Chas Gerretsen deze week in de tentoonstelling van zijn werk © Nederlands Fotomuseum
In de hoofdrol Chas Gerretsen
Onverschrokken avonturier met camera

Vanaf morgen te zien in het Nederlands Fotomuseum! In de hoofdrol Chas Gerretsen, de eerste overzichtstentoonstelling van collectiefotograaf Chas Gerretsen. In de tentoonstelling is, naast zijn beroemde foto’s, ook veel niet eerder getoond werk te zien. 

In deze nieuwsbrief lees je daarnaast over de 25.000ste bezoeker aan de Eregalerij van de Nederlandse fotografie, en over dé prijs voor fotografietalent; Steenbergen Stipendium 2020.

Zondag 17 oktober staat er om 18:00 uur weer een nieuwe gloednieuwe aflevering voor je klaar van de Eregalerij PLUS. Dit keer is Chas Gerretsen te gast. Zaterdag 30 oktober is in KINO Rotterdam een speciale voorstelling van de documentaire Dutch Angle met een intro van Chas Gerretsen. Lees snel verder!
Publicatie In de hoofdrol Chas Gerretsen © Chas Gerretsen/ Nederlands Fotomuseum
Tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen
Onverschrokken avonturier met camera

Vanaf zaterdag 16 oktober is de nieuwe tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen open voor alle bezoekers van het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling laat zien dat Chas Gerretsen een veelzijdig fotograaf is. Naast zijn beroemde foto’s, is ook veel niet eerder getoond werk te zien. Het oeuvre van Chas Gerretsen raakt aan belangrijke thema’s: bestaat er zoiets als objectieve journalistiek? Moet je stelling nemen als fotograaf? Kan een foto schuldig zijn? De oorlog in Vietnam, de staatsgreep in Chili en ook vele beroemde acteurs als John Travolta en Dennis Hopper kwamen gedurende Gerretsens lange carrière voor zijn lens. Bij de tentoonstelling is de gelijknamige publicatie In de hoofdrol Chas Gerretsen te koop.
Lees meer
Birgit Donker, Loek van Bokkum, Evelien de Visser en Feia van Bokkum © Fred Ernst
De 25.000ste bezoeker aan de Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Afgelopen week hebben wij in het museum de 25.000ste bezoeker aan de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie ontvangen. Loek van Bokkum, Evelien de Visser en hun dochtertje Feia van Bokkum uit Rotterdam werden hartelijk ontvangen door Birgit Donker, directeur van het Nederlands Fotomuseum. Zij waren voor het eerst in het Nederlands Fotomuseum en hebben genoten van hun bezoek.

In de Eregalerij vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.
Lees meer
Steenbergen Stipendium 2020
Dé prijs voor fotografietalent


Met trots en in samenwerking met de Steenbergen Stichting presenteert het Nederlands Fotomuseum vanaf 20 oktober de drieëntwintigste editie van het Steenbergen Stipendium, dé prijs voor het beste fotografische afstudeerwerk gemaakt door een student aan één van de Nederlandse kunstacademies. De afstudeerwerken van Bebe Blanco Agterberg, Nathan van Ewijk, Suzanne Schols, Ashleigh Wilson en Pippilotta Yerna (de genomineerden voor Steenbergen Stipendium 2020) zijn vanaf 20 oktober te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum. Tijdens je bezoek aan de tentoonstelling, kun je zelf stemmen op één van de vijf genomineerden. Na vijf weken volgt Steenbergen Stipendium 2021. Op 16 december vindt de prijsuitreiking plaats van beide edities.
Lees meer

Eregalerij PLUS #9 met Chas Gerretsen

Podcastliefhebbers opgelet! Zondag 17 oktober om 18:00 uur staat er weer een gloednieuwe  Eregalerij PLUS Podcast voor je klaar. In deze aflevering van de Eregalerij PLUS podcast gaat Bahram Sadeghi in gesprek met Chas Gerretsen. Chas vertelt over zijn bijdrage aan de Eregalerij van de Nederlandse fotografie, zijn leven als fotograaf en over zijn tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen.
Lees meer
Marlon Brando, Apocalypse Now, Filipijnen, 1976 © Chas Gerretsen
Speciale voorstelling Dutch Angle in KINO – 30 oktober met intro van Chas Gerretsen

Op zaterdag 30 oktober om 12:00 uur verwelkomt KINO Chas Gerretsen voor een speciale voorstelling van Dutch Angle naar aanleiding van de tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen in het Nederlands Fotomuseum.

Chas Gerretsen is aanwezig voor een introductie van de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now én een signeersessie in de foyer van KINO. De publicaties In de hoofdrol Chas Gerretsen, Apocalypse Now: The Lost Photo Archive en zijn autobiografie Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen zijn tijdens de signeersessie te koop, zolang de voorraad strekt.
Lees meer

Statendam 1 (Wilhelminapier), 3072 AR Rotterdam
di. t/m  zo. 11- 17 uur

nederlandsfotomuseum.nl 
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp