ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-05-2022
Interview Abdullah Avci, kampioenstrainer Trabzonspor: "Willen Stefano Denswil graag behouden"

Niet een van de drie grootmachten uit Istanbul. Maar Trabzonspor heeft zich dit seizoen verrassend tot kampioen van Turkije gekroond. Voor het eerst sinds 1984. De technische architect achter het succes is Abdullah Avci. "De stad had deze titel nodig. De organisatie binnen deze club is een groot voorbeeld voor iedereen in de wereld."


lees verder
Interview Érick Gutiérrez, Mexicaan van PSV: "Eenzaamheid kan heel pijnlijk zijn"

"Weet jij misschien nog een school voor mijn oudste zoon?", vraagt Érick Gutiérrez bij aanvang van het interview. "Santiago wordt binnenkort vier jaar oud." Guti windt er geen doekjes om. De PSV-middenvelder voelt zich thuis in Eindhoven en is nog lang niet klaar in de Lichtstad. "Ik heb het gevoel gehad dat ik tijd verloor."

lees verder
Gianni Dos Santos speelt in de nieuwe Canadian Premier League: "Elke wedstrijd zit het stadion bomvol"

Als voetballer droom je van een stap naar het buitenland. Maar Canada? Dat staat vast niet bovenaan het wensenlijstje. Gianni Dos Santos twijfelde geen moment en boekte een vlucht naar de andere kant van de oceaan, om voorlopig niet meer terug te keren. In Canada ging er een wereld voor hem open en op dit moment is de 23-jarige spits gelukkiger dan ooit. "Het is hier beter dan ik dacht. Ik mijn regio wonen allemaal rijke mensen. Ik zie alleen maar grote huizen."

lees verder
Sem Steijn wil promoveren met ADO Den Haag: "Ik vond ons dominanter dan FC Eindhoven"

ADO Den Haag is volop in de race voor promotie naar de Eredivisie. Dat zou een geweldige apotheose betekenen na een seizoen vol perikelen. Financiële wanorde, zes punten in mindering, een overname van de aandelen die op de laatste dag via een andere constructie moest verlopen, de trainer die de laan werd uitgestuurd, een met duister onthulde teammanager en een ongediplomeerde trainer voor de groep. Maar over anderhalve week kunnen de geelgroenen na een jaar zomaar terugkeren in de Eredivisie. "Ik hoop dat we in de finale Heracles Almelo krijgen."

lees verder
Ola John in Saoedi-Arabië: "Volgens mij worden hier wereldwijd de meeste trainers ontslagen"

Eenmalig international Ola John begon zijn carrière in Enschede. bij FC Twente. Na avonturen in Portugal, Engeland, Duitsland en Spanje is hij inmiddels neergestreken in Saoedi-Arabië. De vlugge buitenspeler vertelt in de nieuwe Over De Grens Special over zijn leven in de oliestaat.

lees verder
Promotiekoorts in Europa

Het is de maand van de waarheid voor veel clubs op het tweede niveau in Europa. Promotie naar het hoogste platform lonkt. We zoomen in op de promotiekoorts van de Europese toplanden.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
PSV op zoek naar keeper: wie zijn de transfertargets en wat biedt de jeugd?

Joël Drommel lijkt definitief aan de kant geschoven bij PSV. De goalie werd in april gepasseerd en is sindsdien niet meer teruggekeerd in het eerste elftal. Een jaar geleden betaalde PSV meer dan drie miljoen euro voor de goalie en werd hem een contract tot 2026 aangeboden, maar aan de verwachtingen kon Drommel niet voldoen. Nu is PSV op zoek naar een nieuwe doelman.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder