondertussen proberen geliefden in het buitenland terug naar Nederland te komen, maar stuiten ze op gesloten consulaten. Onze recensent herlas een klassieker.
Feesten in coronatijd
Nu nachtclubs dicht zijn en festivals afgelast, vinden door het hele land illegale feestjes plaats in de buitenlucht. Ook dit weekend weer. „Iedereen neemt z’n eigen biertje mee en wij de apparatuur.
Langeafstandsrelaties
Geliefden uit coronalanden mogen weer het land in, áls ze kunnen aantonen dat de liefde echt is. Maar een visum krijgen is moeilijk. „Soms koken we tegelijk, met de telefoon op het aanrecht.”
Tweede Wereldoorlog
Na de bevrijding werden alle Duitsers die in Nederland woonden tot vijand verklaard. Hun bezittingen werden geconfisqueerd. Het overkwam ook gevluchte Joden, laat historica Marieke Oprel zien.
Fotoserie: Typisch Nederland
Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van den Burg ging kijken bij de containertuin: hét instrument tegen het aso-gedrag van bewoners die het huisvuil niet in, maar naast de container kwakken.
Boekrecensie
Sebastiaan Kort herleest de klassieker Reis naar het einde van de nacht van Louis-Ferdinand Céline. Een magnifiek boek dat de facto niet over de Eerste Wereldoorlog gaat, maar over onoverbrugbaar standsverschil.
Fijne avond. Heb je nieuws of commentaar of ben je hovenier van de plaatselijke containertuin? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC