Waarom de Microsoft Store faliekant mislukt is
Bekijk dit bericht in je browser.
Klik op 'Afbeeldingen downloaden' om de afbeeldingen weer te geven
CIO|100
Incidenten escaleren bij een inbraak is behoorlijk ouderwets
Ken je dit scenario? Een gebruiker meldt een IT-probleem aan de helpdesk en tegelijkertijd rinkelen alarmbellen bij de monitoringssystemen dat er iets aan de hand is. Malware. DDoS. Inbraak. Als je zo wordt overrompeld, loop je als organisatie wellicht achter in je beveiligingsontwikkeling.
Lees verder » Computerworld
(Adv) Legacy-ellende weerhoudt bedrijven van de cloud

Nederlandse organisaties die hebben besloten om over te stappen op cloud zien legacy als grootste technische obstakel.

Lees verder »
Waarom de Microsoft Store faliekant mislukt is
Mensen gebruiken de Windows Store niet en hebben daar goede redenen voor. De oplossing zou simpel zijn: bied hier de software aan die gebruikers daadwerkelijk op hun pc willen!
Lees verder » Computerworld
10 pentesttools die professionals gebruiken
Als je aan de slag wilt om je kennis van beveiliging te vergroten en aanvallend vermogen beter wilt doornemen, dan zijn dit tien populaire en interessante tools om mee te beginnen.
Lees verder » Computerworld
Edge-caching en blockchain-nodes vervangen CDN's
De combinatie van gedistribueerde netwerken gekoppeld aan de mogelijkheid om data in de edge te plaatsen, maakt toekomstige netwerken, zoals worden gebruikt door IoT, veel sneller.
Lees verder » Computerworld
5 manieren waarop compliance slecht is voor beveiliging
De doelen van het verbeteren van beveiliging en voldoen aan regelgeving om de beveiliging te verhogen stroken regelmatig niet met elkaar. De focus op compliance wil nogal eens beveiliging ondermijnen - hier volgt een aantal voorbeelden.
Lees verder » Computerworld
De volgende Windows 10 LTSC komt eind 2021 uit
Microsoft heeft stilletjes aangekondigd dat er geen nieuwe Long-term Servicing Channel (LTSC) build verschijnt tot 2021. De laatste stamt uit 2018 en tot nu toe kwam er ongeveer elke twee jaar een nieuwe editie.
Lees verder » Computerworld
ServiceNow zit boordevol ambitie
Enige tijd geleden kregen we de mogelijkheid om wat dieper in ServiceNow te duiken en in wat het wil betekenen voor de lokale markt. Het bedrijf wil het front-end zijn voor organisaties, aldus Chief Innovation Officer Dave Wright. Wat bedoelt hij daarmee? Dat hebben we eens wat beter uitgezocht.
Lees verder » Computerworld
Hoe de low-code platformen zich tot elkaar verhouden
Vrijwel overal waar ik kom in grote organisaties wordt er wel iets gedaan met low-code ontwikkeling. Dus toen ik uitgenodigd werd door Appian om AppianWorld bij te wonen, leek het me goed om eens uit te vinden hoe deze speler zich verhoudt tot spelers als OutSystems en Mendix.
Lees verder » Computerworld
Consultancy wordt steeds belangrijker bij (multi-)cloudprojecten
Rackspace ziet de opkomst van de (multi-)cloud als service provider uiteraard met veel enthousiasme gebeuren. Het bedrijf moet echter wel continu op blijven letten dat het ook daadwerkelijk de juiste diensten aanbiedt, zo stelt Bert Stam. Naast beheer betekent dat ook steeds meer consultancy.
Lees verder » Computerworld
Soepel identiteitsbeheer maakt IT onzichtbaar en succesvol
Met single sign-on is het voor werknemers al makkelijker geworden om productiever samen te werken in dezelfde cloudtools, maar door identiteitsbeheer zoveel mogelijk naar de back-end te verplaatsen, wordt dat nog soepeler.
Lees verder » Computerworld
14 signalen dat een oplichter je e-mailt
Als je een training geeft aan werknemers over IT-beveiliging, leer je ze dan ook buiten de technische dingen om te herkennen dat ze mogelijk worden opgelicht? Hier een aantal tips op basis van praktijkvoorbeelden.
Lees verder » Computerworld
Hebben de banken nog wel toekomst?
Banken worstelen met hun legacy-systemen, met de regelgeving en met hun starre hiërarchische cultuur, terwijl kleine en flexibele fintechs er met de klanten vandoor gaan. De vraag lijkt dus gerechtvaardigd of de banken nog wel toekomst hebben.
Lees verder » Computerworld
Legacy-ellende weerhoudt bedrijven van de cloud
Nederlandse organisaties die hebben besloten om over te stappen op cloud zien legacy als grootste technische obstakel. Niet geheel verwonderlijk prijkt het afstoten van traditionele applicaties ten faveure van cloud-native software hoog op de wensenlijst van IT.
Lees verder » Computerworld
IT draait om meer dan de lichten laten aanhouden
De laatste jaren zijn bedrijven massaal overgestapt op het verplaatsen van delen van de voorheen lokale IT-catalogus naar de cloud. Maar digitaal gaan, is nog geen digitale transformatie. Hoe zet je cloud wél in voor wezenlijke transformatie?
Lees verder » Computerworld
10 beste tools voor het programmeren van blockchains
Als je aan de slag wilt gaan met blockchain, is het verstandig om niet je eigen crypto in te zetten, maar te werken met een library die getest is en zichzelf in de praktijk heeft bewezen. Hier zijn tien goede om mee te starten.
Lees verder » Computerworld
Cloud dwingt je je databeveiliging te herzien
Veel organisaties zeggen tegenwoordig dat ze een cloud-first strategie hebben. Dat is op zich begrijpelijk gezien de huidige ontwikkelingen in de markt. De cloud wordt steeds meer een realiteit van alledag, dus is het zaak om daar op in te spelen.
Lees verder » Computerworld
Zo isoleer je een Windows 7-machine op je netwerk
Het pensioen van Windows 7 begint nu echt in zicht te komen. De migratie loopt achter op dat van Windows XP destijds, dus het ziet er naar uit dat in januari nog menig machine Windows 7 zal hebben. Zo isoleer je deze pc's na de vervaldatum.
Lees verder » Computerworld
Beveilig tegen missers met Windows-wachtwoorden
Een van de grootste beveiligingsissues die organisaties parten speelt, gezien de hacks die op deze manier gebeuren, is credential-stuffing van veroverde wachtwoorden. Een paar manieren om hiertegen te beveiligen.
Lees verder » Computerworld
Banken kunnen hun legacy overwinnen
Banken begonnen veelal heel vroeg met de digitalisering. Eerst werden de betalingen digitaal gemaakt, en daar zijn weer allerlei producten aan gekoppeld, waardoor er een complex IT-landschap ontstond met een boel afhankelijkheden, ad hoc oplossingen en kruisbestuivingen.
Lees verder » Computerworld
Zijn open source-licenties nog wel zo belangrijk?
Er wordt meer open source-code gebruikt dan ooit tevoren, maar tegelijkertijd heerst er onbegrip tussen 'open source' en 'propriëtair maar toegankelijk'. Het SSPL-verhaal van MongoDB is illustratief voor veranderende definities.
Lees verder » Computerworld
5 uitdagingen bij het werken met containers en Kubernetes
Wie met containers en Kubernetes aan de slag gaat moet zich ineens een heel andere manier van denken eigen maken. Jan-Paul van Burgsteden, één van de oprichters van True, legt dat in een aantal duidelijke voorbeelden uit.
Lees verder » Computerworld
Wat bedrijven zoeken in een blockchainspecialist
Bedrijven zijn met smart op zoek naar blockchainspecialisten en volgens KPMG zijn dat vooral mensen met een combinatie van bedrijfskennis en technisch inzicht. Ze moeten kunnen uitleggen voor welke situatie zo'n platform een juiste keuze is.
Lees verder » Computerworld
4 brandende vragen over Intels nieuwe chipgat
Speculative excution heeft vorig jaar een heel nieuwe klasse aan aanvallen veroorzaakt. Het einde van Meltdown-achtige toestanden is nog lang niet in zicht, zo blijkt uit een nieuwe reeks kwetsbaarheden die deze week werd bekendgemaakt.
Lees verder » Computerworld
Wat is er gebeurd met Windows 10 versie 1909?
De halfjaarlijkse update van Windows 10 die in september/oktober zou moeten verschijnen is vermist. Misschien komt hij er alsnog aan, maar we hebben nog geen enkele build gezien, Microsoft heeft er nog niks over gezegd en de aandacht gaat nu uit naar de versie van 2020.
Lees verder » Computerworld
AWS eet van twee walletjes met open en propriëtair
Amazon Web Services kan Google's open source-investeringen handig gebruiken voor zijn eigen doeleinden. AWS is ondertussen wel zo slim om zijn eigen open source te doen.
Lees verder » Computerworld
Moedig leiderschap kan de banken redden
Banken zijn typisch conservatieve en hiërarchische organisaties die onderhevig zijn aan veel regulering op gebied van veiligheid en privacy. Dat betekent dat ze vaak niet flexibel zijn, terwijl juist die flexibiliteit van groot belang is om bij te blijven in de huidige tijd van snelle fintechs.
Lees verder » Computerworld
De impact van big data op credit management
Credit management is belangrijk, zelfs cruciaal voor iedere organisatie met eindklanten. Maar wat gebeurt er nu zoal in die wereld vanuit IT-perspectief? En wat kan ik er als bedrijf mee? We spraken hier uitgebreid over met Herman Peeters van Experian.
Lees verder » Computerworld
5 redenen om wachtwoorden wél regelmatig te wijzigen
Het debat over gedwongen wachtwoordwijzigingen laait weer op. Het geregeld vervangen van wachtwoorden wordt gezien als achterhaald, maar er zijn redenen voor IT om nog steeds een vervalperiode in te stellen voor wachtwoorden.
Lees verder » Computerworld
Technologie wordt onvoldoende ontworpen voor alle gebruikers
Diversiteit is niet simpelweg een zaak van 'het juiste doen', maar van levensbelang voor bedrijfsoperaties. Er zijn drie belangrijke redenen waarom je een diverser personeelsbestand een topprioriteit zou moeten maken.
Lees verder » Computerworld
'Het eerstelijns incident bestaat straks niet meer'
Het tijdperk van intelligente software moet het werk van IT'ers versoepelen en eindgebruikers zullen zakelijke software meer ervaren zoals de producten thuis, droomt digital workflows-specialist ServiceNow. Die verwacht dat het eerstelijns incident in de nabije toekomst niet meer is.
Lees verder » Computerworld
Wat is videocodec AV1?
Grote hardwarejongens als Intel en AMD werken samen met softwarepartijen als Netflix, Google en Microsoft aan de royaltyvrije codec AV1. Dit jaar ga je die naam vaak tegenkomen. Wat is AV1 precies?
Lees verder » Computerworld
22 fantastische open source-tools die Kubernetes beter maken
Deze open source-toevoegingen voor Kubernetes maken het makkelijker om apps te gebruiken, monitoring te verbeteren clouduitrol te versoepelen en meer.
Lees verder » Computerworld
Hoe banken de klant centraal kunnen zetten
Banken zijn druk bezig met de customer centric digitale transformatie, wat wil zeggen dat ze technologie gebruiken om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ze doen dat om klanten te behouden door betere service, maar ook vanwege het kostenaspect.
Lees verder » Computerworld
IT staat te popelen om verspilde resources te kunnen hergebruiken
In plaats van bijvoorbeeld belastingen te heffen op verpakkingen - die vervolgens doodleuk worden doorberekend aan consumenten, waarna er weinig daadwerkelijk verandert - kunnen we op een veel betere en realistische manier naar een groenere planeet.
Lees verder » Computerworld
Waarom platforms de wereld opeten
Zelf bij elkaar gezochte toolchains kunnen erg goed werken, maar voor een bedrijf dat snel wil innoveren is een platform met geïntegreerde, van de grond af opgebouwde tools een betere optie. De grote disruptors van de afgelopen jaren bewegen zo snel vanwege het gebruik van platforms.
Lees verder » Computerworld
Wie is er nog bang voor vendor lock-in?
Het is decennialang een van de frustrerendste ervaringen geweest van IT'ers en eindgebruikers: vastzitten aan specifieke software van één leverancier. De vraag naar interoperabiliteit en open software heeft het aanbod sterk veranderd. Open is Het Woord.
Lees verder » Computerworld
Getronics maakt innovatie tastbaar
Getronics kan met recht een overlever genoemd worden. Het bedrijf is al ruim 130 jaar oud, maar heeft zichzelf steeds weer opnieuw uitgevonden. Wij spraken met Harsha Gowda, de CTO van het bedrijf, over de huidige ambities en koers van Getronics: "Degrees of separation weghalen, daar draait het om."
Lees verder » Computerworld
Deze functionele kunstarm kost nog geen tientje
Vrijwilligers wereldwijd stellen hun kennis, kunde en apparatuur beschikbaar voor het maken van beweeglijke protheses die tegen zeer lage kosten worden gemaakt. Deze kunstarmen veranderen de levens van mensen die voorheen geen toegang hadden tot zulke medische technologie.
Lees verder » Computerworld
Hoe je de edge weerbaarder maakt
De edge wordt groter, daar lijkt men het in de markt wel over eens te zijn. Maar wat is de impact hiervan voor organisaties? Schneider Electric nodigde ons en enkele andere Europese journalisten uit om hier tijdens de 'Life at the Edge'-bijeenkomst in Boston dieper op in te gaan.
Lees verder » Computerworld
'Digitale assistenten zijn de nieuwe smartphone'
Het loont als je vernieuwingen kunt opmerken nog voordat ze echt doorbreken. Hier een kijkje in de keuken van de futurist die adviseerde bij de visionaire film Minority Report.
Lees verder » Computerworld
Kijk naar actieve rechten voordat aanvallers dat doen
Elke organisatie heeft apparaten, netwerken of clouddiensten met niet correct geconfigureerde rechten waardoor gevoelige gegevens zichtbaar zijn of aanvallers rechten kunnen escaleren. Controleer je systemen op rechtenkwesties.
Lees verder » Computerworld
12 open source-tools die Docker beter maken
Van het toevoegen van grafische gebruikersinterfaces tot tools die het testen en ontwikkelen versoepelen, zijn dit 12 open source-projecten die Docker beter maken.
Lees verder » Computerworld
Voor HP heeft DaaS de toekomst
Een scheiding is vaak niet leuk, maar kan op termijn ook goed uitpakken. Dat laatste is vooralsnog zeker het geval voor HP Inc. (in Nederland opererend als HP Nederland). Wij spraken hierover met Rob Idink, de directeur van HP Nederland.
Lees verder » Computerworld
DNS-aanvallen groeiend probleem door nieuwe malware
De groep achter de Domain Name System-aanvallen die bekend staat als DNSpionage is aan de slag gegaan met nieuwe tools en malware om de aanvaller beter te richten en hun activiteiten te verhullen.
Lees verder » Computerworld
AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is
Veel machine learning-modellen die in het lab worden ontwikkeld, verschijnen nooit in productie. Niet omdat de test geen succes was, maar omdat het model niet werkt in de praktijk. De reden? Capaciteitsgebrek, zegt Dell Technologies' expert op het gebied van ongestructureerde data.
Lees verder » Computerworld
'Organisaties moeten functioneren als opensource communities'
De wil om te innoveren binnen een organisatie is op zich eenvoudig op te brengen, het ook daadwerkelijk doen is een veel grotere uitdaging. Want hoe doe je dat nu eigenlijk? Volgens Dick Lans van Red Hat is open innovatie de sleutel.
Lees verder » Computerworld
Wie is er gek genoeg om Facebooks spraakassistent te willen?
Facebook laat keer op keer zien in het beste geval incompetent te zijn als het gaat om de bescherming van data en privacy en in het slechtste geval crimineel. Zo'n organisatie mag niet de kans krijgen om de wereld uit te rusten met microfoons.
Lees verder » Computerworld
Wat doet een wallet voor cryptovaluta precies?
De sleutels om de transacties van digitale tokens te autoriseren worden opgeslagen in een wallet. Die wordt de spil in je digitale leven, omdat het naast betaalmiddelen uiteindelijk ook toegang geeft tot identiteiten, bezittingen en andere persoonlijke gegevens.
Lees verder » Computerworld
Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar
SSL is een welbekend protocol voor encryptie. De afkorting staat voor Secure Sockets Layer, wat direct aangeeft wat SSL doet: het plaatsen van een beveiligde laag tussen een server en een internet browser. Dit kan een misplaatst gevoel van beveiliging opwekken.
Lees verder » Computerworld
Blockchain helpt je bij licentiebeheer
Grote bedrijven maken gebruik van veel verschillende soorten software van verschillende leveranciers. Deze applicaties worden door vaak door meerdere afdelingen in het bedrijf gebruikt, en dus wordt het beheer onoverzichtelijk. Blockchain kan hier uitkomst bieden.
Lees verder » Computerworld
Wat is WireGuard?
WireGuard is een lichtgewicht VPN-protocol dat makkelijker en overzichtelijker is dan alternatieven. Maar in zijn huidige vorm kleven er ook nog nadelen aan voor VPN-gebruikers. Het protocol verkeert daarom ook in een uiterst vroege bèta.
Lees verder » Computerworld
Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers
De slimme speaker is een snel groeiend marksegment, maar weinig van de marktgroei heeft te maken met zakelijk gebruik. Er was tot nu toe ook geen applicatie die het zo geschikt maakte dat bedrijven de hardware zouden aanschaffen om het te kunnen gebruiken. Maar volgens mij is die killer-app er nu.
Lees verder » Computerworld
Wat doe je nu het einde van Python 2 nabij is?
Op 1 januari 2020 wordt 2.x van programmeertaal Python niet meer ondersteund door de Python Software Foundation. Dit is de finale einddatum aan een slepende kwestie: de overstap van het verouderde en minder capabele, maar wel veelgebruikte Python, naar de nieuwe versie.
Lees verder » Computerworld
3 signalen dat je je laat meeslepen door cloudfeatures
Ik werk al heel lang met cloudtechnologie en een van de dingen die me het meest frustreert is niet de snelheid waarmee dingen veranderen, maar het feit dat m'n klanten dat tempo koste wat kost willen bijbenen. Drie dingen waaraan je ziet dat je verkeerd bezig bent met adoptie van nieuwe features.
Lees verder » Computerworld
3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligen
Vandaag kijken we naar drie heel simpele stappen die je kunt zetten om de beveiliging van je netwerk te verhogen, los van complexere zaken als firmware-updates, VPN-installaties en wat dies meer zij. Deze drie dingen laten erg veel gebruikers na en het houdt 90 procent van de ellende tegen.
Lees verder » Computerworld
Wat is webproject Solid van Tim Berners-Lee?
De droom van het web, het vrij en open informatie uitwisselen met vrienden en collega's, is ontaard in een nachtmerrie waar Jan Hoagel en zien grootmoeke data opslurpen. Dat uitvinder van het web heeft een beter idee: sociaal linken van data die je zelf in beheer hebt.
Lees verder » Computerworld
Low-code wordt overal relevant
Dat low-code de toekomst heeft op het gebied van applicatie-ontwikkeling, lijkt ons een veilige aanname. Als organisatie moet je er op een gegeven moment echter wel mee gaan beginnen, volgens Rui Pereira, mede-oprichter van OutSystems. Wij spraken hem over hoe je dat zou kunnen doen.
Lees verder » Computerworld
Waarom Zero Trust zo'n hype is
De afgelopen jaren is het Zero Trust-model in opkomst in de IT-wereld: het idee dat je sceptisch bent over identiteiten en gebruikers doorlopend verifieert. Maar hoe bouw je zoiets zonder dat je gebruikers krankzinnig drijft met het intikken van aanvullende codes of andere beveiligingsvragen?
Lees verder » Computerworld
Hoe het zit met Google's hardwaredraai
Eigenlijk is de stap van Google om de ontwikkeling van eigen hardware wat meer te beperken een heel logische als je erover nadenkt. Ik zal dat in dit artikel toelichten.
Lees verder » Computerworld
10 overwegingen bij het kiezen van een high-productivity platform
Bedrijven verwachten steeds meer van ontwikkelaars waardoor zij sneller en efficiënter moeten werken. High-productivity en low-code platformen kunnen het proces rondom applicatieontwikkeling te optimaliseren, en winnen hierdoor aan populariteit.
Lees verder » Computerworld
Blockchain is de 5G van de betaalsector
Nu er meer betaalnetwerken en met fiatgeld ondersteunde cryptovaluta verschijnen, vermoeden deskundigen dat er een hoop staat te veranderen in de financiële sector.
Lees verder » Computerworld
Wat is USB 4?
Aan het eind van dit jaar is de USB 4-standaard officieel en hij brengt hogere overdrachtssnelheden mee, betere stroomaflevering en verbeterde datastroombeheer ten opzichte van zijn voorgangers.
Lees verder » Computerworld
Low-code in transitiefase: van de rand naar de core
Hoe zorg je dat je klaar bent voor low-code? Dat is de vraag die we aan Mendix CTO Johan den Haan stellen. Daar krijgen we een uitgebreid antwoord op van hem. Daarnaast licht hij enkele tipjes van sluiers op over wat er tijdens Mendix World verwacht kan worden.
Lees verder » Computerworld
Gesponsorde programmeertalen: probleem of positief?
Vroeger werden nieuwe talen ontwikkeld door studenten en hobbyisten, tegenwoordig heb je de steun nodig van een groot bedrijf om momentum te krijgen. De vraag is of dat een slechte zaak is. Het antwoord: ja en nee.
Lees verder » Computerworld
5 gevaarlijke aanvalstrends van 2019 en verder
Op beveiligingscongres RSA legt instituut SANS jaarlijks vijf belangrijke securitytrends uit. Dit jaar een blik op onder meer DNSpionage, DNS over HTTPS en het witwassen van aanvalssporen via de cloud.
Lees verder » Computerworld
Virtual reality streamen wordt realiteit met 5G
VR-fans zien een oplossing voor een probleem dat de technologie al lang in de weg staat: hoe render je hoge resoluties zonder krachtige pc om dat te doen? Met de low-latency van 5G kan dit naar de cloud worden verplaatst.
Lees verder » Computerworld
5 pijnlijke opsec-faals
Vandaag een serie anekdotes die laat zien dat informatiebeveiliging zeker niet alleen een technische kwestie is. Mensen die hun privacy willen beschermen, zijn te achterhalen door één onbewaakt moment en een domme fout. Dat geldt ook voor militairen, oplichters en malafide hackers.
Lees verder » Computerworld
Wat kunnen we dit jaar van Chrome verwachten?
Of ze nu willen of niet, de meeste IT'ers moeten tegenwoordig de enorm populaire browser Chrome ondersteunen. Google biedt diverse tools en group-policy's waarmee beheer wordt vergemakkelijkt. We kijken vooruit naar verbeteringen/veranderingen die we deze zomer tegemoet kunnen zien.
Lees verder » Computerworld
De edge wordt met de dag relevanter
Edge computing zit in de lift, zoveel is duidelijk als we ons oor te luister leggen in de markt. Deels kun je dit op het conto schrijven van IoT. Wij spraken hierover met Cyril Perducat, EVP IoT and Digital Offers bij Schneider Electric, tijdens het eerste Edge Congress in Amsterdam.
Lees verder » Computerworld
Nokia maakt werk van de zakelijke markt
HMD Global heeft de merknaam Nokia enkele jaren geleden terug op de markt gebracht. Populair is het merk nog altijd, maar wat zijn de vooruitzichten voor de zakelijke markt? Wij spraken hierover tijdens MWC in Barcelona met Andrej Sonkin, GM Enterprise Business bij HMD Global.
Lees verder » Computerworld
Waarom zakelijke smartwatch-apps uitblijven
De smartwatch wordt meer en meer een mainstream apparaat, maar zakelijke toepassingen ontbreken. Dat is goed te verklaren, want als je al een nut kunt bedenken - en dat is al lastig - is de markt zo gefragmenteerd dat het lastig wordt om je daar als maker op te richten.
Lees verder » Computerworld
Social engineering + gerichte phishing = winst
Hoe meer informatie aanvallers hebben over een organisatie die ze op het oog hebben - hoe irrelevant die gegevens ook lijken - hoe beter ze een e-mail kunnen vervaardigen die personeel ervan overtuigt iets te doen wat niet zo verstandig is.
Lees verder » Computerworld
Gaat de technologie de arts vervangen?
Een pizza bestellen via Alexa of een mail schrijven met behulp van Siri zijn zaken die ons dagelijks leven vereenvoudigen. Maar wat als ai ook onze gezondheid kan verbeteren door betere diagnoses te stellen en de juiste therapie te adviseren?
Lees verder » Computerworld
Zo gaat Nutanix de concurrentie aan met VMware
Tijdens de Nederlandse stop van de .NEXT-tour van Nutanix kregen we de mogelijkheid om te spreken met Dheeraj Pandey, medeoprichter en CEO van het bedrijf. Kernboodschap: Nutanix wil voor de cloud doen wat het voor het on-prem datacenter heeft gedaan, convergentie mogelijk maken.
Lees verder » Computerworld
Mensen moeten ideeën kunnen omzetten in apps
Als we het hebben over succesvolle Nederlandse bedrijven, dan is Mendix zeker een naam die komt bovendrijven. Deze low-code speler, met inmiddels het hoofdkantoor in Boston, heeft net weer even een iets andere visie dan andere spelers in deze markt. Wij spraken CEO Derek Roos over die visie.
Lees verder » Computerworld
Hoe en waarom criminelen ondergronds TLS-certificaten kopen
Criminelen die geen kaas hebben gegeten van hoe je een malafide website opzet die door de meeste browsers worden geslikt, kunnen via ondergrondse sites en servers webontwikkeling inkopen, compleet met SSL/TLS en code-signing van voor download aangeboden applicaties.
Lees verder » Computerworld
Hoe bepaal je of Wi-Fi 6 voor jou geschikt is?
Dit jaar moet Wi-Fi 6 officieel worden gestandaardiseerd. Uiteindelijk zal iedereen over gaan (en deze verbetering biedt daadwerkelijk veel mooie dingen) maar wanneer gaat jouw organisatie? Een blik op de use-cases en uitrolscenario's.
Lees verder » Computerworld
Microsoft kapt met rap tempo voor System Center
Microsoft is opgehouden met zijn snelle releaseschema voor System Center en de halfjaarlijkse onderdelen-updates voor de zakelijke server- en clientbeheertool verdwijnen.
Lees verder » Computerworld
Open serverhardwareproject OCP in opkomst
Open serverhardware is succesvoller dan je zou zeggen gezien de stilte de afgelopen jaren omtrent het OCP-project. Maar op de achtergrond timmert het flink aan de weg en een belangrijke marktvorser verwacht een exponentiële groei de komende jaren.
Lees verder » Computerworld
Zo hack je een smartcard om admintoegang te krijgen
Het gebruik van smartcards in een Active Directory-omgeving maakt ze kwetsbaar voor aanvallen waarmee kwaadwillenden hun rechten kunnen illustreren. Dit is een oud maar niet erg bekend concept, dus ik neem het hier met je door.
Lees verder » Computerworld
Met alleen mannen redden we het niet in de IT
Naar aanleiding van Internationale vrouwendag spreken we met Svenja de Vos, CTO van Leaseweb. Ze ziet zichzelf niet als rolmodel, maar er zouden volgens haar wel meer rolmodellen moeten zijn, mensen die laten zien dat tech leuk is en die aanzetten om dingen open te schroeven en te gaan programmeren.
Lees verder » Computerworld
Meer vrouwen in de IT maakt tech sterker
Het is vandaag vrouwendag. In de IT is dat geen overbodige luxe, aangezien er procentueel erg weinig vrouwen in de sector werkzaam zijn. Daarom vroegen we drie vrouwen in de IT of ze vinden dat er inderdaad te weinig vrouwen werken in IT, waardoor dat komt en waarom het erg is.
Lees verder » Computerworld
Hoe verdedig je tegen wachtwoordsteler Mimikatz?
We werpen een blik op de tool die erg handig is voor penetratietesters om de Windows-beveiliging te versterken, maar ook wordt gebruikt door slechteriken om hun malware effectiever te maken. Extra reden om eens goed te kijken naar Mimikatz.
Lees verder » Computerworld
Hoe bereid je een organisatie voor op een cyberaanval?
Uit onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institute blijkt dat slechts 25 procent van alle bedrijven een incident response plan heeft. Dit terwijl een dergelijk plan veel narigheid kan voorkomen. Bij IBM spelen ze hierop in met de ontwikkeling van X-Force C-TOC. Wij mochten een kijkje nemen.
Lees verder » Computerworld
Smartphone-vooruitgang is praktische achteruitgang geworden
Vrijwel elke innovatie die we de afgelopen jaren in de smartphonewereld zagen heeft één ding gemeen: ze dienen vooral de fabrikant, terwijl de gebruiker erop achteruitgaat.
Lees verder » Computerworld
Welkom in het tijdperk van sensorpaniek
Camera's, microfoons en andere sensoren duiken overal op en dat wordt alleen maar meer de komende jaren. De reacties daarop zijn gemengd en wijzen op een dieper probleem: het verloren vertrouwen van consumenten in technologie.
Lees verder » Computerworld
Wie heeft de sleutels tot de cloud in handen?
De laatste tijd komt bij ons de vraag steeds vaker bovendrijven hoe de gang naar de cloud zo goed mogelijk ingezet kan worden, ervan uitgaande dat dit de toekomst is. Aan de hand van recente ontwikkelingen bij VMware kijken we in dit artikel naar een van de mogelijke routes.
Lees verder » Computerworld
Apple ontdekt waarom je security niet moet offeren voor gemak
Apple kwam deze maand onder vuur te liggen vanwege een beslissing waarmee ontwikkelaars van zakelijke apps makkelijker en zonder verificatieproces hun software konden aanbieden via iTunes. Je kunt waarschijnlijk wel raden wat er toen gebeurde...
Lees verder » Computerworld
Wachtwoordmanager blijft belangrijke tool ondanks lekverhalen
Deskundigen nuanceren de kwetsbaarheden in verschillende wachtwoordbeheerders die wachtwoorden in het werkgeheugen kunnen onthullen. Aanvallers kiezen makkelijkere manieren om wachtwoorden te stelen.
Lees verder » Computerworld
Telco's gebruiken blockchain voor inkoop van belminuten
Het proces dat telecomgiganten gebruiken om bij elkaar internationaal belverkeer in te kopen is lomp, met veel handmatige acties. Om dit omslachtige proces met vele partijen te automatiseren en te versoepelen keken enkele techproviders naar een blockchainoplossing.
Lees verder » Computerworld
8 hardnekkige misverstanden over microservices
Steeds meer organisaties willen hun IT-systemen zo inrichten dat ze snel wijzigingen kunnen doorvoeren en niet eens per half jaar een compleet systeem moeten updaten. Dat is immers een weinig flexibele manier van werken en brengt risico's met zich mee.
Lees verder » Computerworld
Meraki en de geboorte van cloud networking
Software-defined en cloud zijn in veel takken binnen de IT-wereld meer en meer de norm aan het worden, in ieder geval voor vendoren. Voor netwerken is dit ook zeker het geval. Cisco Meraki is zonder twijfel een van de grondleggers geweest in dit segment. Hoog tijd voor een overzicht dus.
Lees verder » Computerworld
Wat is een Man-in-the-Middle-aanval en hoe voorkom je die?
Via een Man-in-the-Middle-aanval kunnen kwaadwillenden heimelijk communicatie tussen een client en server aftappen om gegevens te stelen of aan te passen. Het is lastig om ze te detecteren, maar ze kunnen relatief eenvoudig worden voorkomen.
Lees verder » Computerworld
Zo beveiligt de Belastingdienst zijn IT-omgeving
Overheidsinstellingen hebben wellicht niet het imago van cutting edge als het gaat om de IT-omgeving. Tijdens een bezoek aan de Belastingdienst wordt echter duidelijk dat er interessante dingen gebeuren. Men is daar wel degelijk bij de tijd, ook al zijn er uiteraard ook uitdagingen.
Lees verder » Computerworld
De langzame ondergang van commercieel Unix
In de jaren 90 en de jaren nul was Unix - als je geen mainframe had - de go-to oplossing voor bedrijfskritieke applicaties, die resilience vereisten: geen downtime, failover en hoge prestaties. Inmiddels is commercieel Unix op z'n retour. Wat is er gebeurd?
Lees verder » Computerworld
Voor analytics is meer data niet automatisch beter
Voor analytics heb je natuurlijk data nodig, stelt Jeroen van Rotterdam van Citrix. Maar daarin moet je volgens hem wel terughoudend zijn, want het nut van meer data wordt steeds minder naarmate je er meer van hebt. Terwijl de kosten onevenredig stijgen.
Lees verder » Computerworld
Wat is een SAN en hoe verschilt het van NAS?
Een SAN geeft je een pool aan opslagresources die je naar behoefte kunt toewijzen, maar hoe verschilt dat precies van een NAS in een zakelijk netwerk en hoe wordt opslagverkeer gescheiden?
Lees verder » Computerworld
Complexiteit cloud vraagt om fundamenteel andere rol data
Data moet het vertrekpunt zijn van alles wat je doet, betoogt Theo van Teylingen, Regional Director bij Pure Storage. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan in het cloud-tijdperk. Wij gingen hierover in gesprek met hem en Willie Appel, consultant bij Digitalmindz, voorheen van Gartner.
Lees verder » Computerworld
Wordt PARC weer groot bij Xerox?
Voor velen zal Xerox synoniem staan voor printers, multifunctionals en kopieermachines. Het Palo Alto Research Center (PARC) is echter ook onderdeel van Xerox en houdt zich met veel meer bezig. Om hier eens wat meer over te weten te komen, spraken we met Lawrence Lee, VP Incubation and Strategy.
Lees verder » Computerworld
Zo werkt een fraudeur - en zo ben je hem voor
Als je weet wat er gaat gebeuren, kun je de uitkomsten sturen. Vanuit de militaire hoek kennen we het concept 'kill chain' dat is gerelateerd aan de structuur van een aanval. Lockheed Martin paste dit concept toe op informatiebeveiliging als methode om inbraken op computernetwerken te analyseren.
Lees verder » Computerworld
De beste online Python-cursussen
Python is de laatste jaren alleen maar gegroeid in populariteit en met nieuwe toepassingen lijkt de rek er nog lang niet uit te zijn. Tijd om de taal te leren, dus we kijken naar een aantal goede cursussen online om de kneepjes van Python te leren.
Lees verder » Computerworld
Nu op Computerworld
» 5 manieren waarop compliance slecht is voor beveiliging
» De volgende Windows 10 LTSC komt eind 2021 uit
» ServiceNow zit boordevol ambitie
» Hoe de low-code platformen zich tot elkaar verhouden
Computerworld archief »
Nu op CIO
» Randstad Groep wil met AI naar de next level
» Wanneer gaan in onze datacenters de lichten uit?
» 10 tips hoe je talent moet werven met LinkedIn
CIO archief »
Download
Webinar: How to get your storage GDPR compliant
Sander Almekinders from IDG speaks to Neil Stobart (Cloudian) and Kamran Yousaf (Storage Made Easy) on how to get your storage GDPR compliant. GDPR compliancy isn?t where this particular collaboration stops though. Want to know more? Watch the video.
Downloaden »
Vacatures
» Jobs via StepStone.be (33)
» Vattenfall (2)
» Belastingdienst (7)
» Elsevier (2)
» BAM Infraconsult bv (2)
Meest recente vraag op IT Q&A
» How To Install Avast Antivirus?
Door: avasthelp
Bekijk de vraag »