ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-11-2020
Interview Bergkamp-figurant Nikos Dabizas: "Ik voel geen ongemak als ik de beelden zie"

Het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Newcastle United. Mondiaal gezien als een kunstwerk. Nikos Dabizas figureerde als het zogenaamde slachtoffer bij die prachtige treffer. "Ik denk dat het een paar dagen duurde voordat ik accepteerde wat er gebeurd was en ik het doelpunt vanuit het juiste perspectief kon bekijken. Vanuit de ogen van een bewonderaar. Ieder ander perspectief zou egoïstisch zijn."


Lees verder
De ongelofelijke loopbaan van de jarige Mazraoui: van amateurcontract tot international

Vandaag viert Noussair Mazraoui zijn 23e verjaardag en daarom is het tijd om de Ajacied in het zonnetje te zetten. De vleugelverdediger is bezig aan een bijzondere loopbaan, want wie had vier jaar geleden kunnen vermoeden dat hij nu zover zou zijn. Mazraoui had toen namelijk geen contract en geen auto.

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal tegen Bosnië

Het Nederlands Elftal speelt zondag de belangrijke Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina in Johan Cruijff Arena. De grote vraag is welke namen Frank de Boer het vertrouwen gaat geven in onze hoofdstad? Er zijn flink wat zekerheidjes, maar mede door blessures ook een hoop twijfelgevallen.

Lees verder
De knotsgekke ontknoping van het Eredivisieseizoen 2006/07: "Het zal toch niet mis gaan? Nou, wel dus"

Het voorstellingsvermogen van de Nederlandse voetballiefhebber werd op 29 april 2007 aanzienlijk opgerekt. De laatste speeldag van het Eredivisie-seizoen 2006/07 mondde uit in een apotheose waarop menig scriptschrijver jaloers is. Niet koploper AZ of achtervolger Ajax, maar PSV ging er als nummer drie lachend met het bot vandoor. "Na afloop zag ik de nodige tranen vloeien. Uit boosheid maar vooral verslagenheid."

Lees verder
QUIZ: Welke Oranje-internationals werden niet in Nederland geboren?

Met de selectie van Luuk de Jong heeft bondscoach Frank de Boer ook deze interlandperiode een speler tot zijn beschikking die niet binnen de landsgrenzen van Nederland werd geboren. Een groot aantal spelers ging de spits van Sevilla voor. Weet jij wie dit waren? Maak nu de quiz!

Lees verder
Interview NEC-kwartet over unieke jaargang: "Als we het niet wisten, speelden we Youssouf aan"

Dolle taferelen op het veld, een kolderieke bustocht en een spectaculair feest op Kelfkensbos. Op 29 mei 2003 plaatste NEC zich voor de eerste en vooralsnog laatste keer op basis van de eindranglijst voor Europees voetbal. Vier spelers van dat team blikken terug. "Toen ik mijn ogen opende, bleek ik voor de dug-out van RKC Waalwijk te staan juichen."

Lees verder
Eredivisie als springplank naar interlanddebuut

Lange tijd werd de Eeredivisie als de Mickey Mouse-league gezien. Van die bijnaam is de competitie ook nog niet af. Maar bondschoaches van toplanden selecteren steeds vaker spelers uit de Eredivisie.

Lees verder
Onzekerheid omtrent Wijnaldum, welke club moet zijn kans grijpen?

Er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van Wijnaldum. Verlengt hij zijn contract bij Liverpool, of zoekt hij zijn heil ergens anders? Zo ja, welke clubs kunnen een speler als Wijnaldum goed gebruiken?

Lees verder