ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-06-2020
Interview Arvid Smit: 'Alles bevalt erg goed bij de Oranje Leeuwinnen'

Arvid Smit speelde tijdens zijn loopbaan onder meer bij Telstar, De Graafschap en Willem II. Inmiddels richt hij zich op de Oranje Leeuwinnen, waar hij als assistent fungeert van bondscoach Sarina Wiegman. ELF Voetbal besloot de 39-jarige oud-profvoetballer te bellen. Deel 2 over onder meer zijn eerste maanden bij de Leeuwinnen, een bijzonder afscheid bij RKVV DEM, de Olympische Spelen en zijn toekomstplannen in het trainersvak.


Lees verder
Tussen deze teams gaat de promotiestrijd in de Championship

Welke ploegen gaan we komend seizoen terugzien in de Premier League. Deze vier teams maken de grootste kans op directe promotie. Een voorstelrondje.

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder
Immobile moet flink aan de bak om ESM Gouden Schoen te winnen

Woensdag krijgt Ciro Immobile eindelijk weer een kans om zijn doelpuntenaantal uit te breiden. De spits van Lazio Roma gaat die avond met zijn ploeg op bezoek bij Atalanta Bergamo. De achterstand op koploper Robert Lewandowski in het klassement om de ESM Gouden Schoen is inmiddels opgelopen tot zes doelpunten.

Lees verder
De 7 meest trefzekere Nederlanders in het buitenland tot dusver

Welke Nederlandse goalgetters waren tot dusver goed voor de meeste doelpunten in een buitenlandse competitie. ELF Voetbal zette de zeven Nederlanders met meer dan zeven doelpunten voor je op een rij.

Lees verder
Knoester-broers: groot geworden op Varkenoord

Hoewel bij de een sterker aanwezig dan bij de ander deelden Cas (25), Jop (24) en Mats (21) Knoester jarenlang dezelfde droom: het eerste van Feyenoord halen. Geen van de Knoester-broers speelde ooit een officiële wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers en van hen is alleen Mats (Heracles Almelo) op Eredivisie-niveau doorgebroken. ELF Voetbal bracht ze samen voor een openhartig gesprek.

Lees verder
Interview Steven Bergwijn (sr): "Lionel Messi zat daar achter een computer"

"Als mijn familie niet hier is, ben ik niet hier", zei Steven Bergwijn al na een paar minuten in zijn eerste interview als speler van Tottenham Hotspur. De band van de 22-jarige aanvaller met zijn familie is hecht. "Al op de dag dat we bij een echo vernamen dat we een zoon zouden krijgen, wist ik: dit wordt een voetballer."

Lees verder