AEX: 540,85 - Dow Jones: 26.052 - EURUSD: 1,171 - Bitcoin: 5.361 - Goud: 1,200.35 Tuesday, 18 September 2018

   
Binnenkort interessante onroerend goed investering
Gisteren schreef ik al over een interessante vastgoed investering die ik aan het opzetten ben samen met een crowdfunding platform en een team experts in de VS. Lees hier verder

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/9 07:00
  • Zelfs rechts Amerika begint wakker te worden. Kijk hier eens naar.
  • Een onderzoek van GroenLinks bevestigd dat zowel linkse als rechtse kiezers willen dat de inkomstenongelijkheid afneemt. Helaas vinden de rijkste en machtigste Nederlanders dat maar een zot idee en hebben ze besloten ook dit jaar het verschil nog weer groter te maken. Het inkomstenverschil is slecht voor de economie omdat trickle down economics één grote fraude en leugen is gebleken.
  • Tot mijn ontzetting heeft een Saoedi's beleggingsfonds besloten om 1 miljard in Lucid te steken. Lucid is een nieuw automerk voor de allerrijksten. Het wil exclusieve auto's maken. Het is daarom een ego project en de Saoedi's laten zien dat ego voor hen belangrijker is dan onderwerpen als economie en milieu. Als je geld zat hebt, dan kan je je zoiets veroorloven.
  • Binnen de Amerikaanse zorgsector is een enorme overname ter waarde van 54 miljard door de autoriteiten goedgekeurd. De vraag is of megabedrijven voor de mensheid wel zo'n goed idee zijn. Naar mijn idee is dat niet het geval. In die zin was het Amerika voor 1970 een slimmer land. Toen werden te grote bedrijven opgesplitst. De VS kon dat toen nog doen, want het was het enige land met megabedrijven. Nu kan dat niet meer, want dan nemen Chinese bedrijven de leiding van de VS over. Zo dansen we allemaal naar de rand van de vulkaan.
  • Ook Coca-Cola overweegt nu een cannabis drankje naar de markt te brengen. In de VS brengt een Heineken dochter al een niet alcohol houdend drankje met cannabis extract uit.
  • Eén van de grootste beleggingsfondsen ter wereld (FMR llc) heeft een 3% belang in KBC Groep genomen.
 

 

Politici kunnen nu zonder journalisten (Tom Lassing)

18/9 07:25
Als we dertig jaar terug kijken, dan zien we een politiek landschap waarbij de politicus de journalist nodig heeft en de journalist de politicus.
De politicus had namelijk eigenlijk maar één manier om écht de kiezer te bereiken en dat was via de journalist. Dat de journalist dan ook lastige vragen kon stellen was iets dat je als politicus er maar bij nam.
De journalist was weer blij met de politicus, want dan kon er weer unieke content geproduceerd worden.
Die afhankelijkheidsverhouding is nu volkomen verdwenen.
De politicus heeft Twitter, YouTube en Facebook tot zijn of haar beschikking en heeft daarmee de (kritische) journalist niet meer nodig. De politicus kan... Lees verder
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.
Kijkt u hier voor meer informatie.

 
 
 

Waarom een lokaal geld initiatief? (Tom Lassing)

18/9 07:58

In Zwitserland is het WIR geld al sinds 1934 in omloop. Zo'n 60.000 bedrijven doen er aan mee. Waarom?
Heel simpel, omdat het op zijn minst interessant is en zeer waarschijnlijk levert ze het ook omzet en winst op.
Anders blijft zo'n initiatief geen 80+ jaar in de lucht.
Indertijd waren er in Europa meer lokaal geld initiatieven en sommige daarvan waren zo succesvol dat ze verboden werden. Denk bijvoorbeeld aan Wörgl. U kan daar hier meer over lezen: http://www.nieuwgeld.eu/blog/?woergl
Tegenwoordig zien we in steeds meer plaatsen in Nederland en België lokaal geld initiatieven ontstaan.
Waarom? We hebben toch een stabiele euro? Warom zou je er dan iets naast gaan creëren?
Nu, waarom zijn enkele bedrijven nog altijd actief met Airmailes? Waarom kunt u bij bedrijven punten etc. sparen?
Het is vooral... Lees verder
 

Prachtige royale rendementen

Beleggen in Royalty aandelen is in meerdere opzichten 'anders'. Het is in ieder geval zeer lucratief gebleken, maar dat is mede door de unieke opzet van deze bedrijven. Ik heb er een prachtig rapport over geschreven. Lees hier verder
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

18/9 08:26

AEX  De AEX blijft vooralsnog in de twijfelzone. De steunzone ligt tussen de 530 en 535.

DAX  Er was een herstel bij de DAX zichtbaar, maar ondanks een witte candle was er gisteren wel een lager slot voor de DAX index.

Randstad  In mijn vorige analyse had ik het mis. Er kwam toen geen zesde golfbeweging omlaag, maar er kwam een herstel waarmee de laatste twee golven teruggewonnen werden. Daarná kwam er een beweging omlaag en die moet nu onderhand stoppen, anders krijg ik alsnog gelijk met die zesde golf omlaag. Ik blijf hier even af.

RELX group  De trend is omlaag gericht bij de aandelen RELX group. We zagen ze laatste beursdagen eigenlijk alleen maar negatieve dagen en veel zwarte candles in de grafiek. Voor de korte termijn negatief met steun rond de 17,8.

Unibail  In mijn vorige analyse was ik negatief over de kansen van Unibail. Dat bleek volkomen terecht. We zijn nu een stap lager gekomen en we zien een voorzichtige vorm van herstel. Ik ben echter nog niet overtuigd en blijf van deze aandelen af.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Mooie Beursdag

De tipservice geeft u drie tips per maand. We gaan voor posities die tussen de 15 en 35% stijgen en dat moeten ze binnen zes maanden kunnen doen. We hanteren ook strikte stop losses en take profits. Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Importheffingen, wat houdt het in? (Tom Lassing)

18/9 08:58

Er is een misverstand over importheffingen en zelfs Trump schijnt niet te begrijpen wat het precies inhoudt.
De VS heeft nu ter waarde van 200 miljard dollar aan Chinese goederen een importheffing van 10% opgelegd.
Het houdt niet in dat de Chinezen meer betalen.
Het houdt in dat Amerikanen nu 10% meer belasting over die Chinese goederen moeten betalen.
Trump heeft in feite de Amerikanen een extra 10% belasting opgelegd.
Met die extra belasting worden die Chinese goederen voor de Amerikanen 10% duurder. Er is dus een kans dat hierdoor Amerikaanse of andere buitenlandse goederen relatief goedkoper worden ten opzichte van die 10% duurdere Chinese goederen.
Hierdoor is... Lees verder
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport kan u heel wat dure fouten gaan schelen!
Vraag het hier op!
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach