ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-04-2023
Interview Denzel Dumfries: "Halve finale tegen AC Milan is fantastisch affiche"

Internazionale en AC Milan mogen zich op gaan maken voor een speciale derby. Na twintig jaar staan de Serie A-grootmachten wederom tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League. De Nerazzurri voegden zich woensdagavond bij de laatste vier na een 3-3 gelijkspel tegen Benfica. Voldoende na de 0-2 uitzege van een week eerder. Denzel Dumfries is vol vertrouwen. "Nu willen we natuurlijk ook door naar de finale."


lees verder
Op deze zender (en op dit tijdstip) is zondag PSV - Ajax in de Eredivisie

Ze staan allebei op 62 punten in de Eredivisie, met nog vijf speelronden te gaan. Ajax heeft een doelsaldo van +50, PSV staat op +43. Komende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in het Philips Stadion. Dit is dé definitie van een zespuntenwedstrijd. Wie trekt er aan het langste eind en komt daarmee op de tweede plek te staan in de Eredivisie? Die plek op de ranglijst levert aan het einde een plek op in de derde voorronde van de Champions League. Check hier op welke zender én op welk tijdstip je zonder naar PSV - Ajax kijkt in de Nederlandse competitie.

lees verder
Nederlands Trainerscongres VVON op 19 mei 2023 in Zwolle

Op VRIJDAG 19 MEI 2023 organiseert de VVON in het Lumen Event Center te Zwolle en op het hoofdveld van Be Quick ’28 een congres met boeiende sprekers en leerzame veldtrainingen. Joop Alberda zal spreken over het vak coachen in al zijn facetten en Maurice Verbunt zal met de jeugd van Groene Ster onder andere een veldtraining geven. PSV met Ernest Faber geeft een inkijkje in de Jeugdopleiding en zal met haar jeugd ook een veldtraining verzorgen. Ook zullen tijdens dit congres de VVON-Awards voor de ’beste trainer-coach per VVON-district’ worden uitgereikt.

lees verder
Hoe Almere City eindelijk eens wat langer kan genieten van de talenten uit de succesvolle jeugdopleiding

Almere City mag nog altijd dromen over promotie naar de Eredivisie. De ploeg was in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij, maar krijgt dit seizoen misschien wel de beste kans. Directe promotie is waarschijnlijk niet meer mogelijk. Het gat met Heracles is immers acht punten. Via de play-offs liggen er echter wel kansen. Almere City is onder leiding van Alex Pastoor in 2023 bijna niet af te stoppen.

lees verder
Vier clubiconen over eerste Europese avontuur Fortuna Sittard: "De landing in Krakau werd bijna ons noodlot"

KB Kopenhagen, Wisla Kraków en Everton. Het zijn de hordes die Fortuna Sittard voor de voeten krijgt in haar eerste en nog altijd enige Europa Cup-avontuur. In het seizoen 1984/85 is de Limburgse club bovendien de enige Nederlandse vertegenwoordiger die Europees overwintert. De selectie van trainer Bert Jacobs krijgt dat seizoen te maken met een wedstrijd in een haast leeg stadion, eentje in de dichte mist, op een bol veld en een streaker die plotseling voor hun neus verschijnt. "Hij klom net op tijd over de hekken voordat hij werd gegrepen door de honden."

lees verder
Wouter Goes de nieuwe topverdediger van AZ?

Hij woont in een woonboot met uitzicht op het Olympisch Stadion in Amsterdam. Stapte in juli 2016 over van de jeugdopleiding van AFC Ajax naar die van AZ. Op achttienjarige leeftijd heeft hij al gespeeld in De Kuip en Stadio Olimpico. Maar afgelopen maandagavond was het 'gewoon' zijn taak om spits Mees Rijks van Jong FC Utrecht van scoren af te houden. Dat lukte, maar tegelijkertijd had hij een passnauwkeurigheid van 98,8 procent. En zeven van zijn acht lange ballen kwamen aan, wat zorgde voor paniek in de Utrechtse defensie. Is Wouter Goes de nieuwe topverdediger?  

lees verder
PEC Zwolle-duo Bram van Polen en Bart van Hintum: "Met ons niveau hadden we Ajax negen van de tien keer verslagen"

PEC Zwolle zorgde in 2014 voor een van de grootste stunts uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis door de bekerfinale tegen Ajax met 5-1 te winnen. Het was zo'n dag dat alles op z'n plek viel. Bram van Polen en Bart van Hintum, die op korte termijn de terugkeer naar de Eredivisie willen vieren met de Blauwvingers, waren negen jaar geleden van de partij. "Met ons niveau van die dag hadden we Ajax negen van de tien keer verslagen."

lees verder
Komen ze terug of blijven ze weg? Dit is het perspectief voor de verhuurde Ajax-spelers

De concurrentiestrijd bij Ajax is zo nu en dan moordend. Via een verhuurperiode hopen zes Ajacieden dit seizoen indruk te maken op de leiding van de club. Nu het seizoen op zijn einde loopt, kan de balans worden opgemaakt. Voor welke spelers is er nog plaats bij Ajax en welke spelers lijken overbodig?

lees verder
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.

lees verder