Hallo allemaal,

December staat voor de deur! Tijd voor de nieuwsbrief van Inschool Academie. Met in deze wintereditie:

- Alles over werkdruk.
- Drie docenten over het Nationaal Onderwijs Congres.
- Hoe voorkom je lerarenuitval?
- Lees-, luister- en kijktips!

Lerarenuitval. Hoe voorkomen scholen met jonge teams dit?

Leerkrachten met weinig vlieguren voor de klas overwegen vaak ermee te stoppen vanwege de hoge werkdruk. Hoe houd je een team bij elkaar én verbeter je je onderwijs? Directeur Isabelle Ferwerda vertelt.

Lees hier
Wat vonden deze drie docenten van:

 

Vincent van Aggelen (36)
Schoolopleider bij basisschool De Ploeg in Laren
"Dat 'IKC' voor ‘Integrale Kindcentra’ stond, weet ik dankzij de verrassende workshop op het Congres vorige maand. Het meest inspirerend vond ik het gastcollege over out-of-the-box-denken. Ik vind dat een inspirerende gedachte - ‘laat eens wat meer los en kijk verder dan de methode’ -  want soms worden lessen zo dichtgetikt."

Janneke Zuidhof (33)
Leerkracht en ICT-adviseur bij Het Lichtschip in Ens

"Ik ging op eigen houtje naar het Congres om twee workshops over ICT te volgen. Wat heeft technologie de wereld van kinderen afgelopen jaren toch veranderd! Naast de nieuwste ontwikkelingen op onderwijsgebied heb ik heb ook gewoon hele leuke, praktische ideeën opgedaan over websites en programma’s die ik kan inzetten in de klas. Een geslaagde dag."

Het Nationaal Onderwijs Congres

Inschool Academie organiseerde vorige maand samen met OinO Advies het Nationaal Onderwijs Congres met het thema de kracht van verbinden. Duizenden docenten uit het hele land waren erbij.

Anne van Wijk (53)
ICT-Coördinator bij die basisscholen van de Meerkring in Amersfoort)

"We gingen met een paar honderd collega’s van de Meerkring naar het Nationaal Onderwijs Congres. Een nieuw inzicht deed ik op bij de lezing over talenten van de Vlaming Luk DeWulf. Kinderen worden zo vaak gelabeld met een stoornis, maar eigenschappen die vaak als negatief gezien worden, kunnen met de juiste aanpak, óók een talent zijn."

"Quote"

Leestip!

Als leraar ervaar je veel werkdruk. In En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? leggen Eva Naaijkens en Martin Bootsma uit hoe je de werkdruk in je schoolorganisatie kunt verlagen en hoe je daardoor ruimte krijgt om je vakmanschap te ontwikkelen.

Kijktip!

Treffend, deze leerlingbespreking in dichtvorm van Theo Danes (2 minuten). "Je hebt meer kinderen met rugzakjes, dan rugzakken in de klas" en "Laat het los, op deze wijze ben je zelf de klos. Al hebben ze in theorie gelijk, zo werkt het gewoon niet in de praktijk."
 

Gefeliciteerd allemaal! Ook intern begeleider worden, n et als deze groep IB'ers, die hun diploma op zak hebben? Kijk hier voor meer informatie.  

Copyright © 2018 Inschool Academie - Alle rechten voorbehouden

Heeft u vragen over een van onze opleidingen? Of zoekt u een onderwijsadviseur? Stuur een mail of bel 020 - 34 60 661

Deze nieuwsbrief elk kwartaal ontvangen? Klik hier.






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Inschool Academie · Postjesweg 175 · Amsterdam, Nh 1062 JN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp