ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-09-2020
Interview Can Memisoglu: 'De kans in Zweden wilde ik niet laten liggen'

Can Memisoglu greep deze zomer de kans om in Zweden aan de slag te gaan als profvoetballer. ELF Voetbal besloot de 23-jarige aanvaller te bellen. Over zijn tijd bij onder meer Quick, Westlandia en HBS, een bijzondere kans bij Eskilstuna City FK, hoe het is om in Zweden te wonen en voetballen, de verschillen tussen de Nederlandse en Zweedse mentaliteit, een karrenvracht aan doelpunten en assists voor zijn club en dromen voor de komende jaren.


Lees verder
Speel de Andy van der Meijde Quiz!

Het is vandaag de verjaardag van niemand minder dan Andy van der Meijde. De aanvaller speelde tijdens zijn loopbaan in Nederland, Italië en Engeland. Inmiddels is hij natuurlijk vooral bekend in de mediawereld. Weet jij alle vragen over de oud-profvoetballer goed te beantwoorden? Test snel je kennis!

Lees verder
Project Cape Town mislukt: spelers die het wel tot Ajax 1 schopte

Ajax maakte gisteren bekend dat het aandelenbelang van 51 procent in Cape Town is verkocht aan de minderheidsaandeelhouder. Daarmee komt een einde aan een ruim twintig jaar durend partnership. De Zuid-Afrikaanse club stalde in die periode een aantal spelers bij de Amsterdammers, met wisselvallig succes tot gevolg. 

Lees verder
PSV gaat op herhaling in Trondheim

Donderdag speelt PSV tegen Rosenborg BK het play-off-duel om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Na de eenvoudige zege op het Sloveense NŠ Mura mogen de Einhovenaren wederom op het vliegtuig stappen. Ditmaal naar Noorwegen.

Lees verder
Samenvatting Liverpool - Arsenal (3-1)

Na twee wedstrijden hadden beide teams de volle buit. Liverpool behield perfecte score door op het eigen Anfield met 3-1 van The Gunners te winnen. Bekijk hieronder de samenvatting.

Lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Ik sta overal voor open"

Hij debuteerde in het betaalde voetbal voor Ajax, was actief in Italië en droeg de shirts van drie Brabantse profclubs. Nu is Fabian Sporkslede op zoek naar een nieuwe club. “Ik wil absoluut door in het betaalde voetbal.”

Lees verder
Interview Jasper ter Heide: “Bij Ajax was het speelser dan bij SC Cambuur”

Met ruim dertig wedstrijden in de benen voor Jong Ajax voelde Jasper ter Heide zich afgelopen zomer klaar voor een vervolgstap. Het eerste elftal van Erik ten Hag bleek een brug te ver, waardoor de vleugelverdediger zijn heil zocht bij SC Cambuur. Het doel in Friesland is simpel: promotie naar de Eredivisie.

Lees verder
De mooiste wedstrijden van komende week

Voorlopig blijft het sportseizoen draaien op volle toeren. De volgende toppers staan alweer te wachten. Welke wedstrijden zijn deze week de moeite waard om te zien? 

Lees verder
Longread Henrik Larsson: "In mijn periode bij Feyenoord was er telkens turbulentie"

Als nieuwe rechterhand van Ronald Koeman staat Henrik Larsson aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. Van een missie: FC Barcelona terugbrengen aan de wereldtop. Larsson heeft veel zin in het nieuwe seizoen. Vorig jaar waren we te gast in Helsingborg, de stad waar de voormalige aanvaller van Barcelona en natuurlijk Feyenoord is geboren, getogen en nog steeds woont. Onderstaand artikel is geplaatst in de Jaren 90 Special van ELF Voetbal.

Lees verder