ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-12-2020
Interview George Cox: "Bij veel Engelse spelers heerst een arrogante mindset"

George Cox is dit seizoen een van de positieve verrassingen in de ploeg van Fortuna Sittard. De linksback is tevens bijna dagelijks te vinden op de Brunssumerheide. In het natuurgebied op een steenworp afstand van de Duitse grens laat hij zijn twee honden uit. "Als ze niet luistert naar haar naam, roepen we 'tree'. Dat werkt."


Lees verder
Samenvatting Wolfsberger AC - Feyenoord

Het avontuur van Feyenoord in de Europa League is voorbij. De Rotterdamse ploeg ging met 1-0 onderuit Wolfsberger AC in Oostenrijk. Winst was noodzakelijk geweest voor Europese overwintering.

Lees verder
Interview Ryan Gravenberch: "Vroeger deed ik niet aan omschakelen"

De wereld ligt aan zijn talentvolle voeten, terwijl Ryan Gravenberch (18) in de voetsporen van iedere middenvelder kan treden. Zijn tien voorbeelden en inspiratiebronnen samengesteld door het toptalent van Ajax zelf. 

Lees verder
Deze clubiconen hebben een stadion naar zich vernoemd gekregen

Het is het ultieme eerbetoon voor een overleden voetballegende of clubheld: een stadion dat naar je vernoemd wordt. Het heeft net wat meer dan een kille sponsornaam. Diego Maradona had al een stadion naar zich vernoemd gekregen in Argentinië en daar komt zeer waarschijnlijk de voetbaltempel van SSC Napoli bij.

Lees verder
Interview Loïs Openda: "Ik zou nooit twintig meter kunnen sprinten"

Aan de start van het parcours vertellen doktoren hem dat hij nooit op hoog niveau kan sporten. Onderweg overwint hij obstakels, maar de finish haalt Vitessenaar Loïs Openda nooit zonder zijn familie. "Mijn moeder had het moeilijk in haar eentje."  

Lees verder
Hoe is Siem de Jong van sterspeler bij Ajax uiteindelijk bij sc Heerenveen beland?

Siem de Jong is weer terug in de Eredivisie. De middenvelder ging het avontuur aan in Canada en de Verenigde Staten en wil zich nu weer in eigen land bewijzen bij sc Heerenveen. Ooit was hij sterkhouder en aanvoerder van Ajax  en maakte hij een mooie transfer. Hoe kan het dat hij op zijn 31e in de subtop van de Eredivisie speelt?

Lees verder
Interview Ivan Cvetkov, laatste buitenlandse KKD-topscorer: "Hechtte daar toen weinig waarde aan"

Zijn naam staat vereeuwigd in de annalen van de Eerste Divisie. In het shirt van BV Veendam schoot en kopte Ivan Cvetkov in het seizoen 2001/02 22 keer raak. Daarmee is hij nog altijd de laatste buitenlander die de topscorerstitel op het tweede niveau pakte. De voormalig Bulgaars international reist tegenwoordig de hele wereld rond. "Het is altijd prettig om terug te keren in Nederland."

Lees verder